TRAVEL | De leukste, mooiste en lekkerste hotspots in Manchester

TRAVEL | De leukste, mooiste en lekkerste hotspots in Manchester

Een paar weken geleden was ik in mijn eentje een weekendje in Manchester. Niet meteen de eerste stad waar je aan denkt voor een weekendje weg, toch kan ik je de stad erg aanraden als je van oude industriële gebouwen houdt. Manchester is namelijk een oude industrie stad. Tijdens mijn bezoek aan Manchester was ik op missie: het bezoeken van de leukste en mooiste hotspots en dat is gelukt. Tijd om mijn tips met jullie te delen. Kijk je mee?

Verken Manchester te voet

Als eerste: Manchester is qua oppervlakte niet zo’n hele grote stad. Je hebt er bijvoorbeeld geen metro’s en alleen aan de rand van de stad rijdt er een tram. Verder heb je bussen en taxi’s. Ik sliep in fantastische een AirBnB die net buiten de ring lag van Manchester, maar binnen 15 minuten lopen stond in midden in het centrum. In mijn ogen is dat prima te doen. Trek een paar goede wandelschoenen aan en dan kun je de stad het beste verkennen te voet. 2017-01-29 10.07.50Northerm Quarter

Manchester is net als elke andere stad opgedeeld in diverse wijken. Zoals elke gids of reisboekje je vertelt, is Northerm Quarter de leukste wijk en dat klopt. Northerm Quarter is een bruisende hippe wijk waar je dood gegooid wordt met veel leuke hotspots. Het is echt een hipster wijk en ik vond het maar al te leuk. Je vindt er ook diverse street art in de buurt en mooie vintage winkels.

Fig and Sparrow

Fig and Sparrow is een hele toffe plek om een drankje te doen, maar ook een ideale plaats om te lunchen of te dineren. De inrichting ziet er ontzettend mooi uit. Misschien wel de mooiste hotspot in Manchester.De leukste, mooiste en lekkerste hotspots in Manchester 2

Bill’s

Hier heb ik een keer ontbeten: een typisch Engels ontbijt met pancakes en fruit. Dat smaakte erg goed. Daarnaast was het een beetje old skool ingericht en kun je er ook heerlijk lunchen of bijvoorbeeld een Engelse thee drinken met scones. De leukste, mooiste en lekkerste hotspots in Manchester 4

ByRon

Op zoek naar een heerlijke burger? Ga dan naar ByRon. Ze hebben twee locaties in de stad. Let wel op: het het avondeten begint daar een stuk eerder in het weekend. Zaterdag zaten de restaurants om al 16.30 vol. Hierdoor moest ik in de rij staan voor ik een plaats had.

Craft and design market

Dit was zo’n leuke plek. Je kunt er onder het genot van een kopje koffie rondlopen in de winkel waar allerlei zelfgemaakte spulletjes worden verkocht, maar ook toffe interieur- en stationary spullen. Het ligt wel een beetje verscholen en tegenover een woonwijk, maar het is echt de moeite waard. Ik kreeg er een conceptstore idee bij en dat vind ik erg leuk!IMG_5450-1

A place called common

Op zoek naar een koffie hotspot of een plek om lekker te lunchen? Dat ben je hier op het goede adres.

Home Sweet Home

Ow boy! Dit was ook een grote favoriet! Hier heb ik heerlijk ontbeten: een waffel met spek en vers fruit. Zó lekker. Ook dit is weer een hele toffe plek. Ze hebben twee vestigingen. Daarnaast hebben ze ook heerlijke hamburgers. De leukste, mooiste en lekkerste hotspots in Manchester 6

We are Cow

Hoewel ik helemaal geen grote fan ben van vintage winkels, was deze toch wel erg mooi. Ik had er bijna iets gekocht, maar ik heb een no-buy dus ik deed het niet. Het aanbod was erg groot, veel mooie en goede kleding en het was helemaal geen muffe vintage winkel. Ze verkochten ook heel veel mooie zijden sjaaltjes. Een aanrader dus!IMG_5411Manchester bruist van de mooiste hippe hotspots. Het is een leuke stad om een weekendje weg te gaan, maar na een weekendje heb je de stad wel gezien. Met Ryanair of Easyjet vlieg je al voor een paar tientjes naar Manchester. Het is wel iets duurder dan in Nederland en het is normaal om 10% fooi te geven. Een minpuntje vond ik de zooi op straat. Er lag heel veel zwerfafval. Niet zo fris, maar ach het is en blijft een stad. In Amsterdam heb je dat ook.

Ben je al eens in Manchester geweest?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

Comments are closed.