Ultieme bloggers en copywriters essentials

Ultieme bloggers en copywriters essentials

Niets is fijner dan lekker achter je computer te kruipen, bruisend van ideeën en content te maken. Content voor je eigen blog of content voor opdrachtgevers. Zelf vind ik het erg fijn om voorbereid achter de computer te kruipen, zodat ik zeker weet dat ik alle ultieme bloggers en copywriters essentials binnen handbereik heb. Want zeg nu zelf; een beetje voorbereiding kan geen kwaad. Zo kun je tenminste ongestoord werken. Nieuwsgierig naar de belangrijkste essentials? Je vindt ze hieronder. 

Laptop

It starts with a computer, dûh.. Logisch, een computer is het belangrijkste item. Wie doet er tegenwoordig nog aan schrijven met pen en papier..? Vast niet mijn generatie. Als grote Apple fan werk ik het liefst met een MacBook. Mijn huidige MacBook heb ik gekocht op 23 januari 2013, ofwel hij is bijna 5 jaar oud en loopt nog steeds als een trein. Een grote investering die ook lang meegaat. Ik zou niet meer anders willen.

Camera

Het maken van persoonlijke of relevante foto’s voor de geschreven content is belangrijk, maar lukt helaas niet altijd. De momenten dat het wel lukt, ga ik maar al te graag met mijn camera op pad om de mooiste kiekjes vast te leggen. Eigen beeld bij je eigen content werkt nu eenmaal beter. En vergeet niet; visuele content is booming.

Telefoon

Handig om mee te appen, je e-mail onderweg te checken of opdrachtgevers mee te bellen. Een andere functionaliteit die elke telefoon tegenwoordig wel heeft is een camera, zodat je ook onderweg de mooiste kiekjes kunt vastleggen. Ook dit is een Apple, want ik ben notabene een Apple fan. En zuinig met mijn spullen. Mijn huidige telefoon is van 27 september 2014 en gaat net als mijn laptop al langere tijd mee. Deze begint wel langzaam wat gebreken te vertonen, maar ik gebruik hem dan ook bijna 24/7. Het liefst wil ik een iPhone X, maar die vind ik te duur. Waarschijnlijk wordt het een iPhone 8 met een abonnement voor twee jaar via Mobiel.nl. Maar dat ga ik pas doen, zodra deze écht het lootje legt.

Trello

Lijstjemeisje, zo word ik regelmatig genoemd. Ik ben een echte structuurjunkie die alles opschrijft wat er op mijn to-do lijstje staat en welke deadlines eraan komen. En ik kan je vertellen, Trello is the bom.Deskplanner

Voor nog een beetje extra structuur werk ik met de desk planner van de Hema. Super simpel, maar jongens wat een gemak. Je vult bovenin de datum in en je kunt de contentkalander gaan vullen. Of gewoon overzicht creëren wanneer wat online komt. Ideaal.

Rustige, opgeruimde werkplek

Dat ik af en toe autistische trekjes vertoon, is je vast al opgevallen. Maar heij, een opgeruimde en rustige werkplek, zorgt nu eenmaal voor rust in mijn hoofd waardoor ik knallen. Dus ik werk het liefst in een rustige ruimte zonder lawaai.

Oortjes

Af en toe heb ik wat extra focus nodig om mij te kunnen concentreren. Soms heb ik van die momenten dat ik alles in mijn mini kantoortje opeens mega interessant vind. Of wel, ik heb de concentratie van een goudvis. Om die reden zijn goede oortjes heel fijn. Als ik mij echt moet focussen gaan de oortjes in en kan ik mij helemaal afsluiten van al het andere en focussen op de tekst.Notitieboekje

Trello alleen is niet genoeg. Ik maak ook dagelijks een actielijstje van dingen die ik moet doen en dat doe ik altijd in een notitieboekje. Want dan kun je het ook écht afstrepen als je ergens klaar mee bent. #goal

Een reep Milka chocolade

Moet ik hier nog iets aan toevoegen?😋

Photoshop

Het is altijd handig om je foto’s net wat mooier te maken, kaders om foto’s te maken of afbeeldingen bij te snijden voor de perfecte uitlijning op social media.

Liters thee

En dat alles met liters thee. Tja, je kunt natuurlijk betere content maken als je veel thee drinkt.  Oh en het liefst verse munt thee met honing.

Wat zijn jouw ultieme bloggers en copywriters essentials?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Kool Family says:

    Ooh, een Mac…! Ik heb deze week pas een nieuwe laptop gekocht en lang getwijfeld over de Mac, maar is toch een Acer geworden, omdat ik het prijsverschil te groot vond.

    • Het ligt er ook aan wat je er voor over hebt. Ik heb vijf jaar geleden een MacBook gekocht en die loopt nog steeds als een trein. Andere laptops hebben vaak een minder lange levensduur..

  2. Haydée says:

    Ik drink ook sloten thee als ik aan het werk ben! Trello gebruik ik, maar alleen voor mijn projecten als wetenschappelijk onderzoeker. Het was nog niet in me opgekomen om dit ook voor mijn blog te gaan gebruiken. Een interessant idee!

Comments are closed.