#2016bestnine

#2016bestnine

Instagram is een groot sociaal medium dat wereldwijd steeds meer actieve gebruikers telt en dat is niet voor niks. Je uploadt iedere keer een foto, zodat je uiteindelijk een foto wall creëert met jouw mooie momenten. Ik ben een grote fan, maar wat is er nu zo leuk aan?

#2016bestnine

Instagram is een ander social media kanaal dan zoals we ze kennen als Facebook of Twitter. Instagram richt zich op beeld en beeld wordt steeds belangrijker. Zelf heb ik al ruim 3 jaar een account waar ik regelmatig foto’s plaats. En nee, ik heb geen duizenden volgers en ben relatief klein in vergelijking met allerlei bloggers die tienduizenden volgers hebben. En nee, ik besteed ook geen 20 uur per week aan Instagram, zoals sommige die-hard fans dat doen. Ik deed (en doe) het op mijn eigen manier.

diolifestyleEen paar simpele verbeter stappen

Een hele lange tijd heb ik iedere keer foto’s geplaatst die ik mooi vond op dat moment zonder rekening te houden met de andere foto’s die ik al eerder geplaatst had. Hierdoor was mijn feed (het overzicht van alle foto’s) niet altijd mooi. Dit zorgde ervoor dat het aantal volgers maar gestaag groeide, terwijl het aantal volgers bij andere mensen juist wel heel snel steeg. Dat wilde ik ook. Sinds een paar weken gebruik ik een filter over mijn foto’s (spuit 11, weet ik), waardoor het geheel wat mooier is en ik een mooiere feed heb. Ook ben ik actiever gaan reageren op foto’s van andere. En met resultaat: sinds een maand is het aantal volgers gegroeid en zit ik bijna op de 1.500 volgers. Voor mij is dat een mooie mijlpaal.

Zoals ik mijn vorige artikel over de trends in 2017 op het gebied van bloggen al vertelde, wordt Instagram steeds interessanter voor bedrijven. Ze zien steeds vaker de meerwaarde van adverteren via Instagram in, maar ook kiezen ze steeds vaker voor kleine influencers. Wil jij hier ook van profiteren? Door een paar simpele verbeter stappen zorgt dat ervoor dat het aantal volgers stijgt en bedrijven je interessant gaan vinden. Psssst, volg je mij al op Instagram? (:

Welk social media kanaal vind jij het leukst?

Volg mij via Facebook – Twitter  Instagram – Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

10 comments

 1. Frederique says:

  Mooi mijlpaal hoor, ik houd wel van Insta maar doe niet heel ‘bewust’ aan een mooie feed zoals jij eerder ook deed, plaats ik ook maar wat ik leuk vind haha. Nou, puntje voor 2017 dan maar 🙂

 2. Darina says:

  Ik vind Instagram ook heel leuk en ben heel actief maar heb “maar” rond de 650 volgers. Ik struggle af en toe nog wel met dit kanaal, vooral met de hashtags. Ik wil het zeker gaan verbeteren!

 3. Sabine says:

  Aah ik hou ook echt van Instagram! Al heb ik wel n beetje schijt aan m’n feed, haha, meestal gooi ik d’r gewoon op waar ik zin in heb. Gelukkig ben ik nogal saai in m’n voorkeuren qua filters dus uiteindelijk past het allemaal wel redelijk bij elkaar

  • Dat had ik eerst ook, maar ik merk dat het wel werkt. Alleen kan ik het dan weer niet opbrengen om dagelijks uren met Instagram bezig te zijn. Die tijd heb ik niet en vind dat ook een beetje overdreven.

 4. Romy says:

  Grappig dat het hebben van een feed dus best wel belangrijk is voor het krijgen van nieuwe volgers! Ik wil ook altijd graag een mooie feed, maar ik lijk wel hopeloos. Ik heb het ook bijna opgegeven. Lijkt mij wel interessant om het een maandje echt in de gaten te houden en uit te proberen!

 5. Rowan says:

  Wat een mooie foto’s! Vooral de foto van de stellingkast vind ik zo mooi. Instagram is ook mijn favoriet, alleen gaat er soms best wat denkwerk en tijd inzitten (hoezo perfectionistisch haha). Leuk dat je je volgers ziet groeien!

 6. Jamie says:

  Een filter over al je foto’s helpt zeker! En een mooie feed is inderdaad belangrijk op instagram. Alleen loop ik soms tegen het probleem aan dat de filter niet mooi is op iedere foto haha. Maar dan kijk ik of er kleuren in die foto ook nog ergens in de eerste 6 foto’s terug komen zodat het toch nog een beetje past.

  Liefs,
  Jamie

Comments are closed.