How to | Limonade drinken zoals in Budapest

How to | Limonade drinken zoals in Budapest

Een paar maanden geleden plaatste ik een oproep dat ik op zoek was naar een aantal gastbloggers. De eerste gastbloggers zijn bekend en er stonden al diverse gastblogs online. Vandaag is het beurt aan Malou. Zij deelt een heerlijk recept voor een zomerse limonade.

Wie is Malou?

Mijn naam is Malou en ik ben fashion-, travel- en lifestyleblogger op Blonde Blossom. Vanaf nu kun je ook een keer per maand een artikel van mij verwachten op Diolifestyle. Ik heb er ontzettend veel zin in, en ik hoop jullie ook!

Limonade drinken zoals in Budapest

Oké, het is pas februari, het is nog niet warm, dus we hebben nog niet écht behoefte aan verfrissing. Maar o, wat waren de fresh lemonades vorig jaar hot (en heerlijk)! Limonade drinken uit een grote jampotbeker geeft je gelijk een zomers gevoel en wie zit daar nu niet op te wachten? Dus toen ik voor mijn verjaardag op 14 februari een grote, glazen beker kreeg, was het meteen duidelijk wat ik ging maken.

Mijn eerste fresh lemonades

Ik had mijn laatste eindexamen vorig jaar nog niet gemaakt of mijn moeder en ik vertrokken al: met z’n tweeën naar Budapest voor vijf dagen! Een ongelofelijk tof examencadeau en het is voor mij echt een gouden herinnering. Als ik aan Budapest denk, denk ik aan fresh lemonades. Elke dag dronken we daar een enorme beker met limonade. Ze hadden ze in allerlei verschillende smaken, er zaten altijd bubbeltjes in en een héleboel vers fruit. Heerlijk verfrissend in het warme Budapest en ook erg goed tegen uitdroging, want ik wilde het maar blijven drinken! Toen ik mijn eigen glazen jampotbeker kreeg, wilde ik het gelijk zelf proberen en maakte ik een heerlijke fresh lemonade.

Blauwe bessen limonade met bosvruchten 
Wat heb je nodig?
Ingrediënten (1)Beker met rietje

Een fles blauwe bessen siroop

(Bevroren) frambozen, bramen, kersen en blauwe bessen

IJsblokjes

Spa Rood (of Marie Henriëtte)
How to?

Niks zo makkelijk als deze heerlijke limonade! Eerst doe je de vruchten in de beker. In deze tijd van het jaar kun je natuurlijk lastig verse gebruiken, dus ik heb gewoon bevroren vruchtjes van Albert Heijn gebruikt. In de zomer is het trouwens ook een goed idee om ze bevroren te gebruiken, want dat fungeert gelijk als een soort koeling voor je limonade!

Over de vruchtjes giet je siroop totdat ze bijna onderstaan. Daarna vul je de beker tot de versmalling met spa, voeg je wat ijsblokjes toe en klaar is je limonade! Mijn beker heeft trouwens twee rietjes, dus ik kan het ook nog eens romantisch delen met mijn vriend.

Als je te weinig water drinkt, zijn zulke limonades trouwens ook een goed idee! Zet dit op je werkplek en je drinkt gegarandeerd door, zo lekker verfrissend is het!
Foto (2)-1 Foto (4)

Andere combinaties voor in je limonade

Zijn bosvruchten niet zo jouw ding? Denk dan eens aan deze combinaties:

 • Limoensiroop met limoen, komkommer en munt
 • Aardbeiensiroop met aardbeien en sinaasappel
 • Grapefruitlimonade met grapefruit, citroen en sinaasappel
 • Perziklimonade met perzik, mango en kokos
 • Citroenlimonade met lavendel en gember
 • Vlierbloesemlimonade met vlierbloesem en citroen
 • Rabarberlimonade met citroen, appel en frambozen
 • Kersenlimonade met vanille, kersen en bramen
 • Sinaasappellimonade met bosbessen en sinaasappel
 • Honingmeloenlimonade met meloen en rozenblaadjes
 • Passievruchtlimonade met ananas en passievrucht

Foto (3) Uitgelichte afbeeldingToen ik deze limonade maakte, waande ik me gelijk weer in Budapest. Heerlijk! Ze zijn trouwens ook hartstikke leuk voor een feestje. Maak verschillende soorten en zet grote kannen neer. Wedden dat iedereen het geweldig vindt?

Wat is jouw favoriete limonadecombinatie?

Gastblog van Malou (Blonde Blossom)

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

Comments are closed.