Throwback Thursday | Taalreis in Alicante

Throwback Thursday | Taalreis in Alicante

Vandaag is het Throwback Thursday en ik wil jullie graag meenemen in de tijd dat ik in Spanje Spaans studeerde. Omdat dit een van mijn mooiste herinneringen is die ik nooit meer zal vergeten. Ik heb daar de tijd van mijn leven gehad en koester dit dan ook erg. Ik kan iedereen een taalreis aanraden. Het is een hele mooie ervaring!

Zoals jullie misschien al weten heb ik een passie voor de Spaanse taal, het land zelf, het eten (tapas), de Spaanse zon en de cultuur. Eigenlijk ben ik gewoon verliefd op het land. Het liefste zou ik vandaag mijn koffers pakken en emigreren naar Spanje…

Ohja, ik was daar in juni/juli 2012. Toen was het EK voetbal. Spanje moest voetballen tegen Italië. We waren die avond met een aantal andere studenten gaan uiteten. Daar hing ook een groot scherm en kon je de voetbalwedstrijd volgen. Spanje won uiteindelijk en werd Europees kampioen. Die avond nadat ze kampioen waren geworden was het een groot feest in heel Spanje, dus ook in Alicante. Dat was werklijk geweldig om mee te maken! Heel tof! Voetbal is belangrijk voor de Spanjaarden. Als ik eraan terugdenk krijg ik weer een BIG smile op mijn gezicht! 😀

Op de middelbare school heb ik heb ik Spaans als taal gekozen. Ik had er geen ervaring mee en het leek mij wel leuk. Ik heb Spaans twee jaar gevolgd, maar het was voornamelijk allemaal basis kennis. Je moet toch ergens beginnen. Al snel ontstond er soort van liefde voor de taal. Ik vond het een hele mooie taal en wilde het graag blijven leren.
Nadat ik mijn diploma op de Havo had bepaald, had ik natuurlijk ook geen Spaans lessen meer. Erg jammer vond ik dat. Vanaf dat moment ben ik ook gaan zoeken naar online programma’s om de taal te leren. Ik was verbaasd hoeveel gratis leer materiaal er online stond.
Toch was het  soms lastig om dit vol te houden. Niemand met wie je Spaans kan praten en je had eigenlijk ook geen idee of je het goed deed.

Jungle boom
Uitzicht van het studentenhuis
Strand Alicate

 Vanaf dat moment ben ik mijzelf gaan verdiepen in een taalreis. Er zijn enorm veel organisaties en taalscholen, dus het is de moeite waard om goed uit te zoeken wat je wil. Ik heb het uiteindelijk via een Nederlandse organisatie geregeld, maar achteraf bleek dat het beter was om het in Spanje te regelen. Ik heb het Plus Taalreizen toen geboekt, maar daar betaalde je veel meer dan dat je het rechtstreeks via de school in Spanje boekte.
Ik heb de taalcursus in Alicante gevolgd. Alicante is een grote stad die je ongeveer kunt vergelijken met Utrecht qua grote. Alicante ligt aan de oostkust van Spanje. Ik heb op de Proyecto Español school mijn taalcursus gevolgd. Prima school, waar alles heel goed geregeld was. Omdat ik natuurlijk ook onderdak nodig had, had ik bij mijn school ook een woning gehuurd. Je kon kiezen tussen een gastgezin of een studentenhuis. Zelf had ik gekozen voor een studentenhuis en daar heb ik nooit spijt van gehad. In het begin was het even wennen, want je bent in Spanje waar ze een andere standaard hanteren dan in Nederland. Met die standaard bedoel ik dan de luxe en hoe schoon iets is. Daarbij hadden we warm water door het gas aan te maken. Op een zaterdagmiddag bleek dat gasfles op en moesten we tot maandag wachten tot we weer een nieuwe gasfles kregen en dus ook weer warm water. Je went eraan, na een paar dagen vind je het niet erg dat het zo warm is (we hadden geen airco), ook vind je het niet erg dat het niet schoon is of dat het niet zo luxe is. Het was prima zo.

Ik ben er in mijn eentje naar toe gegaan. Ik kende helemaal niet, maar dat ik ook juist het leukste. Je leert zoveel nieuwe mensen kennen uit de hele wereld en dat is tof! 😀
Ik heb elke dag van 15.00 tot 20.00 les en de rest van de dag was ik vrij. Natuurlijk moest ik wel nog huiswerk maken, maar toch had je nog genoeg tijd over om naar het strand te gaan, te winkelen etc.
Vanuit school werden ook een aantal uitstapjes georganiseerd waar je dan voor een klein bedrag aan kon deelnemen. Je kon salsa dansles volgen, een partyboot op zee, een kasteel bezoeken, kroegentocht, naar andere steden als dagtocht, en ga zo maar door.

Stappen in Alicante
Typische Spaanse slager 

Typische oude Spaanse huisjes
Mijn toekomstige huis?? 🙂

Dit was mijn school

Ik kan iedereen een taalreis aanraden, echt! Je hebt de tijd van je leven en een hele mooie herinnering!

Lijkt het jullie ook leuk om een taalreis te maken?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

20 comments

 1. Dagmar Valerie says:

  Wauw je straalt helemaal op de foto's! Geweldige herinneringen, mooi dat je daar geweest bent!

 2. Liese says:

  Oh wauw, lijkt me echt super om te doen zo'n taalreis (:
  Denk dat het zo leuk is en super leerrijk

  Liefs, Liese

 3. Kiki ChicksAboutFashion says:

  Wat onwijs gaaf! Ik ben net terug uit het buitenland. Ben een half jaar in Bosnië geweest, ook om de taal te leren.

  Liefs,
  Kiki // Chicks About Fashion

 4. Lidewij says:

  Wow, wat mooi dat je dat hebt gedaan! Dat lijkt me ook wel heel leuk om te doen, maar om nou een hele zomer weg te zijn van vriend en kat lijkt me wel lastig hoor.. Knap van je!

 5. Keys of Anouk says:

  Het lijkt me geweldig om zo'n taalreis te doen! En wat knap dat je dit aandurfde! Ik zou zelf graag Frans willen leren in Parijs, maar dat blijft voorlopig een droom denk ik :p xo

 6. Marlies says:

  Wauw wat een gave ervaring! Zo te zien heb je het heel erg leuk gehad & wat een mooie fotos! Lijkt me erg gaaf, ik heb er ook weleens over nagedacht, of om au pair te worden en daarbij een taalcursus volgen, of gewoon rondreizen in een tussenjaar. Ik denk nu dat ik toch voor de laatste ga 🙂

 7. Amy says:

  Je bent niet de enige die verliefd is op Spanje. Het is dan ook m'n grote droom om ooit (voor altijd) naar daar te vertrekken. Gelukkig vertrek in 2014 al voor een tijd naar Madrid! 😀

 8. Wies | TEATC says:

  Waaauw wat toevallig! Ik vond je artikel via de blog van Rosie en dat precies op het moment dat ik mezelf aan het oriënteren ben op een taalreis naar Spanje! Ik wil zelf het liefste naar Valencia, maar ben nog bezig met het vergelijken van prijzen en opties van verschillende organisaties 🙂 Raad je me nog dingen aan en heb je nog andere tips en ervaringen? En hoe lang ben je precies geweest? Ik spreek namelijk nog helemaal geen Spaans, maar ben het wel mezelf aan het leren met filmpjes en boekjes omdat ik nu een tussenjaar heb en volgend jaar een studie wil gaan doen die georiënteerd is op Zuid-Amerika en ik dus Spaans zal moeten leren 🙂 Denk je dat zoiets ook te doen is als je nog amper Spaans spreekt?
  Liefs!

 9. Jennifer says:

  Oh wat gaaf! Ik ga ook nog een half jaar in het buitenland studeren, daar heb ik ook super veel zin in! Maar, een taalcursus zit er voor mij niet echt in, want ik spreek al Spaans doordat ik het gestudeerd heb.

 10. Janneke says:

  Dit lijkt me zo leuk om een keer te doen. Op het moment volg ik een taalcursus bij mij in de buurt. Toch lijkt het me erg leuk om een keer voor zoiets naar het buitenland te gaan.

Comments are closed.