Vandaag begint mijn Spaanse avontuur! #makeyourdreamscametrue

Vandaag begint mijn Spaanse avontuur! #makeyourdreamscametrue

Ja, je leest het goed. Vandaag begint mijn Spaanse avontuur. Vandaag begin ik met het waarmaken van mijn grote droom. Jarenlang heb ik uitgekeken naar het moment dat ik eindelijk een reis door Spanje kon maken en vandaag is het zover. Vanmiddag vlieg ik naar Barcelona waar ik begin met mijn rondreis. 

Veel mensen vragen aan mij hoe het toch komt dat ik zo graag naar Spanje wil. Ik heb daar geen kant en klaar antwoord op. Op een of andere manier vind ik het een heel fijn land en voelt het een beetje als mijn tweede thuis. De taal, de cultuur, het weer en het eten spreken mij erg aan. Verder kan ik niet echt onder woorden brengen wat het nu precies is, alleen dat het goed voelt. 

Op de middelbare school had ik Spaans als taal in mijn vakkenpakket. Omdat ik de taal zo mooi vond, besloot ik in 2012 een taalcursus te gaan volgen. Dit heb ik gedaan in Alicante. Iets wat ontzettend goed bevallen is en waar ik nog vaak aan terug denk. Ik denk dat sinds mijn taalreis naar Spanje mijn liefde voor het land alleen maar is gegroeid. Het liefst had ik vorig jaar een halfjaar stage willen lopen in Spanje, maar helaas kon ik geen stageplek vinden die goedgekeurd werd door school. Daardoor schoof ik ‘mijn Spanje plannen’ even vooruit. Om in het buitenland te gaan afstuderen leek mij niet zo’n goed plan, daarom dat ik het nu doe. Ik ben afgestudeerd, heb nog geen vaste baan en verder weinig verplichtingen. 

Natuurlijk heb ik nog mijn vriend die in Nederland achterblijft, maar door onze afstandsrelatie zijn we het wel gewend om elkaar wat minder vaak te zien dan de meeste mensen in onze omgeving. Toch zal ik hem zeker gaan missen.

Het liefste zou ik mijn vriend op sleeptouw meenemen naar Spanje en in Spanje op zoek gaan naar een baan. Alleen is mijn vriend niet zo gecharmeerd van deze plannen. Daarnaast heerst er in Spanje een hoge werkeloosheid. Spanjaarden komen zelf niet aan het werk, dan zou ik – als Nederlandse starter die geen vloeiend Spaans spreekt – ook niet snel een baan vinden. Daarom dat ik deze plannen maar uit mijn hoofd heb gezet.

Ik ga intens genieten van mijn tijd in Spanje en er iets onvergetelijks van maken! Ik vlieg vanaf Eindhoven naar Barcelona waar ik vervolgens per bus naar mijn verblijf in de stad ga. Ik heb een kamer via AirBnB geboekt. Dit wordt tevens mijn eerste keer met AirBnB. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat bevallen. 

De komende tijd kunnen verschillende updates verwachten van mijn reis door Spanje!
#makeyourdreamscametrue
Heb jij al eens een reis in je eentje gemaakt?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

7 comments

 1. Renske Montévie says:

  Jaaa, het is zo ver! Heel veel plezier, goede reis en lekker genieten! 🙂

 2. Romy van den Bergh says:

  Hele fijne reis meis, ik ben benieuwd naar je avonturen!

  StyledbyRomy.nl

 3. Mariëlle Markgraaff says:

  Zo ontzettend gaaf, ik ben héél jaloers! Ik wens je heel veel plezier en wie weet kom je in contact met iemand die je toch aan een baan kan helpen. Ik denk dat je aardig wat kans hebt, zeker als je nog een taalcursus doet!

 4. LiefsLaaura says:

  Ik houd ook zo van Spanje! In de lente ben ik naar Mallorca geweest, ook zo'n fijne plek! X

Comments are closed.