Trend alert | Kurk tassen

Trend alert | Kurk tassen

Heb je de nieuwe trend al gespot? Op heel veel plaatsen zie je allemaal tassen, make-up tasjes en andere accessoires die allemaal gemaakt zijn van kruk. Ja, je leest het goed. Kurk. Het is een dan ook een ECO trend. 
Voor mijn verjaardag in december kreeg ik van mijn schoonouders een make-up tasje die van kurk is gemaakt. Toen ik dat kreeg vond ik het er erg gaaf uitzien, want ik had het immers nog nooit gezien. Ik wist niet eens dat het bestond. Het voelt ook heel soepel en zacht aan. Daarbij vind ik het persoonlijk erg gaaf dat er een soort van motief/structuur in zit. Omdat ikzelf wel wel erg nieuwsgierig was naar kruk tassen, ben ik het internet gaan afstruinen. Daar zag ik dat het een opkomende trend is. Heel tof natuurlijk!

Dit is het make-up tasje die ik heb gekregen. 

Op internet zijn er een aantal webshops die zich gespecialiseerd hebben in deze trend. Hun hele assortiment bestaat dan ook uit kurk artikelen. Soms zie je ook tassen van kruk die gespoten zijn in een bepaalde kleur dat vind ik zelf ook erg mooi, want je ziet wel nog de structuur van de kurk maar het heeft een andere kleur. Op mijn wishlist staat dan ook een kruk tas, alleen weet ik nog niet precies welke. 

Kurk heeft een aantal voordelen:
– Het is 100% natuurlijk materiaal, vandaar de (ECO) trend,
– Het is lichtgewicht, kurk weegt bijna niks,
– Het is waterdicht en gemakkelijk te reinigen,
– Het is soepel en zacht.

Wat vinden jullie van deze trend?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

26 comments

 1. Marielle Gaalswijk says:

  Heel handig dat hij water dicht is zeg! Maar het is niet echt mijn stijl ofzo.

 2. Judith || AOWOB says:

  Hey gaaf , xO

  P.S. Deze maand staat in teken van een feestje. Daarom elke maandag een nieuwe win actie. Doe jij al mee?

 3. Mira Ennen says:

  Ik vind het echt geweldig! Kende het helemaal niet maar zou best een reuzetas van kurk willen:D
  x

 4. Anne says:

  wat onwijs grappig en leuk! Heb ze zelf nog nergens gezien maar ik ga er eens naar op zoek

 5. Manon Margaretha says:

  Ik heb de kurk tassen wel is gezien op vakantie in Portugal, ik vind het wel leuk!
  xManon

 6. Ilja Waning says:

  Je hebt er wel heel erg vaak kruk staan ipv kurk? In Portugal maken ze heel veel dingen van kurk. Zelfs schoenen en sieraden en dat gebeurt daar al veel langer als die trend die nu even overwaait 😉

Comments are closed.