10 apps om je Instagram foto’s te bewerken

10 apps om je Instagram foto’s te bewerken

Hoe je het ook went of keert, uiteindelijk delen we op Instagram alleen maar foto’s van onze hoogtepunten. Gelukkig kun je tegenwoordig met je mobiele telefoon hele mooie foto’s maken en hoef je niet meer perse in het bezit te zijn van een spiegelreflex camera. Want met een iPhone 7 plus of de iPhone 8 plus (die heb ik), kun je hele toffe foto’s met een Bokeh effect maken. Je weet wel, dat de voorgrond scherp is en de achtergrond wazig. Toch zijn er talloze apps om je Instagram foto’s te bewerken en je foto’s net iets mooier te maken. Welke dat zijn lees je hieronder.

Ga voor een degelijke telefoon

De belangrijkste stap om mooie foto’s te maken voor Instagram, is dat je in het bezig bent van een degelijke telefoon waarmee je mooie foto’s kunt maken. Foto’s met effect, zoals het hierboven beschreven staat. Naast iPhone’s, is dit ook mogelijk met een Samsung smartphone bij KPN. Dus ben je op zoek naar een nieuwe telefoon? Wellicht is een telefoon met een goede camera zo’n slecht idee nog niet..

10 apps om je Instagram foto’s te bewerken

Door de komst van Instagram zijn er ontzettend veel apps gelanceerd waarmee je je Instagram foto’s kan bewerken. Hoewel sommige een eendagsvlieg zijn, zijn er ook een heleboel apps die het wel maken en waar de massa mee wegloopt.1. Lightroom

De fijnste en ik denk ook één van de bekendste apps om je Instagram foto’s te bewerken. Het is een gratis app van Adobe. Je kunt op een simpele manier je foto’s bewerken, maar je kun ook all the way gaan en presents maken, zodat elke foto die je plaatst exact dezelfde filter heeft. Veel grote Intagrammers maken gebruik van deze app.

2. Unfold

Mocht je op zoek zijn naar een app om de mooiste Instagram Stories mee te maken, dan is Unfold een aanrader. Een klein gedeelte is gratis. De overige functies, frames en lay-outs kun je tegen een kleine betaling unlocken.

3. Facetune

Zoals de naam van deze app al een beetje verklapt, kun je met deze app je gezicht of zelfs je hele lichaam aanpassen. Heb je een puist, dan kun je hem eenvoudig verwijderen. Ook kun je ervoor zorgen dat je iets smaller bent dan in het echt…

4. VSCO

Voor mijn gevoel is dit een beetje een old school app, omdat het één van de eerste apps is die ik gebruik om mijn foto’s te bewerken. In het begin voor Twitter of Facebook, nu voor Instagram.

5. SnapSeed

Deze app om je Instagram foto’s mee te bewerken lijkt veel op de VSCO app. Je kunt eenvoudig foto’s te bewerken. Daarnaast is het mogelijk om alleen bepaalde delen van een foto aan te passen. Kan soms best handig zijn.

6. Afterlight

Ook een app die veel Instagrammers gebruiken om hun Instagram foto’s nét iets mooier te maken. Je hebt veel filters en je kunt in de app gebruik maken van diverse licht effecten.

Wil je mooie highlight covers maken voor je Instagram pagina? Het is heel eenvoudig en in het artikel lees je hoe je dat voor elkaar bokst.

7. Touch retouch

Je kent het vast wel. Heb je net een mooie foto gemaakt, staat er iemand op de achtergrond die je daar liever niet had.. Je kunt diegene Photoshoppen. Alleen dan moet je de foto naar je computer sturen om hem daar aan te passen. Met de app Touch Retouch hoeft dat niet meer en kun je alles verwijderen op de achtergrond. Heel handig.

8. Magic Hour

Het liefst maken we iedere keer als het Golden Hour is, mooie foto’s. Helaas hebben we in Nederland niet zo vaak zon en is het een stuk lastiger om regelmatig Golden Hour foto’s te maken. Met de app Magic Hour kun je zelf dit effect creëren

9. Canva

Canva is een hele handige app (en website) waarin je onder andere de mooiste templates kunt maken voor je Instagram Stories.

10. Bokehful

Mocht jezelf geen telefoon hebben die het Bokeh effect kan creëren? Geen probleem. Er is een – jawel – een app ontworpen die dit effect kan creëren. Voortaan kan iedereen foto’s delen via Instagram met een wazige achtergrond.

Wat zijn jouw favoriete apps om je Instagram foto’s te bewerken?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Romy says:

    Wat een handig overzicht! Ik gebruik nu altijd de standaard-app of Unum om mijn foto’s te bewerken op mijn telefoon, maar hier zitten zeker een aantal goede opties bij. Canva vind ik ook een heel fijne app, ook om pinbare beelden voor mijn blog mee te maken.

Comments are closed.