TRAVEL | De leukste, lekkerste én mooiste hotspots in Maastricht

TRAVEL | De leukste, lekkerste én mooiste hotspots in Maastricht

Vorige week donderdag sliep ik een nachtje in het Kaboom hotel in Maastricht. Aangezien ik in de buurt van Maastricht ben opgegroeid, maar sinds mijn 18e in de Randstad woon, kom ik er niet meer zo vaak. Daarom was het extra leuk om een nachtje te slapen en weer lekker door de stad te slenteren. Ik heb tijdens mijn zoektocht een heleboel toffe hotspots in Maastricht bezocht die ik graag met jullie wil delen. Nieuwsgierig? Kijk dan snel verder!

Het Parijs van Nederland

Maastricht is een prachtige stad met veel oude elementen. Het doet mij een beetje denken aan Parijs met de maas, de stijl en de oude gebouwen. Zeker een bezoekje waard. Ook merkte ik (maar dat is misschien ook omdat ik het weet), dat het heel bourgondisch oogt. Je kunt overal uitgebreid eten, zijn er lekkere hapjes, heerlijke borrels en uiteraard Limburgse vlaai. Mij hoor je niet klagen. IMG_5816-1

De Brandweerkantine

De eerste hotspot die ik bezocht heb, was de Brandweerkantine. Ondanks dat die een beetje uit de richting ligt (hij ligt een beetje buiten het centrum), was dit wel oprecht de leukste hotspot in Maastricht waar ik geweest ben. Het is precies zoals de naam het al zegt: een oude brandweerkazerne en het ziet er werkelijk fantastisch uit. Ook kun je er heerlijk eten. Een absolute aanrader en must als je naar Maastricht gaat.2017-02-16 14.11.36 2017-02-16 14.11.51-1

SAP Maastricht

De laatste tijd ben ik een grote fan van sapjes en drink ik regelmatig verse jus en allerlei soorten smoothies die ik zelf maak in de blender. Ik was dan ook heel blij met deze ontdekking. Ik dronk een heerlijke  smoothies met aardbei, sinaasappel, banaan en kiwi en genoot ondertussen van alle mooie gebouwen.2017-02-16 14.17.18

Café Zondag

Voordat je over de oude brug naar de stad loopt ligt er aan de rechterkant een heel gezellige cafeetje genaamd Café Zondag. Het is hier altijd erg druk, maar de perfecte plek om je shop dag te beginnen met een heerlijk kopje koffie. Of gewoon rustig de krant te lezen. 2017-02-16 14.18.46-2

Wycker Cabinet

Ooh, jongens. Wat houd ik toch van mooi ingerichte restaurantjes. Het Wycker Cabinet is er zo’n een. Het interieur, de sfeer en het lekkere eten zijn toch wel nadrukkelijk aanwezig. Niet alleen geschikt voor een heerlijk kopje koffie, maar ook voor een lunch of diner.

2017-02-16 14.27.01

Tuutsje van Teunsje

Typisch bourgondisch; je krijgt hier de lekkerste zelfgemaakte frietjes met een lekkerste zelfgemaakte sausjes. Echt heel erg lekker!2017-02-16 14.30.52

Coffeelovers

Coffeelovers was vroeger al mijn favoriete restaurant voor een heerlijk ontbijt. Jammer genoeg ontbijt ik nu vrijwel nooit meer in Maastricht, maar ik kan het je echt aanraden. Daarnaast serveren ze de lekkerste koffies, gebak en nog veel meer lekkers. Coffeelovers heeft verschillende vestigingen in Maastricht, maar de locatie in de Dominicanen Kerk is denk ik toch wel de mooiste. 2017-02-16 14.54.12

Het Piepenhoes

Ook zo’n heerlijk typisch Maastricht cafeetje waar je naar toe moet voor heerlijke Limburgse vlaai. Je krijgt er altijd een heel groot stuk en het ziet er iedere keer fantastisch uit. Het ligt aan de maas en in de zomer is het heerlijk vertoeven op het terras.2017-02-16 14.55.14

Basilica

Basilica ligt aan het vrijthof in Maastricht. Dit is een gezellige plek om in de avond een drankje te doen of lekker te borrelen op een zondagmiddag.2017-02-16 15.03.15

Burgerlijk

Heb je zin in een lekkere kwalitatief goede burger? Ga dan een hapje eten bij burgerlijk. Ook was ik erg te spreken over de inrichting. Kijk hoe leuk het uitziet aan de buitenkant. 2017-02-16 15.08.23

Bisschopsmolen

Dit is een authentieke bakker waar ze heerlijke pure vlaaien, broden en koeken (knapkoek!) verkopen. Het is alleen al een bezoek waard omdat het er zo leuk uit ziet. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan de molen.

2017-02-16 14.43.56-1 2017-02-16 14.51.40 2017-02-16 14.54.12 2017-02-16 16.36.40 IMG_5811-1

Piece of Cake

Hier heb je ook heerlijke taarten (red velvet..). Het lijkt wel alsof je alleen maar gebak kan eten in Maastricht, maar er zijn nu eenmaal veel leuke en vooral lekkere eettentjes. Ik dronk een heerlijke latte en genoot van een red velvet cupcake. IMG_5950

Zoals je kan zien zijn er heel veel leuke hotspots in Maastricht. Er zijn er vast nog veel meer, maar dit is alvast een kleine greep en hopelijk precies genoeg om ervoor te zorgen dat je een keertje naar Maastricht komt.

Ben je al eens in Maastricht geweest?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

16 comments

 1. Joyce - LemonyLifeNL says:

  Maastricht lijkt me zo’n gave stad om eens naar toe te gaan! Hier wil ik zeker binnenkort eens heen!

 2. Darina says:

  Wat een fijne adresjes! Ik vind Maastricht zo leuk, heb altijd een vakantie gevoel als ik er ben. Hopelijk van de zomer weer!

 3. Daphne says:

  Aah hoe leuk! Zooooveel hotspots. Ik liep vorige zomer langs heel veel hotspots die jammer genoeg dicht waren vanwege een wieler-evenement. Zelf ben ik bij Stadscafé Lure nog geweest 🙂

 4. Danielle says:

  Wat een leuke hotspots en wat véél! Ik ben nog nooit in Maastricht geweest, maar na het lezen van jouw bericht ben ik helemaal enthousiast.

 5. Manon says:

  Ah wat leuk zoveel hotspots. Ik wil binnenkort nog wel een keer naar Maastricht dan weet ik welk artikel ik nog een keer moet bekijken!

 6. Nienke says:

  Ik moet echt snel weer eens terug. Maastricht is zo onwijs lang geleden! Hele fijne hotspots moet er ook zeker een paar gaan bezoeken. Wie weet aankomende vakantie of in de zomer.

 7. Daniëlle says:

  Wat een super toffe hotspots ! Leuk als ik een keer op een tripje naar Maastricht ga :).

 8. alexa says:

  wauw wat veel leuke hotspots, hoewel ik er geboren ben kom ik er helaas nooit meer! snel maar weer eens terug op een weekendje weg?

 9. Neelke says:

  Wat een leuke hotspots! Maastricht staat inderdaad binnenkort op de planning, en ik ben er echt nog nooit geweest, dus dit artikel komt bijzonder goed uit!

 10. Bo (Bography) says:

  Heerlijke hotspots! Ik was 1,5 week geleden in Maastricht voor ‘t eerst, zo’n heerlijke stad! Ik heb echt genoten. De coffeelovers in de dominicanenkerk is zoo leuk! Jammer dat ik de brandweerkantine gemist heb, die lijkt me echt leuk!

 11. Rowan says:

  Ik ben nog nooit in Maastricht geweest, maar als ik deze foto’s zie ga ik er het liefst dit weekend meteen naartoe! 😉 Ziet er echt heel gezellig uit!

 12. Tamara TS says:

  Ik kom best wel vaak in Maastricht (woon er ook zo’n beetje naast.) Mijn favoriete tentje is Fresh Maastricht aan de Ezelmarkt. Loungen, goedkope megacocktails en heerlijk eten. Verder eet ik er regelmatig frietjes van Reitz (markt/OLV plein), die we dan gewoon op de rand van de fontein eten.

 13. Grace says:

  Net terug van een dagje Maastricht en dag wat heerlijk genieten! Wat een mooie stad zeg. Jammer genoeg waren heel veel hotspots dicht op de maandag. Dus uiteindelijk beland bij Café Sjiek. Jemig, wat kan je daar lekker eten zeg!

Comments are closed.