Travel | Citytrip Madrid

Travel | Citytrip Madrid

Vorige week ben ik een paar dagen naar Madrid geweest als afsluiting van mijn minor. Wat heb ik genoten van het lekkere weer, de Spaanse taal, de cultuur, de stad Madrid en de tapas. Het was heel fijn om weer in Spanje te zijn.

Citytrip Madrid
We sliepen in een hostel (La Posada de Huerteas) dat een paar straten af lag van het plein Sol. Sol is ook wel het middelpunt van de stad Madrid. Dat betekende dus dat we heel centraal lagen. Echter was het hostel niet zo schoon. We sliepen met vijf meiden op een klein kamertje dat alleen een raam had naar de gang. Daarnaast moesten we de badkamer en de wc delen met de hele verdieping. Gelukkig had ik slippers bij, maar toch was het niet heel praktisch. Maar ach, het was maar voor korte duur. 


De eerste dag begonnen we met een stadswandeling en zijn we onder andere naar het paleis geweest en met de kabelbaan naar de grootste park van Europa. Veel inwoners van Madrid maken daar gebruik van. Aangezien het op een berg ligt, zijn we met een kabelbaan naar boven gegaan.

Het straatje waar ons hostel aan lag

In de middag zijn we lekker op het terras gaan zitten en hebben we genoten van de zon. 
‘s Avonds zijn we met zijn alleen naar een typisch Spaans restaurantje gegaan om vervolgens te genieten van de Spaanse keuken. Zó lekker. Na het avondeten zijn we nog een drankje gaan doen in een Iris Pub.

Voor de tweede dag stond er een fietstocht op de planning. We zijn met een gids Madrid op de fiets gaan verkennen. De fietstocht duurde zo’n drie uur en iedere keer maakte je een korte stop en werd er iets verteld. Heel tof. Het is echt een aanrader om op de fiets een stad te verkennen. In de middag hebben we lekker geluncht en zijn we gaan winkelen. Het was razend druk, omdat er overal sale was. Al zou ik wel mogen shoppen, dan had ik toch niks gekocht. Het was voor mij echt te druk. Ook bezochten we een KIKO. Ik ben een grote fan van de KIKO, maar zoals jullie waarschijnlijk weten ben ik begonnen met een 
no-buy challenge. Dat betekent dat ik de komende drie maanden niks van beauty, fashion en andere producten mag kopen. Toen ik deze reusachtige KIKO winkel binnenliep had ik het wel nog even moeilijk. Zoveel moois, maar ik mocht niks kopen. Toen ik uiteindelijk terug was in het hostel voelde het heel goed. Ik had het overwonnen. Hoewel mijn vinger écht heel erg kriebelden om iets te kopen, heb ik dit niet gedaan. Yess! 

Het enige wat ik de komende drie maanden koop zijn etenswaren en ik betaal mijn doorlopende rekeningen zoals de huur en mijn zorgverzekering, meer niet.

In de avond at ik paella. Na de paella zijn we lekkere cocktails gaan drinken. Deze waren écht heel lekker. Vervolgens zijn we door gegaan naar de volgende kroeg. Hier hebben we een tijdje gezeten. Dat was erg gezellig. Toen we buiten aankwamen stonden er verschillende propers die ons meenamen naar een club. We kregen gratis shotjes. Eerste vertrouwde ik het niet zo, maar het was er erg gezellig. Na een leuke stapavond lag ik uiteindelijk om half 5 in bed.

De derde dag was iedereen moe en hadden sommige last van een kater. Ik gelukkig niet. We ontbeten met een chocolade muffin en een kop thee. Hoezo ongezond? Vervolgens zijn we naar het Sofia Reina museum gegaan. Na afloop van dit bezoek zijn we bij een Italiaan gaan eten. Wederom op het terras in de heerlijke zon. Na dit lekkere etentje zijn we naar Plaza Mayor gegaan. Daar zijn we ook weer op het terras gaan zitten en weer verder gaan genieten van het weer. 

Het was een heerlijk tripje en ik heb er echt van genoten. Tijdens mij tripje naar Madrid heb ik gevlogd. Deze vlog komt snel online. 

Ben je al eens in Madrid geweest?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

13 comments

  1. Simone (lifeofsimone) says:

    Supergaaf! Ik wil ook een keer naar Madrid, lijkt me onwijs mooi. Ik vind hostels ook altijd een beetje tegenvallen haha, maar het scheelt wel veel in prijs!

  2. Mariëlle M. says:

    Oh wat gaaf, ik ben jaloers op je! Ik wil ook echt eens naar Madrid 🙂

  3. Alexa Op 't Land says:

    wat tof dat je naar madrid bent geweest, os echt een mooie stad! leuke foto's ook!

  4. Wat een mooie stad! Ik vind het echt erg voor je dat je bij KIKO niets mocht kopen, maar wel sterk van jou dat je hebt volgehouden. Ben benieuwd naar je vlog 🙂

Comments are closed.