3 lessen die ik leerde van de masterclass ondernemen voor content creators

3 lessen die ik leerde van de masterclass ondernemen voor content creators

Als je mij via Instagram of Facebook volgt, heb je het waarschijnlijk al voorbij zien komen; gisteren was ik aanwezig bij de masterclass ondernemen voor content creators van Femke en Tedje. De masterclass vond op een fantastische locatie plaats; namelijk het werkwarenhuis bij de oude Verkadefabriek (van de koekjes) in Den Bosch. Alles was roze van binnen, dus een ideale plek om ambitieuze girlbosses (to be) te voorzien van een inspirerende masterclass. Nieuwsgierig de 3 lessen die ik leerde van de masterclass ondernemen voor content creators? Kijk snel verder.

Ondernemen als grootste droom

Voor de mensen die mij al langer volgen, weten dat ik ooit (als ik later groot ben..) een eigen bedrijf wil opzetten. Alleen weet ik nog niet precies wanneer ik die stap wil zetten en dat komt eigenlijk doordat ik nu een te leuke baan heb waar ik niet weg wil.. Na mijn studie wilde ik eerst werkervaring op doen in het bedrijfsleven en dus voor een baas werken. Ik begon met een baan als PR en marketing consultant bij een PR bureau en ondertussen werk ik alweer ruim een jaar als online marketeer bij een online marketingbureau.

Naast mijn 36-urige baan, werk ik als freelance copywriter en onderhoud ik deze blog. En dat doe ik met liefde. Ik heb oprecht de állerleukste en gezelligste collega’s (en dat is heel veel waard..) en ik vind de werkzaamheden die ik uitvoer heel tof. Alleen is het vlammetje om te gaan kiezen voor het volledige ondernemerschap na deze inspirerende masterclass nog meer gaan aanwakkeren.. 

“Droom groot, begin klein”

Ondernemen is spannend en een enorme rollercoaster. Begin klein en denk bij elke opdracht goed na. Is deze opdracht een investering voor je bedrijf? Bijvoorbeeld een grote naam die een mooie toevoeging is voor je (online) portfolio? Of is dit een eenmalige opdracht?

Aan het begin zeg je waarschijnlijk vaker ‘ja’ tegen opdrachten, om op die manier ervaring op te doen en namen toe te voegen aan je (online) portfolio. Zodra je eenmaal bezig bent en al wat ervaring hebt, kun je je zinnen zetten op grotere bedrijven. Stel jezelf doelen. The sky is the limit, dus als je er hard voor werkt, is heel veel mogelijk.

“Je moet het gewoon doen”

Tedje gaf als voorbeeld dat ze een vriendin had die graag een eigen schoonheidssalon wilde beginnen, maar de stap niet durfde te zetten om te kiezen voor het ondernemerschap. Je moet in feite een schop onder je kont krijgen en het gewoon doen. Want wat heb je te verliezen? Als ik naar mijzelf kijk, wil ik heel graag voor mijzelf beginnen, maar vind ik het een beetje spannend te kiezen voor financiële onzekerheid. Maar als je zorgt voor een financieel vangvet en het gewoon gaat doen, ontdek je vanzelf of ondernemen iets voor je is. En als blijkt na een jaar dat het toch niet helemaal je ding is, kun je altijd weer in loondienst gaan. Als het je grootste droom is, waarom zou je het dan niet proberen..? Als je iedere keer weer gaat slapen met je droom, komt die nooit uit.

“Hoe harder je werkt, hoe meer je verdient”

Dit vond ik persoonlijk de meest wijze les. Het klinkt misschien een beetje cliché, maar het is écht zo. Als online marketeer in loondienst, heb je geen 9 tot 5 baan, maar maak je regelmatig overuren. Dit weet je als je voor een bureau gaat werken; de klant is koning. Als er een brandje is dat geblust moet worden, kan het zijn dat je tot 19.00 doorwerkt. Als er een spoed klus binnenkort, kan het ook zo zijn dat je langer moet doorwerken. Helemaal niet erg. Alleen al die overuren krijg je niet uitbetaald. Dus hoe harder je ook werkt, je verdient niet meer geld. Als ondernemer is dat wel zo. Je bent verantwoordelijk voor je eigen inkomsten. Werk je de ene week 60 uur waarvan je 45 uur declarabel bent, is dat geld allemaal voor jou.

Voor mij al bezig bijtje was dit een eyeopener en een extra boost om er nog een keer goed over na te denken; niet of, maar wanneer ik kies voor het ondernemerschap.Recap

Ik wil Femke en Tedje bedanken voor deze inspiratie boost. Ik heb veel geleerd van deze masterclass en ik ben erachter gekomen dat het ondernemerschap nog meer bij mij past. Met een grote smile op mijn gezicht en mijn hoofd vol inspiratie verliet ik de masterclass.

💫 Is ondernemen je grootste droom? Go for it! 💫

Wil je ook ooit voor jezelf beginnen?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

6 comments

 1. Jessica J. says:

  Lijkt me razend interessant. En Tedje en Femke zijn natuurlijk twee supersympathieke dames; tof om naar hen te luisteren, denk ik. En wat een leuke locatie!

 2. Romy says:

  Wat een mooie recap van de inspirerende masterclass gisteren! Ik heb ook heel wat inspiratie, motivatie en enthousiasme uit de workshop gehaald gisteren. Vooral het derde punt vond ik ook wel een eye-opener en iets moois om bij stil te staan.
  Wat mooi om te horen dat de masterclass de ondernemer in jou flink heeft aangewakkerd 🙂 Ik ging ook echt met dat gevoel naar huis. Zelf zie ik het echt alleen als iets naast mijn baan voor me op dit moment, maar ook dat vind ik al een gave stap waarvan ik niet kan wachten om hem (hopelijk snel) te zetten 🙂

 3. Veerlez says:

  Het klinkt als een fijne masterclass! Ik denk serieus dat je een goede ondernemer zal zijn, als ik zie hoeveel liefde je in je blog stopt, dan kan dat alleen nog maar meer zijn als jij je eigen bedrijf hebt!

 4. Darina says:

  Klinkt als een hele interessante masterclass. Ooit wil ik ook voor mijzelf beginnen, ooit…:)

 5. Lilian says:

  Klinkt al een hele leuke en inspirerende masterclass! Punt twee is zeker zo, volgens mij beginnen heel veel ondernemers – waaronder ik zelf – vooral als het móet en ze wel worden gedwongen in het diepe te springen. Bij mij werd een loonverband omgezet in een freelance functie.

  Fijn dat je er zoveel zin in krijgt! Ik zou ook niet anders meer willen.

 6. Nadeche says:

  Wat leuk dat je bij de masterclass van Femke en Tedje was! Ik had er echt bij willen zijn, maar kon helaas niet. Gelukkig kan ik door jouw post toch nog wat dingetjes leren. 😉

  Liefs,
  Nadeche

Comments are closed.