Studentenleven | 8 nadelen van het wonen in een studentenhuis

Studentenleven | 8 nadelen van het wonen in een studentenhuis
Twee
weken geleden introduceerde ik een nieuwe rubriek op mijn blog. Ik neem jullie
namelijk mee in mijn studentenleven. Naast het feit dat ik dagelijks een
artikel publiceer op mijn blog, studeer ik ook nog en woon ik in een
studentenhuis. Hoewel ik geen ruig studentenleven leidt en niet lid ben van een
studentenvereniging, blik ik tot nu toe zeker terug op fijne studententijd. Hoewel het wonen in een studentenhuis iets is wat ik absoluut niet zou willen missen, heeft het wonen in een studentenhuis ook zeker nadelen. Een aantal nadelen zal ik vandaag met jullie delen. 
8
nadelen van het wonen in een studentenhuis
 • Niemand
  is zo schoon als jezelf bent.
   Ik
  ben iemand die het belangrijk vind dat het schoon is. Tuurlijk ligt er ook op
  mijn kamer stof, haren of af en toe een berg was, maar toch is het over het
  algemeen schoon. Dit is ook iets wat ik vanuit thuis heb
  meegekregen heb en daardoor ook meer dan logisch vind. Eigenlijk ken ik niemand
  in mijn omgeving die écht een vies en rommeling huis heeft, maar mijn
  huisgenoten zijn niet zo schoon als ik. Daardoor erger ik mij wel eens aan de
  rommelige, vieze gemeenschappelijke ruimtes. Ik kan het wel opruimen en
  schoonmaken, maar binnen een dag is het weer zo smerig zoals de dag ervoor.

Een keer per jaar organiseren we een groot feest. Dit wordt ondertussen al heel wat jaren gedaan, waardoor het heel bekend is geworden in Amersfoort en daardoor komen er ook elk jaar veel mensen op af. Heel gaaf!

 • Dat
  je zin hebt om te koken, maar je eigen spullen door iemand anders gebruikt zijn.. 
  Aaargh!
  Echt! Dit is een hele grote frustratie. Je hebt zin om een bak lasagne te
  maken, maar terwijl je de maaltijd aan het koken bent, is je lasagne schaal
  opeens spoorloos verdwenen. Hoe kan dat nu? Dan opeens zie je hem staan tussen alle vieze
  afwas op het afwas rek. 
 • Dat
  je de keuken in komt en de stank je tegemoet komt en dat je ziet dat de
  prullenbak in de keuken zó voel zit dat het afval eruit valt en dat de zak door
  de schimmel aan de grond vast plakt.
   Dit
  heb ik al verschillende keren meegemaakt. In de keuken gooit een groot deel van de
  huisgenoten zijn of haar afval weg maar niemand maakt de prullenbak leeg. Dat
  betekent dat hij voller en voller wordt totdat het afval er allemaal uitvalt en
  op de grond beland. Dit is al smerig, maar het kan nog erger. Iedereen wacht zo lang
  en hoopt dat iemand anders het opruimt maar dat gebeurd na twee weken nog
  steeds niet. Uiteindelijk zet je je erover heen en wilt de zak met afval meenemen naar de
  afvalcontainer, maar dan kom je er achter dat de zak zó vies is en er al zólang vol
  zit dat hij vast plakt aan de grond van de schimmel. Ik kan je één dingen
  vertellen, dat stinkt echt ongelooflijk erg!

 • Wanneer
  je een bezoekje aan het vrouwen toilet brengt die er vervolgens uitziet als een
  man zijn best heeft gedaan en niks heeft schoongemaakt
  . Ik
  dacht dat het zou schelen wanneer je een vrouwen toilet hebt en een mannen
  toilet. Maar nee.. Ieeeee.
 • Dat
  je moe bent en denkt dat je een beetje op tijd wilt gaan slapen om wat slaap in
  te gaan halen, maar je buurman een DJ is en daardoor de hele avond bonkt met
  zijn muziek en dat er andere huisgenoten feestjes bouwen tot diep in de nacht.
   Een
  typisch gevalletje van struggles in een studentenhuis. Je woont natuurlijk in
  een studentenhuis waar er meer gefeest wordt dan geslapen. Natuurlijk feest ik
  graag mee, maar af en toe is het heel fijn om een nachtje rustig te kunnen
  slapen.
 • Dat
  je thuis komt na een lange schooldag en denkt aan die lekkere pizza die in de diepvries
  ligt.
  Onderweg naar huis verheug je je er al helemaal op. Bij thuiskomst blijkt
  dat iemand anders jouw pizza heeft opgegeten…
 • Het
  drie wekelijkse schoonmaken van de gezamenlijke ruimtes
  , of te wel de rotzooi van
  andere mensen op ruimen. De vieze aangekoekte borden,
  de overvolle asbakken, het gasfornuis dat vol zit met etensresten van iemand
  anders, opruimen. Dat is werkelijk walgelijk om te doen. Ruim je rotzooi achter je kont op, dit geldt voor
  in de keuken maar zeker ook in de badkamer en de wc. Iets wat voor mij heel
  logisch is.
 • Een wasmachine die de hele tijd bezet is. Opeens krijg ik het idee om dat ene t-shirtje te dragen tijdens een feestje, alleen moet hij wel gewassen worden. Vervolgens is de wasmachine de hele dag bezet. 

Het
klinkt nu allemaal heel heftig, maar het wonen in een studentenhuis heeft zeker
ook veel voordelen. Ik woon al ruim 3,5 jaar op mijzelf in een studentenhuis en
ik zou deze tijd zeker niet willen missen. Ik heb er niet alleen veel van
geleerd, ik heb ook heel veel leuke dingen gedaan en goed gefeest.
Lijkt
het jou wat om in een studentenhuis te wonen?
Volg mij op BloglovinFacebookTwitter of Instagram

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

19 comments

 1. Denise says:

  Haha dit komt me zo bekend voor! En dit zijn precies de redenen dat ik NIET in een studentenhuis wil wonen!

  • admindiolifestyle says:

   Er zijn ook heel veel voordelen hoor. 😉 Ik zou de tijd die ik in een studentenhuis heb doorgebracht zeker niet willen missen. Top tijd!

 2. CRVY says:

  Heel herkenbaar, dat van die pizza had ik gisteren nog haha. Ik woon nu al 3 jaar in een studentenhuis en vind het echt wel tijd worden voor iets anders. Op een gegeven moment wil je gewoon niet meer elke avond feestjes en zo'n ranzige keuken. Wij hebben gelukkig wel een schoonmaakster, maar als nog 😉 Gelukkig ga ik volgend jaar een appartementje huren met m'n beste vriendin.

 3. Lien Declercq says:

  Vooral de grote berg afwas en andere mensen die jou kookgerief gebruiken zijn heel herkenbaar! 🙂 Maar, ik ben toch blij dat ik op kot zit (ja zo noemt dat hier in België :p)! Heb hier al zoveel super leuke dingen meegemaakt :).

 4. Amy says:

  Ik zou denk ik ook niet in een studentenhuis willen of kunnen wonen.. Geen idee maar ik denk dat ik echt te veel waarde hecht aan een knus en schoon huisje haha :') Toch snap ik wel dat het ook ontzettend gezellig kan zijn!

 5. Kim van Kampen says:

  Wat heb je een ontzettend leuke blog. Ik vind je schrijfstijl heel erg leuk. Ik volg je meteen op Bloglovin <3

 6. Nortfhlix NL says:

  Heel leuk geschreven. Ik heb het nooit gedaan, in zo'n groot studentenhuis wonen.
  Ik zo denk ik gillend gek zijn geworden.
  Als ik bij mijn broer op visite ging, die wel in zo'n mega huis woonde… Brrrr! Wat een viezigheid en er had altijd wel iemand zijn muziek te hard enzo.

 7. Tilana says:

  Mij lijkt het wonen in een studentenhuis heel leuk! Ik studeer nu in Utrecht en woon achter Amersfoort, dus reizen is prima te doen. Blijf nog lekker thuis, haha! Maar grappig en leuk artikel! X

 8. Wat jij opnoemt zijn net de redenen waarom ik niet op kot ben geweest. Ik kan daar echt niet tegen, die vuiligheid, rommel en al dat lawaai, ik zou het geen 2 dagen uithouden 😀
  Ieder zijn ding natuurlijk, en soms kan je ook gewoon niet anders omdat je te ver van huis studeert, maar ik ben blij dat ik het niet gedaan heb 🙂

  X Sara

 9. Judith says:

  Hahaha grappig om te lezen dit. Ik herken het wel, maar volgens mij woon jij wel in een ernstig vies huis, aangezien de helft van je lijstje bestaat uit hygiënische ergenissen. Ligt denk ik ook wel een groot deel aan jezelf inderdaad, ik kan me nooit zo ergeren aan andermans rotzooi, als het maar in mijn eigen kamer schoon is.

  Liefs, Judith
  http://www.myownvogueworld.com

 10. Alexa Op 't Land says:

  Ik heb daar gelukkig niet zo last van mijn nadelen zijn vooral: mijn huisgenoten fluiten en spelen instrumenten op tijden dat ik denk NIET NU! En dat vaak de afwas op het aanrecht ligt of in de gootsteen en daardoor kan ik dan niet afwassen.. Wel heel leuk om te lezen, mijn huis is opzich redelijk schoon dus dat is wel heel fijn

 11. Alexandra [ILUMUOTI] says:

  Ik ben blij dat ik alles zelf had, haha! 😉
  Was alleen wel jammer dat mijn buurman van harde hiphop muziek hield…

  xx Alex

 12. Miranda says:

  Haha erg herkenbaar. Ik woon zelf niet in een studentenhuis maar mijn vriendinnetjes wel en ik hoor ze hier heel vaak over klagen. Als ik het geld zou hebben zou ik ook op kamers gaan maar ik denk dat ik onwijs veel geld kan besparen zo gezellig bij pap en mam thuis!

 13. Heeeeeel erg herkenbaar en ook PRECIES de reden dat ik niet in een studentenhuis woon. We hebben goed gespaard en heb nu samen met mijn vriend een huis gehuurd. Wel stukken duurder maar zooooo veel voordelen!

Comments are closed.