3 tips om geld te verdienen met affiliatie marketing

3 tips om geld te verdienen met affiliatie marketing

Affiliatie marketing is populair. Veel mensen zijn op zoek naar mogelijkheden om online geld te verdienen. Affiliatie marketing is één van de simpelste manier om geld te verdienen, maar dit zal niet van de een op de andere dag gebeuren. Je moet namelijk wel een x aantal unieke bezoekers hebben op je blog of website, mensen moet je kennen en dus vertrouwen en je moet rekening ermee houden dat de meeste mensen het product niet meteen kopen, maar er eerst over nadenken. Dat betekent dat je ze meerdere keren het product moeten zien, voordat ze overgaan tot een actie. In dit artikel vind je 3 tips om geld te verdienen met affiliatie marketing.

1. Manieren om geld te verdienen via affiliatie marketing

Er zijn talloze manieren om geld te verdienen met affiliatie marketing. Eén van de voorwaarden om überhaupt geld te verdienen is dat je ingeschreven staat bij affiliatie programma’s. Je hebt in Nederland diverse affiliatie programma’s;

Om te beginnen raad ik aan om je in te schrijven bij Linkpizza. Zij vertegenwoordigen heel veel merken en het is heel fijn om met hen samen te werken.

 • Je kunt geld verdienen door artikelen te schrijven met daarin je favoriete producten van een bepaalde webshop zoals dit artikel waarin ik mijn favorieten vintage sieraden van My Jewellery deel.
 • Je kunt geld verdienen door artikelen te schrijven en vervolgens een banner plaatsen ergens in het artikel van een merk dat aansluit bij je blog en het artikel. Zoals je in dit artikel over waarom jouw content niet gelezen wordt kunt zien.
 • Je kunt geld verdienen door een foto te plaatsen op social media van een product met daarbij een link naar het product. Zoals deze posts op Facebook met een mooi bed.
 • Je kunt geld verdienen door afbeeldingen uit webshops te pinnen op Pinterest. De link van het desbetreffende product haal je door de linkbuilder, zodat de link een bepaalde extra code krijgt om de verkopen te tracken. Deze look heb ik met een affiliatie link op Pinterest gedeeld.

*Let op: elk affiliatie programma heeft andere regels. Bij de één krijg je wel een commissie als je een link deelt via social media en bij de andere niet. Dit geldt ook voor Pinterest. Lees daarom altijd de voorwaarden van het programma, zodat je geen sales misloopt.

2. Zo zorg je voor succes met affiliatie marketing

Als je wil dat je bezoekers producten gaan kopen die jij aanprijst, is het belangrijk dat je het geloofwaardig en dus oprecht bent. Zodra het alleen maar erom draait om zoveel mogelijk producten te verkopen, ga je het helaas niet redden. Het moet een bepaalde overtuigingskracht bevatten.

 • Het schrijven van een eerlijke(!) review werkt het beste; je overtuigt mensen om een bepaald product te kopen. Hoe positief je ook bent, deel altijd een minpuntje want een product kan nooit fantastisch zijn. Het schrijven van een review over een bepaald boek of een make-up product, werkt altijd erg goed.
 • Geef een bepaalde oplossing voor een probleem. Recent schreef ik een artikel om het leven van een ondernemer te vergemakkelijken met daarin een link naar een online boekhoudprogramma. Een oplossing voor het probleem zodat ondernemers minder tijd kwijt zijn met bijzaken en meer tijd hebben voor hun onderneming. Dit kun je uiteraard op allerlei manieren uitwerken.
 • Speel in op de actualiteit. Ik schreef een artikel met daarin de mooiste bikini’s van River Island precies op dat moment dat het voor het eerst lekker weer in Nederland was. Mensen realiseren zich dat ze nieuwe zomerkleren en badkleding nodig hebben en gaan dus shoppen.
 • Deel een outfit posts met onderaan de linkjes naar de webshop waar jij de producten gekocht hebt. Als een artikel uitverkocht is, ga dan ook zoek naar een look-a-like.

Meer weten over online geld verdienen? In dit artikel lees je 5 manieren hoe je geld kunt verdienen met je blog.

3. Gebruik van affiliatie marketing

Als je geld wilt verdienen met affiliatie marketing, denk je vaak meteen aan bloggers en dus blogs. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om geld te verdienen met affiliatie marketing. Je kunt namelijk eenvoudig een website maken waar je kortingscodes van allerlei webshops neerzet en achter die code plak je vervolgens een affiliatie link. Als mensen vanaf jouw website shoppen, ontvang jij de commissie. Veel mensen Googlen vaak eerst naar een kortingscode voordat ze online gaan shoppen. Als je zo’n site beheert, kun je op een hele eenvoudige manier heel veel geld verdienen.

Hiermee kun je ook inspelen op de actualiteit en bijvoorbeeld alle kortingscodes van de Nationale Glamourday delen. Wederom een slimme manier om geld te verdienen. Uiteraard zijn er nog andere voorbeelden hoe je geld kunt verdienen met andere websites zoals bijvoorbeeld websites met openingstijden, parkeergegevens etc. Als je een beetje creatief bent, kom je vast op genoeg leuke ideeën.

Een website waar ik sinds kort mee bezig ben is Parkeren in Roermond.nl. Je claimt een URL, bouwt een simpele website, vervolgens ga je aan de slag met advertising om verkeer naar de website te krijgen en daarna voeg je er Google Adsense blokken aan toe. En voilà; je verdient geld vanaf je luie stoel.

EDIT: omdat dit zo’n succes is, heb ik nog een website gemaakt: Parkeren in Sittard.nl.

Wil je weten hoe ik honderden euro’s per maand(!) verdien met Pinterest? Koop mijn e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ voor maar €12,95 en leer hoe jij dit ook voor elkaar bokst.

Mijn aanrader? Linkpizza

Als je vaker artikelen leest op mijn blog, weet je ondertussen dat ik een grote fan van Linkpizza ben. Linkpizza is één van de affiliatie netwerken waar ik ingeschreven ben en het meeste geld mee verdien(!). Het voordeel van Linkpizza is dat ze naast een affiliatie programma, ook een marktplaats hebben waar allerlei opdrachten aangeboden worden. Zie je een interessante opdracht? Dan stuur je een korte pitch en maak je kans op een opdracht. Zelf ga ik regelmatig aan de slag met een opdracht, dus dat betekent dat ik ook op die manier geld kan verdienen.

Zo. Dit is een uitgebreid artikel geworden met 3 tips om geld te verdienen met affiliatie marketing. Want iedereen kan geld verdienen met affiliatie marketing. Je moet er alleen tijd en moeite insteken.

Werk jij ook samen met affiliatie programma’s?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

9 comments

 1. Marit says:

  Ik ga me hier maar eens in verdiepen! Vind het toch lastig om affiliates te koppelen aan artikelen. Linkpizza heb ik in ieder geval al ingesteld 🙂

 2. kristof says:

  Hoi, bedoel je met het affiliate programma van Linkpartner het feit dat je zelf publishers kan aanbrengen of hebben ze ook echt campagnes zoals bv. Tradetracker?

  • Diolifestyle says:

   Je kunt publishers aanleveren, ze bieden opdrachten (dus een artikel schrijven en daar voor betaald krijgen). Dus ja, het zijn ook campagnes en daarnaast kun je geld verdienen met affiliatie marketing.

 3. Esmeralda says:

  Hi! Sinds kort ben ik me ook aan het verdiepen in affiliate links etc. Heb veel aan jouw tips. Dank hiervoor. Nog een vraagje betreft de sites over parkeren. Heb je daar lang voor moeten adverteren om gevonden te worden? Heb zelf ook wat ideetjes voor zulk soort sites dus ben zeer nieuwsgierig.

 4. Esmeralda says:

  Hi! Sinds kort ben ik me ook aan het verdiepen in affiliate links etc. Heb veel aan jouw tips. Dank hiervoor. Nog een vraagje betreft de sites over parkeren. Heb je daar lang voor moeten adverteren om gevonden te worden? Heb zelf ook wat ideetjes voor zulk soort sites dus ben zeer nieuwsgierig.

  • Diolifestyle says:

   bedankt voor je reactie. Leuk om te horen. Ik heb gewerkt aan SEO + Linkbuilding en ik heb geadverteerd. Een nieuwe website moet eerst geïndexeerd worden door Google en dat duurt 3 tot 9 maanden. Zelf merk ik dat ik na een halfjaar steeds meer ben gaan verdienen, maar je moet wel zorgen dat je genoeg traffic krijgt naar de website. Dus SEO + linkbuilding zijn key. Succes!

 5. Handige tips. Duidelijk artikel.
  Ik merk dat je heel veel bezoekers moet hebben voor dat je er werkelijk geld uit kunt verdienen. Ik gebruik voornamelijk het programma van bol.com, maar als ik 10 euro per maand er uit kan verdien is het veel. Dit omdat ik te weinig bezoekers heb om kliks te krijgen.

Comments are closed.