4 manieren voor meer bezoekers naar je website

4 manieren voor meer bezoekers naar je website

Iedereen wil veel bezoekers op zijn of haar blog. Maar de concurrentie is enorm. Hoe zorg jij ervoor dat mensen jouw blog bezoeken en niet die van een concurrent? Er zijn talloze manieren om kwalitatieve traffic naar je blog te krijgen. Maar houdt er rekening mee dat je niet in een paar weken een succesvolle blog neerzet met honderdduizenden bezoekers per dag. Je moet eerst merkbekendheid creëren voor je website, zodat mensen ook weten wie je bent en wat je doet. Dat is je fundament. Vanuit hier bouw je je community op, om ervoor te zorgen dat steeds meer mensen fan worden van je website. Dat is immers de beste manier om mensen aan je te binden. In dit artikel vind je 4 manieren om meer bezoekers naar je website te trekken. 

1. Ga aan de slag met gastbloggen

Regelmatig worden online oproepen gedeeld van andere bloggers of bedrijven die op zoek zijn naar gastbloggers. Soms is het eenmalig en soms is het voor langere tijd. De meeste gastbloggers schrijven vrijwillig een blog. Als je meer bezoekers naar je blog wilt trekken, moet je niet vergeten dat hier veel tijd in gaat zitten. Of het nu betaald of onbetaald is, gastbloggen is een ideale manier om merkbekendheid rondom je blog te creëren. Je mag altijd een linkje naar je eigen blog plaatsen.

Daarnaast is er nog iets anders belangrijks wat veel mensen zich niet realiseren. Hoe meer links van jouw website op andere kwalitatieve(!) websites staan, hoe meer Google jouw website gaat waarderen. De betrouwbaarheid van je website gaat omhoog. Dit hangt samen met de DA (domein autoriteit). Veel bedrijven willen pas met bloggers of influencers samenwerken als hun DA minimaal 20 is.


Gastbloggers oproepen

Mocht je opzoek zijn naar mogelijkheden om te gastbloggen? Dit is een fijn overzicht. Verder is het slim om social media in de gaten te houden en te reageren op de oproepen. Daarnaast kun je zelf ook een oproep plaatsen. Onderschat niet de mogelijkheden. Schrijf je vaak over online marketing? Pitch je blog bijvoorbeeld bij het grootste online marketing platform; Frankwatching. Als jouw blog gepubliceerd wordt, krijgt je website een enorme boost aan traffic én het is goed voor je DA. Dit geldt voor elke branche. Je kunt het altijd proberen, mits je blog waarde toevoegt.

Lees ook: 5 manieren om snel en eenvoudig geld te verdienen met je blog

2. Zorg voor een snelle website

Misschien denk je nu huh? Maar een snelle website is van levensbelang bij het verkrijgen van meer verkeer. Als de laadsnelheid van je website te traag is, vallen veel mensen af. Via deze tool van Google kun je onderzoeken of jouw website te langzaam is en hoe je hem kunt versnellen. Als mensen de eerste keer een negatieve gebruikerservaring hebben gehad (website die niet- of te langzaam laad), is de kans klein dat ze terugkomen en dat is zonde.

3. Mooie visuele content

Dit is al vaker aan bod gekomen. Mooie visuele content is van levensbelang. Vroeger draaide het vooral om krachtig beeld, maar tegenwoordig neemt video steeds meer het stokje over. Probeer te voorkomen dat je gebruik moet maken van stock foto’s, maar stock foto’s zijn 1000x keer beter dan foto’s van slechte kwaliteit. Vermijd slechte kwaliteit foto’s. Onthoud goed dat beeld (foto of video) meer zegt dan 1000 worden.

Zorg ook dat je je social media kanalen voorziet van mooie visuele content. Om te voorkomen dat je iedere keer ad hoc foto’s moet creëren, is het belangrijk dat er een flow ontstaat, zodat je altijd genoeg beeld hebt.

Duizenden bezoekers naar je website trekken via Pinterest? Koop mijn e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ en leer hoe je dit voor elkaar bokst.

4. Ga aan de slag met Google Adwords of social media advertising

Social media kanalen zijn bijna altijd wel aan een website gekoppeld en ook heel belangrijk om (nieuwe) mensen naar je website te trekken. Helaas is het niet meer vanzelfsprekend dat je veel mensen bereikt met organische (niet betaalde) posts via social media. Door de algoritmes zien alleen de mensen die qua zoekgedrag veel overeenkomsten hebben met je website of je posts. Op Facebook ziet gemiddeld maar 5% tot 8% van je pagina likes je posts. Om ervoor te zorgen dat iedereen je posts ziet, is het slim om te adverteren. En adverteren via social media is helemaal niet gek of ingewikkeld.Social media advertising

Als je weet wie je doelgroep is, stel die je doelgroep samen. Je maakt de advertentie op en stelt een bepaald budget in. En voilà. De advertentie is klaar. Houd hem in de tussentijd in de gaten, zodat je ook kunt zien of hij het goed doet en hoeveel clicks je naar de website krijgt. Alle social media kanalen (op Pinterest na) bieden een mogelijkheid aan om te adverteren en dat kan al vanaf €2,- per dag.

Google Adwords

Veel mensen typen in Google een bepaalde zoekintentie in; “recept quiche lorraine” of “online marketing trends 2018”. Dit noem je zoekintenties. Als je wil dat je beter gevonden wordt in Google, kun je een zoekwoorden analyse doen. Hiermee onderzoek je welke zoekwoorden mensen gebruiken om op je website te komen. Daarnaast combineer je dat met de zoekwoorden die passen bij jou als website. Dit alles vul je in in Google Adwords, zodat mensen zoeken op “Instagram tips voor bedrijven” in Google en jij hebt deze zoektermen gekoppeld in Google Adwords, kom je bovenaan te staan. Mensen klikken veel sneller op het bovenste resultaat, dan dat ze helemaal door scrollen naar pagina 5 waar je blog ergens staat.

Zo. Dit zijn 4 manieren om meer bezoekers naar je website te trekken. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden om meer traffic te genereren. In een ander artikel deel ik nog veel meer mogelijkheden wat jij kunt doen om het aantal bezoekers een boost te geven.

Hoe zorg jij voor meer verkeer naar je website?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

  1. Nora says:

    Over dat gastbloggen zit ik nog te twijfelen. Net omdat er zo veel tijd in kruipt. Laat het nu net dat zijn waar ik een tekort aan heb … tijd

    • Diolifestyle says:

      Dat klopt, maar als je een paar keer een gastblog mag schrijven voor een grote website, is de kans erg groot dat je daar een boost aan nieuwe bezoekers van krijgt. Daarnaast is het goed voor je SEO, waardoor je beter vindbaar wordt in Google en daardoor organisch meer gevonden wordt. Win-Win situatie dus uiteindelijk..

Comments are closed.