Persoonlijk | Scooter tocht door Oud-Hollandse Dorpen

Persoonlijk | Scooter tocht door Oud-Hollandse Dorpen
Maandag 5 mei was het bevrijdingsdag. Alleen ben ik niet naar een bevrijdingsfestival geweest, maar ben ik samen met mijn vriend naar Landsmeer (dorpje boven Amsterdam) afgereisd waar we voor de middag twee scooters hadden gehuurd. 
Je kon kiezen uit een aantal verschillende routes. Wij kozen voor de oud Hollandse dorpen route. Met deze route kwam langs allerlei mooie en écht oude Hollandse dorpen. Het leek ons wel eens leuk om door al die ouderwetse dorpen te rijden. 

De scooter tocht
De trip begon in Landsmeer, vanaf het beginpunt reden we richting het IJsselmeer. Daar begon onze route langs allemaal ouderwetse, typische Hollandse dorpen. We zijn onder andere de dorpen Zunderdorp, Marken, Monnickendam, Volendam, Edam en Ilpendam gepasseerd. Onderweg zijn we op een aantal plaatsen gestopt. Zo hebben we in Zunderdorp genoten van een heerlijk biologisch ijsje, in Monnickendam zijn we even gestopt en zijn we een stukje gaan lopen door het mooie dorpje en hebben we wat foto’s gemaakt. Natuurlijk kon Volendam niet ontbreken. Daar hebben we hele lekkere koppeling gegeten.
We hadden geluk met het weer, want de zon scheen de hele dag. Dat was heerlijk. We waren zelfs een beetje verbrand door de zon, hihi. Nadat onze scooter tocht erop zat, zijn we met de OV fietsen terug gefietst naar Amsterdam waar we genoten hebben van heerlijke tapas bij restaurant Granada in de buurt van het Leidseplein. Vervolgens zijn we weer met de trein naar Amersfoort gereisd. 
We hebben genoten van deze heerlijke dag. Het weer was prachtig, de omgeving was mooi, het eten was heerlijk en het was vooral heel gezellig met mijn lieve vriend. Het was een top dag en ik heb er volop van genoten.
Hebben jullie al eens een scooter tocht gemaakt?

Volg mij op BloglovinFacebookTwitter of Instagram.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

10 comments

 1. Dagmar Valerie says:

  Wauw wat een heerlijk artikel en mooie foto's! En WAUW liefde voor je nieuwe lay-out, echt zo mooi gedaan!

 2. jewelyz says:

  Wat leuk zo'n scootertocht! Nog nooit gedaan maar ideaal om alle kleine dorpjes te bekijken. En je nieuwe lay-out is trouwens echt prachtig; heel erg mooi!

 3. Rowan - Rebellious yet Romantic says:

  Wat grappig dat je met een scooter een tocht hebt gedaan. Lijkt me best tof eigenlijk, zeker met zo'n leuke route. 🙂 Mooie foto's heb je gemaakt! Liefs

 4. Jorien says:

  Wat leuk en origineel om een scooter te huren! Even weg van die bevrijdingsdag-drukte! En het was zeker lekker weer :). Ik heb een beetje een scooterfobie (durf er niet meer op te rijden, nadat ik gevallen ben met een brommertje), maar omdat we geen auto meer hebben en alleen een scooter, zal ik toch wel een keer moeten! Dit is wel een leuk idee om de omgeving per scooter te verkennen en te gaan picknicken ofzo 🙂

 5. Justine A says:

  Wat leuk zo'n tochtje! Toen ik nog een scooter had, ging ik wel eens touren, maar niet te ver. Gewoon in de buurt. Wel lekker om even uit te waaien hoor!

Comments are closed.