The struggle is real | Outfit stress in de ochtend

The struggle is real | Outfit stress in de ochtend

The struggle is real. Elke ochtend weer. In het weekend neem ik mij altijd voor om in de avond mijn outfit klaar te hangen voor de dag erna. De wekker gaat al vroeg genoeg, dus ik heb geen zin om extra vroeg op te staan om een outfit bij elkaar te sprokkelen. I know, sommige mensen verklaren mij voor gek, maar ik vind een outfit die er leuk uitziet en waarin ik mij prettig voel belangrijk. Anyway, in de praktijk komt het maar weinig voor dat ik ook écht in de avond een outfit uitzoek.. Stom. Heel stom. In de ochtend snel een outfit bij elkaar zoeken in een donker huis werkt niet. Ik ga regelmatig voor een standaard outfit combinatie, en dat is zonde.

Teveel kleding?

Yesss, it’s me. Degene die een grote Pax kast van de Ikea heeft, twee kledingrekken en héél veel kratten vol met kleding. Ons huis is niet dusdanig groot dat ik een walk-in-closet kan bouwen. En zelfs niet groot genoeg om al mijn kleren uit te stallen. Zodra de winter zijn intocht maakt, verruil ik mijn zomerschoenen en zomerkleding in mijn kast voor mijn winterspullen en andersom. Ik kan je vertellen dat dat alles behalve handig is. Ik weet dat ik veel kleren heb (en veel kleren heb ik ook allang, want ik ben erg zuinig op mijn kleren), maar toch is het iedere keer gedoe. Gedoe wat ik deze dag weer moet aantrekken, want ik trek élke dag een andere outfit aan al zolang ik mij kan herinneren. 

Ph by FleurSophia


The struggle is real | Outfit stress in de ochtend

Ondanks dat ik ontzettend veel kleren en schoenen heb, kies ik vaak voor een outfit combinatie die ik al een keer eerder gedragen heb. En dat vind ik stom. Ik heb zoveel moois in mijn kast hangen dat ik helemaal niet kan showen. Probleem nummer één is de voorbereiding; outfit klaar hangen in de avond, probleem nummer twee is het gebrek aan basics; een tijdje terug vond ik mijn garderobe te basic en ik besloot mooie jasjes, broeken en bloesjes aan te schaffen. Allemaal met print, streepjes, velvet, dots en noem het maar op. Hartstikke leuk, maar daardoor ook lastig te combineren. Print of print is een beetje te veel. Soms het ik ook het gevoel dat ik een halve kerstboom ben. Door de verschillende kledingtexturen wordt het heel druk en komen de kledingstukken niet tot zijn recht. En dat is jammer.Probleem nummer drie; ik ben aangekomen. Ik zou willen dat het niet zo was, maar helaas. Strakke jurkjes kan ik niet meer dragen, omdat het lijkt alsof ik zwanger ben. In werkelijkheid is het een dikke vet bubbel, rokjes accenturen nogal mijn heupen waardoor ik een olifant lijk en mijn jeans zitten erg strak en er hangt standaard een mega vetrol omheen. Helaas mooier kan ik het niet maken, maar er wordt wel aangewerkt. Soort van. Probleem nummer vier zijn de basics. Een aantal mooie basics mis ik in mijn kast. Tijd om die te gaan scoren tijdens de sale. Bij Otto.nl heb ik al een aantal warme (en lange) vesten gespot die er mooi en warm uitzien. Ik heb al genoeg kleding met allemaal tierelantijntjes, dus ik ga mijn slag slaan in mooie basics in basic kleuren. Dus geen knal groen vest. Daarnaast zijn een aantal nieuwe jeans ook wel fijn. Dan doe ik oude en versleten jeans weg. Voelt het ook nog een beetje goed als ik iets nieuws koop, ik ook iets weg doe.. 😉 Oh en probleem nummer vijf; ik heb het áltijd koud. Ik kan nog zo’n stijlvolle outfit bedenken; ik moet er altijd drie lagen overheen dragen om het een beetje warm te krijgen..

Heb jij ook wel eens last van outfit stress?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Manon says:

    Ik heb van de week 3 vuilniszakken met kleding weggebracht wat een opluchting zeg

  2. mascha says:

    ik heb echt nooit outfitstress. hoewel ik redelijk wat kleding heb, heb ik om de een of andere reden altijd wel een outfit voor die dag in mijn hoofd. Ik heb denk ik een keer in mijn leven meegemaakt dat ik geen idee had wat ik aan moest trekken. haha 🙂 ideaal

Comments are closed.