Vakantie update | Van Warschau naar Krakau

Vakantie update | Van Warschau naar Krakau
Daar zit ik dan, in de internationale trein van Warschau naar Krakau. Een reis die zo’n 3,5 uur duurt en vol zit met backpackers en andere internationale reizigers. 
We zitten nu op de helft van onze vakantie. Het eerste deel verbleven we in de hoofdstad van Polen, Warschau. Het tweede deel van onze vakantie verblijven in Krakau, een andere grote stad in Polen.
Warschau is anders dan de meeste steden. Het is minder modern dan dat we in Nederland gewend zijn maar daardoor is het leven ook een stuk goedkoper dan in Nederland. Zo kun je voor €5,- per persoon uitgebreid (én lekker) lunchen op een van de meest toeristische plekjes van Warschau, kost de make-up van Inglot veel minder dan in Nederland en reis je voor omgerekend €3,15 per dag door de hele stad met de tram, metro, trein én bus. 
Natuurlijk is er ook een andere kant van de medaille. Er is meer armoede dan in Nederland. Er zijn veel zwevers en bedelaars. In het park, onder een brug of onder een trap liggen geïmproviseerde bedden waar de daklozen ‘s nachts slapen.
Het centrum van Warschau staat vol met mooie, chique en vooral Westerse winkelcentra vol luxe en winkels uit het hogere segment. Maar zodra je buiten komt is het verschil naar mijn mening best groot en is het helemaal niet zo Westers..

We hebben genoten van deze mooie én kleurrijke stad en ik kan ook iedereen aanraden om een keertje een bezoekje te brengen aan deze stad. 
Tot zover mijn update vanuit Polen. Zodra ik weer in Nederland ben, zal ik alle tips en tricks van de steden Warschau én Krakau delen op mijn blog!
De komende 5 dagen verblijven we in Krakau. Ik ben heel benieuwd wat deze stad ons te bieden heeft.
Liefs uit Krakau

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Anna says:

    Geniet er nog even van! En wat je zegt over de armoede is helemaal waar, er is echt een groot contrast. De landen willen wel westers worden wat betreft winkels e.d., maar het beleid in de steden is niet zo goed geregeld als hier… X

  2. Jessica says:

    Warschau is mooi he! Ik ben er dit jaar ook geweest. Zulke lieve mensen daar! En ofcourse bij zlote tarasy een mooie lipstick van inglot gescoord 😀

Comments are closed.