Wat te doen als je een paar dagen in Barcelona bent

Wat te doen als je een paar dagen in Barcelona bent

Steeds meer toeristen brengen een bezoek aan Barcelona. En dat is niets voor niets. De stad heeft namelijk heel veel te bieden. Veel meer dan alleen de bekende toeristische trekpleisters zoals La Sagrada Familia, Casa Mila of de Ramblas. Wat te doen als je een paar dagen in Barcelona bent? In dit artikel vind je een aantal unieke en vooral andere dingen om te doen als je in Barcelona bent.

1. Vermijd de toeristische wijken

Vaak als je op citytrip gaat, kies je toch voor de populaire en vooral bekende wijken van een stad. Het nadeel daarvan is dat je overspoeld wordt door andere toeristen, waardoor het erg druk is en dat je vaak gaat eten in deze toeristische wijken. En dat is zonde. Omdat dit niet altijd de beste restaurants zijn. Ze hoeven namelijk toch geen moeite te doen om klanten binnen te halen, want er zijn genoeg toeristen.

Ontdek Poble Nou & Gràcia

Als je in Barcelona bent, zijn de wijken Poble Nou en Gràcia een aanrader. Gràcia ligt aan de rand van Barcelona op de berg. Er bevinden zich allerlei kleine, smalle straatjes en leuke pleintjes en authentieke Spaanse barretjes.

Poble Nou is een opkomende wijk waar veel gedaan wordt aan het groener maken van de wijk, fietsvriendelijke wegen aanleggen en het creëren van een urban city. Je ziet er allerlei hippe barretjes en restaurants. Loop een keer over de Ramblas van Poble Nou. Dikke aanrader!

2. Book een hammam

Nu denk je misschien een hammam?! In Barcelona vind je allerlei hoog aangeschreven hammams. Waarom zou je tijdens een citytrip niet een beetje ontspannen?

Aanraders zijn Rituals d’Orient en AIRE de Barcelona.

3. Ga voor een alternatieve fietstour

Fietsen zie je overal in Barcelona. Je kunt fietsen huren, maar je kunt ook kiezen voor een georganiseerde fietstour. Er zijn heel veel aanbieders qua fietstours, maar de meeste tours richten zich op de toeristische trekpleisters.

Via Steel Donkey bike tour kun je een alternatieve fietstour boeken. Dan ga je in plaats van naar de toeristische trekpleisters, naar de minder bekende plekken. Zo bezocht ik Romeinse resten ergens diep verscholen in Barrio Gothic waar geen andere toeristen waren en brachten we een bezoek aan de wijk Poble Nou. Als je je afvraagt: wat te doen als je een paar dagen in Barcelona bent? Kies sowieso voor een alternatieve fietstour.

4. Ga naar Mirador d’Horta

Als je de groene metrolijn pakt en uitstapt bij de metrohalte Valldaura, ben je bijna aan het eind van de stad. Vervolgens beklim je de berg richting Mirador d’Horta.

Let op: het is een pittige klim van zo’n 25 minuten, maar als je eenmaal boven bent, heb je niet alleen een fantastisch uitzicht over de stad, maar er hangt ook een schommel. Dus je kunt schommelen met een prachtig uitzicht.

5. Palo Alto market

Over toffe markten en foodfestivals gesproken: Palo Alto market is misschien wel één van de leukste markten en foodfestivals waar ik ooit ben geweest.

Palo Alto Market vindt elk eerste weekend van de maand plaats in Poble Nou in een fantastische tuin en een industriële loods. De tuin is een plaatje en het wordt met liefde onderhouden. Overal staan foodtrucks, wordt er muziek gemaakt en vind je allerlei kraampjes die allemaal handmade producten uit voornamelijk Barcelona verkopen. Het is één groot feest en een dikke, vette aanrader. Ik zou bijna alleen al een weekendje Barcelona boeken voor Palo Alto Market.

Elk laatste weekend van de maand vindt dit evenement overigens ook plaats in Valencia.

6. Ga lekker eten

Lekker koken kunnen de Spanjaarden wel. Je vindt in Barcelona heel veel goedkopere restaurants, maar er zijn ook een aantal betere restaurants. Iets duurder dan de rest, maar absoluut een aanrader.

La Flauta, La Bona Sort, Loft Born, El Nacional, Flax & Kale of Las Sorrentinas.

7. Bezoek het Laberint d’Horta park

Parken heeft Barcelona niet zoveel. Je moet naar de rand van de stad als je meer groen wilt. Daar vind je ook diverse parken. Een aanrader als je op zoek bent naar een mooi park, is Labertint d’Horta.

Dit park ligt gevestigd tegen een berg aan en je ziet dat het een heel oud park is. Het is een beetje verwilderd, maar dat maakt het wel avontuurlijk. Daarnaast bevinden zich allerlei oude Romeinse gebouwen in het park.

Grappig feitje; het park ligt naast een zwaarbewaakte gevangenis.

8. Túres de les tres crues

Wil je genieten van een prachtig uitzicht over de hele stad? Naast Parc Guëll (wat niet meer gratis is), bevindt zich Túres de les tres crues, ofwel de toren met de drie kruizen.

Je moet even klimmen, maar vervolgens geniet je van een fenomenaal uitzicht over de hele stad. Het is een aanrader om de zonsondergang vanaf dat punt te bekijken.

Wonen in Barcelona is overigens ook een feestje!

Conclusie

Barcelona heeft veel meer te bieden dan alleen de toeristische plekken. En is het niet veel leuker om de unieke en authentieke plekken van een stad te leren kennen? Dus als je binnenkort op citytrip en weet je niet wat te doen als je een paar in Barcelona bent? Dit zijn leuke alternatieven.

Wat is jouw tip als je naar Barcelona gaat voor een paar dagen?

Volg Diolifestyle viaBloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Darina says:

    Ik ben een tijd geleden in Barcelona geweest en ik vond het een geweldige stad waarvan ik de Gracia wijk wel het leukste vond.

Comments are closed.