Mijn liefde voor | Spanje

Mijn liefde voor | Spanje

Het is jullie vast wel al opgevallen dat ik een grote liefde heb voor het land Spanje. Nou, eigenlijk niet alleen het land Spanje, maar ook alles wat erbij komt kijken. De cultuur, de taal, het eten, de zon en de manier van leven.

Op mijn middelbare school kon ik kiezen voor het vak Spaans. Daar heb ik geen seconde over getwijfeld. Vroeger ben ik met mijn ouders een aantal keer in Spanje op vakantie geweest, verder was ik er nog nooit geweest. 
Toen ik het vak Spaans op de middelbare school kreeg is mijn liefde voor het land allemaal maar groter geworden. Ik vind de taal prachtig. Omdat het land steeds meer interesse bij mij opwekte, ben ik ook steeds meer informatie gaan opzoeken over Spanje. Ook ben ik op middelbare school naar Barcelona afgereisd. Daar heb ik voorzichtig geprobeerd de taal te spreken met alle basis kennis die ik op dat moment bezat. 

Omdat ik niet wilde dat ik de Spaanse taal zou vergeten, ben ik zelf op zoek gegaan naar verschillende mogelijkheden om de taal mij toch meer eigen te maken. Dit heb ik onder andere gedaan door het bestellen van oefenboekjes, maar ook door het volgen van een online Spaanse taalcursus. Alleen vond ik het lastig om via een online cursus ervoor te zorgen dat je spraak ook verbetert, aangezien je immers niemand hebt die zegt of ik het goed doe of fout doe.
Daardoor ben ik mij gaan verdiepen in taalreizen naar Spanje. Na heel wat rond te hebben gesurfd op internet en een aantal brochures later viel mijn oog op de organisatie Plustaalreizen. Hun bedrijf en service sprak mij het meeste aan. Uiteindelijk koos ik voor een taalreis in Alicante waar ik drie weken lang elke dag 5 uur les had. 
Ik woonde in een studentenhuis met nog drie andere studenten die ook Spaanse les volgden. Elke dag volgde ik de lessen met veel plezier. Na de lessen was je ongeveer een uur per dag kwijt aan je huiswerk. De rest van de tijd had je vrij. Door de taalschool werden er verschillende uitjes georganiseerd, maar de internationale studenten pakten zich ook samen. Daardoor hebben we samen ook veel leuke dingen gedaan. Ik had iedere keer in de middag les. In de ochtend gingen we meestal naar het strand. 
Ik heb daar écht de tijd van mijn leven gehad. Ik heb heel veel geleerd, veel mensen leren kennen, kennis gemaakt hoe het is om mee te draaien met het Spaanse leven én ik heb de trots gevoeld toen Spanje twee jaar geleden voor de tweede(?) op rij Europees kampioen werd tijdens het EK voetbal. Onlangs schreef ik een verslag over mijn taalreis. Als je meer foto’s wilt zien, kun je het artikel hier bekijken. 

Mijn liefde voor het land Spanje is sinds de taalreis allemaal maar sterker geworden. Veel menen uit mijn omgeving vragen zich af hoé het komt dat ik zo verliefd ben op het land. Ik kan daar geen kant en klaar antwoord op geven. Ik voel mij thuis in Spanje, de taal vind ik mooi, het eten is lekker, het is er altijd mooi weer, hun cultuur vind ik erg mooi en de manier van leven spreekt mij erg aan. Afgelopen schooljaar heb ik naast mijn opleiding een keuzevak Spaans gevolgd. Zo probeer ik de kennis warm te houden en niet te vergeten.

Jullie weten misschien wel dat ik op dit moment stage loop in Amsterdam. Dit had ik graag anders gezien. Ik had het liefste stage gelopen in Spanje. Alleen heb ik geen stage plek kunnen vinden die aansloot bij mijn opleiding of iets wat ik echt leuk vond. Hier heb ik zeker van gebaald. Toch weet ik dat zeker nog een keer terug ga naar Spanje.
Volgend jaar rond deze tijd ben ik aan het afstuderen. Ik hoop dat ik nominaal afstudeer en daardoor op tijd (voor de zomervakantie van 2015) mijn diploma in ontvangst te mogen nemen.
Omdat het mijn nog steeds kriebelt om een keer naar Spanje te gaan, wil ik na mijn studie alsnog naar Spanje gaan. Om te werken of om er een tijdje stage te lopen. Dit omdat het dan mijn laatste kans is om voor langere tijd in het buitenland te verblijven, aangezien ik erna op zoek wil gaan naar een vaste baan. 

Hebben jullie ook een voorliefde voor een land?

Volg mij op BloglovinFacebookTwitter of Instagram.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

14 comments

 1. Shana says:

  Ooh die taalreis lijkt me leuk, ik ga meteen je artikel daarover lezen.
  Ik hou ook wel van Spanje, en vind de taal ook heel mooi 🙂

 2. Mechy says:

  Mooi en heel herkbaar om je liefde voor Spanje te lezen. Ik heb hetzelfde maar dan met Egypte ♡

 3. Kimberley R. says:

  Heel mooi om te lezen. Ik hoop dat je in de toekomst vaker (of altijd!?) in Spanje kunt komen!

 4. Sharon says:

  Wat een leuke post! Ik heb ook de droom om ooit nog een taalreis te gaan doen, maar dan naar Engeland. Na jouw verhaal ben ik nog enthousiaster!

 5. Jessica says:

  Leuk, soms heb je dat gewoon, dat je verliefd bent op een land. Hoor het wel vaker. Die taal'vakantie' lijkt me een super toffe ervaring!

 6. Lies says:

  Heel erg leuk om te lezen! Zo'n taalreis lijkt mij ook heel erg leuk en handig. Zelf heb ik dat Ierland mij heel erg trekt en zou er ook zeker een keertje heen willen gaan.

 7. EllenEva says:

  Wauw dat klinkt echt super leuk! Wat stoer dat je dat gedaan hebt 🙂 Ik ben afgelopen week een week naar Zuid-Spanje geweest (Andalusië) en het was echt super leuk! Wat mij ook aansprak is dat het het land van de powernaps ofwel siësta's is haha. Ik hoop dat je er nog een keer heen kan!

 8. Keys of Anouk says:

  Heel mooi om te lezen 🙂 En wat leuk dat je een taalreis deed! Ik zou dat ook graag willen doen! xo

 9. Bianca says:

  Ik vind spaans een mooie taal, maar helaas zit op reis gaan er nog niet meteen in. Ik hoop mijn oude dag te kunnen slijten in een warm land als spanje :p

Comments are closed.