Travel | Deze excursies in Albufeira zijn een aanrader

Travel | Deze excursies in Albufeira zijn een aanrader

Als je mij op social media volgt, is je het vast niet ontgaan. Vorige week was ik in het mooie Portugal en genoot ik onwijs van het heerlijke weer. Wat was het fijn om de zon in je gezicht te voelen branden, de geur van zonnebrand te ruiken, te genieten van een prachtig uitzicht en een het geluid van de zee te horen. Ik kan je vertellen dat was een ultiem geluksmomentje. Naast het feit dat ik genoten heb van het uitzicht, heb ik ook een aantal dingen ondernomen. Zo heb ik twee excursies geboekt, zodat ik ook een beetje de omgeving kon zien. Nieuwsgierig wat ik gedaan heb? Kijk snel mee!

Albufeira

Tijdens mijn bezoek aan Portugal reisde ik in mijn eentje. Mijn vriend kon helaas geen vrij krijgen van zijn werk. Dat was uiteraard erg jammer, maar ik vond het niet erg om alleen te reizen. Dat doe ik namelijk wel vaker. Ik verbleef in het Rocamar hotel dat direct aan het strand van Albufeira ligt. Je hebt vast wel eens van Albufeira gehoord: het is in de zomer namelijk dé plek voor veel jongeren om op stap te gaan. Dan zul je mij daar ook niet vinden, maar nu was het rustig en kon ik genieten van alle het moois.

Dolphin and Cave tour

De eerste tour die ik geboekt had was de Dolphin and Cave tour. Vanaf de haven vertrekt elke dag een boot naar de zee. De dolfijnen leven in het wild, hierdoor kunnen ze uiteraard geen garantie geven dat je de dolfijnen ook daadwerkelijk kan zien. Nadat iedereen gesetteld was, begon de tocht. Eerst nog even rustig door de haven, maar al snel werd de snelheid opgevoerd. Dat ging aardig hard. Ik vond het vooral leuk als ze hard over de golven vaarden. Jammer genoeg hebben we geen dolfijnen gespot, maar we brachten wel een bezoek aan de prachtige cliffs. Wat dat zijn ze. De rots partijen langs de kustlijn zijn werkelijk prachtig. De tour duurde twee uur en dat was een perfecte tijd.

De Dolphin and Cave tour werd verzorgd door Dream Wave Algarve. 

Stand up paddle tour

Suppen stond al geruime tijd op mijn lijstje met dingen die ik graag een keertje wilde doen, maar jammer genoeg kwam het er maar niet van. Het weer in Nederland is natuurlijk ook niet zo goed. In Portugal daarentegen wel. Met gezonde spanning werd ik opgehaald door de sup instructeur bij mijn hotel. Het strand vanaf waar we begonnen lag een stuk verderop en omdat ik geen auto tot mijn beschikking had, haalde hij mij op. Nadat ik wetsuit aan had, was het tijd voor het echte werk. Maar jeetje, de golven waren stiekem toch best hoog en het water werd steeds dieper. Je voelt hem al aangekomen: ik vond het eigenlijk best eng. Het duurde dan ook even voordat ik de techniek onder de knie had en rechtop kon staan, maar heij, het is wel gelukt. Ondanks dat ik het af en toe doodeng vond, zeker op de momenten dat we in een cave zaten, dichtbij de rotsen waren of ik besefte dat het vast heel diep was, vond ik het toch een hele toffe ervaring. De sup instructeur had veel geduld en ik heb veel geleerd. Bruno, bedankt!

De stand up paddle tour werd uitgevoerd door BlueXperiences. Beide excursies heb ik geboekt via Sea Bookings. Dit bedrijf is door twee Nederlandse zussen opgericht. Naast de bovengenoemde excursies er zijn nog veel meer leuke excursies. Hier vind je wat je nog meer kunt doen in Albufeira. Zoals je ziet, genoeg leuks te doen. Dus, hup, waar wacht je nog op? Ik kan je vertellen een weekje naar de zon is heerlijk! Ik kan er weer tegenaan.

Ben je al eens in de Algarve geweest?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

9 comments

 1. Darina says:

  Je hebt een heerlijke vakantie gehad. Mooie foto’s! Ik ben nog nooit in de Algarve geweest, maar het staat zeker op mijn lijstje.

 2. Manon says:

  Oh dat lijken mij hele leuke excursies! zou echt wat voor mij kunnen zijn. Ik ben daar overigens nog nooit geweest

 3. Marleen says:

  Het klinkt allemaal super tof! Ik ben nog nooit in Albufeira geweest, maar het lijkt me zeker een leuke bestemming 🙂

 4. Toen ik ooit in Albufeira was (ja, met eindexamenreis, haha!) wilde ik ook graag een Dolphin Tour doen, maar mijn reisgenootjes niet. Jammer dat je geen dolfijnen hebt gezien! Ligt dat wellicht aan het seizoen?
  Het suppen klinkt heel tof, maar ik zou golven heel eng vinden denk ik..

Comments are closed.