Een Instagram highlight cover maken? 6 tips!

Een Instagram highlight cover maken? 6 tips!

Instagram is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Dagelijks posten we met zijn allen heel wat foto’s, video’s en stories. Ondanks dat Instagram het afgelopen jaar onder vuur lag vanwege het algoritme, het perfecte plaatje en de strijd om het aantal volgers, want anders tel je niet mee, is het platform toch nog steeds razend populair. Juist omdat het zo’n visueel platform is, is het belangrijk dat alles er goed uit ziet. Maar tijdens een kleine speurtocht door Instagram verbaasde mij hoe weinig mensen op Instagram een highlight cover hebben. Daarom vind je in dit artikel 6 tips om een Instagram highlight cover te maken.

Wat is een Instagram highlight cover?

Simpel gezegd is het een verzameling aan stories van je mooiste momenten, successen of andere herinneringen. Momenten die je wilt bewaren, want een story is na 24 uur weer verdwenen. In een highlight kun je die mooie momenten bewaren. Je kunt meerdere highlights aanmaken, zodat je ook verschillende soorten herinneringen kunt bewaren.

Omdat het niet zo mooi is, als de cover van je highlight een foto is, is het aan te raden om een cover te maken. Hoe je dat doet, lees je hieronder. Een Instagram highlight cover maken? 6 tips!

Hoe maak je een Instagram highlight cover?

Stap 1: Maak een nieuw bestand aan in Photoshop met de afmetingen 1080 x 1920 pixels of ga naar Canva en kies voor het sjabloon Instagram Story.

Stap 2: Kies een achtergrond kleur die past bij jouw huisstijl of kies een foto die past bij jouw huisstijl.

Stap 3: Zoek in Canva bij elementen voor een pictogram die je wilt gebruiken als je hem op Canva maakt. Als je hem in Photoshop maakt, kun je via FreePik kiezen uit duizenden gratis pictogrammen voor je Instagram highlight cover. Op Canva kun je ook zelf een foto, een pictogram in dit geval, uploaden en gebruiken.

Stap 4: Zorg dat de pictogram in het midden van je story komt te staan. Ook is het verstandig om hem iets te verkleinen naar ongeveer 300 x 500 pixels.

Stap 5: Maak voor elk onderwerp een andere Instagram highlight cover aan. Zodra je klaar bent, kun je ze allemaal opslaan en downloaden.

Stap 6: Als je al highlights af hebt, kun je heel eenvoudig je cover aanpassen door de highlight aan te klikken en vervolgens rechtsonder op de drie puntjes te klikken en dan te kiezen om highlight te bewerken. Vervolgens kun je de omslag (cover) aanpassen.

Heb je nog geen highlights? Ga dan naar je Instagram account en klik je op het ‘+’ waar nieuw onderstaat. Vervolgens kies je een aantal stories die je in een highlight wilt plaatsen. Geef de highlight een naam en verander de omslag door een cover die je hebt gemaakt. Vervolgens sla je hem op en hij is klaar. Kind kan de pas doen, niet waar?Meer volgers op Instagram? In dit artikel vind je 25 tips!

een Instagram highlight cover maken?

Maak jij al gebruik van een Instagram highlight cover?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Instagram highlight cover maken? 6 tips!

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Sanne says:

    Ah ik wist niet dat je ook een cover kon instellen zonder dat je deze afbeelding eerst in je story had gezet. Weer wat geleerd! Dan ga ik er toch ook eens mee aan de slag.

Comments are closed.