5 redenen waarom je vandaag nog een Pinterest account moet beginnen

5 redenen waarom je vandaag nog een Pinterest account moet beginnen

Pinterest is niet per definitie een sociaal netwerk zoals bijvoorbeeld Facebook en Instagram, omdat je niet echt met elkaar kunt communiceren of een reactie kunt achterlaten. Desalniettemin is het platform trending en krijgt het steeds meer gebruikers. En dat is niet gek: beeld zegt meer dan 1000 woorden. Stiekem is het heerlijk om door alle perfecte plaatjes heen te scrollen en inspiratie op te doen op alle vlakken. Ik ben in ieder geval fan en heb ondertussen al meer dan 20K aan pins verzameld. Nieuwsgierig naar mijn account? Check hem *hier*. In dit artikel vertel ik 5 redenen waarom je vandaag nog een Pinterest account moet beginnen. Naast het feit dat het voor een grote boost aan creativiteit zorgt, heeft Pinterest nog veel meer voordelen. Kijk je mee?

Geld verdienen met Pinterest

Veel mensen weten dit niet; maar je kunt met Pinterest heel eenvoudig geld verdienen. Namelijk door affiliatie marketing. Je hebt helemaal geen blog of website nog. Iedereen die een Pinterest account heeft kan namelijk geld verdienen. Met 10 volgers ga je het natuurlijk niet redden, maar zodra je zo’n 500 volgers hebt, is het zeker aan te raden om daar mee te starten. 

Bijna alle webshops zijn aangesloten bij een affiliatie programma. Dat betekent dat jij als blogger, influencer of bijvoorbeeld als Pinterest gebruiker iets kan delen over een tas van de Bijenkorf. De link naar het product kun je, via het affiliatie programma laten omvormen tot een affiliatie link. Er wordt dan een bepaalde code toegevoegd aan de link. Als mensen iets kopen via jouw link, ontvang je daar commissie over. Meestal ligt dat tussen de 6% en 10%. Ideaal, want je hoeft het eenmalig te delen en je kunt geld verdienen vanuit je luie stoel.Affiliatie netwerken

Bijna elk groot bedrijf heeft een eigen affiliatie programma. Zelf ben ik fan van Linkpizza, omdat dit een overkoepeld affiliatie netwerk is. Dit betekent dat ze zowel klanten van Daisycon als van Awin in hun portefeuille hebben. Voor het zover is, moet je je eerst aanmelden. Als je net begint kun je het beste aanmelden bij Linkpizza en eventueel Daisycon. Later kun je nog altijd uitbreiden.

Dit zijn de grootste netwerken om je bij aan te sluiten:

 • Meld je hier aan voor Daisycon
 • Meld je hier aan voor Linkpizza
 • Meld je hier aan voor Awin (voormalige Zanox)
 • Meld je hier aan voor Tradetrackers

Wil je weten hoe ik duizenden bezoekers naar mijn website trek via Pinterest én hoe ik honderden euro’s per maand(!) verdien met Pinterest? Koop mijn e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ en leer hoe jij dit ook voor elkaar bokst.

Aan de slag

Zodra je je aangemeld hebt voor het affiliatie programma, kun je beginnen. Je zoekt welke webshops aangesloten zijn bij het affiliatie programma en als je dan een product ziet dat je leuk vindt, kun je hem pinnen. Aan het begin zal het niet meteen storm lopen, maar zodra je pins veel gerepind worden, kan het opeens heel snel gaan en kun je veel geld verdienen.

Tips

Pinterest moet je zien als een soort Google. Je moet daarom goed letten op de beschrijving. Gebruik allemaal woorden die relevant zijn voor je pin en waar mensen op kunnen zoeken. Op die manier is de kans groter dat je pin gevonden wordt.
Als je het product pint, moet je daarna de link aanpassen. Plak de originele link in de Link Shortener (van LinkPizza) en daaruit krijg je een nieuwe link. Deze plak je vervolgens onderin bij website als je de pin bewerkt. That’s it. Kind kan de was doen. Vanaf dat moment kun je geld verdienen met Pinterest.

2. Heel veel traffic

Heb je een webshop of een blog? Pinterest kan zorgen voor een boost aan traffic. Als blogger kun je foto’s van je blog pinnen naar Pinterest. Als je zorgt voor een uitgebreide omschrijving en een mooie foto, kan het zomaar zijn dat je foto honderden keren gerepind wordt. Hoe vaker dat gebeurt, hoe groter de kans is dat mensen er op klikken en dus klikken naar je website. Daarom is het belangrijk om alle artikelen te pinnen naar Pinterest. Als je eenmaal diverse foto’s op Pinterest hebt staan die allemaal leiden naar je blog, kun je heel veel verkeer krijgen. Geloof mij, het werkt.

Als webshop eigenaar kun je Pinterest als een mini webshop zien. Alle producten die in je online webshops hebt staan, kun je eenvoudig delen via Pinterest. Als je daar vervolgens weer een goede beschrijving aan toevoegt, kan dit niet alleen zorgen voor een boost aan traffic, maar ook een boost aan verkopen.

Lees ook: 3 manieren om meer bezoekers naar je blog te trekken

3. Boost aan inspiratie

Pinterest geef je een boost aan inspiratie door alle fijne en mooie plaatjes. Wil je weten hoe je een donkerblauwe muur op je slaapkamer het beste kunt inrichten of ben je op zoek naar recepten voor alcoholvrije cocktails of wil je weten hoe je oranje pumps het beste kunt combineren? Op Pinterest vind je het antwoord. Het is een heerlijke inspiratiebron. En ja, nogmaals: beeld zegt meer dan 1000 woorden. Let wel op: alle beelden op Pinterest zijn beschermd en dus niet rechtenvrij. Je mag de foto’s niet gebruiken, ook niet met bronvermelding.

4. Je online mini webshop

Bij punt 2 kwam het al even aan bod, maar als webshop eigenaar, is Pinterest is een ideale manier om je verkoop een boost te geven. Let wel op: je moet wel mooie foto’s pinnen. Met stock foto’s ga je het helaas niet redden. Ook de beschrijving is belangrijk. Dat verhoogd de kans dat je pins gerepind worden en dus onder de aandacht komen van potentiele kopers.

Op zoek naar mooie stock foto’s? Dit zijn de 10 mooiste rechtenvrije stockfoto banken.

5. Nieuwe online zoekmachine

Pinterest kun je zien als een grote zoekmachine, maar dan met beelden. Daarom zijn die beschrijvingen bij elke pin zo belangrijk. Op die manier kun je namelijk gevonden worden in Pinterest. Daarnaast maak je kans – door een goede beschrijving – viraal te gaan. Hoe vaker je gerepind wordt, hoe langer je rond blijft circuleren in Pinterest.

Zo. Dit is uiteindelijk een heel lang artikel geworden boordevol handige tips en 5 redenen waarom je vandaag nog een Pinterest account moet beginnen. Zelf ben ik een grote fan van Pinterest. Ik vind het fijn om inspiratie op te doen, het zorgt voor traffic naar mijn blog en ik verdien er ook nog eens geld mee. Win-win situatie.

Rocken met Pinterest? Koop het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’.

Heb jij al een Pinterest account?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

8 comments

 1. Evelyn says:

  Hey, ik heb het een keer geprobeerd, maar ervaarde dat Pinterest geen affiliatelinks accepteerde (o.a. Amazon). IK ga er nog eens naar kijken want het lijkt me wel heel interessant!

  • Diolifestyle says:

   Je moet kijken welke affiliatie programma’s (winkels het toelaten). Dit vind je terug in hun voorwaarden. Volgens mij werkte Amazon wel, ik weet mensen die hier gebruik van maken.

   Zelf maak ik gebruik van Etsy, Bijenkorf, Asos, River Island etc. en daar verdien ik wel degelijk commissie aan via Pinterest. 🙂

 2. Carolien says:

  Handig! Moet nodig mijn beschrijvingen aanpassen denk dat ik dan veel meer bezoekers zou kunnen krijgen. Heb nu elke dag 1 a 2 bezoekers vanaf pinterest dus er zijn genoeg verbeterpunten, haha.

 3. Denise says:

  Dank je voor de tips. Ik krijg 5x meer traffic via Twitter dan via Pinterest, maar dat is ook omdat ik er gewoon niks van snap. Wel denk ik dat het heel goed voor m’n blog kan zijn. Ik wil er dus al heel lang meer mee doen.
  Momenteel heb ik maar iets van 100 volgers en doe niet meer dan alleen de bloglink even delen nadat ik iets gepost heb, maar ik heb er wel veel meer plannen mee.
  Kun je overigens een nieuw (zakelijk) account starten naast een privé account? Of de naam wijzigen? Of raad je dat af?

  • Diolifestyle says:

   Zodra je frequent gaat pinnen, gaat het aantal volgers snel omhoog. Je kunt niet één account privé en zakelijk gebruiken, maar je kunt uiteraard wel kiezen voor een andere nieuwe Pinterest naam. Echter raad ik aan om een account te gebruiken dat je zakelijk gebruikt. Hierdoor is de kans kleiner dat je een account links laat liggen en volledig op een account kunt focussen.

 4. Fem says:

  Het kan zeker goed werken, maar ik vind veel beschrijvingen die ik tegenkom bepaald niet goed. De beschrijving in het voorbeeld dat je hier noemt vind ik eerlijk gezegd niet aantrekkelijk: het is een lijst met keywords, en schreeuwt voor mij “Ik ben een affiliate link!!” Dat zou mij weerhouden erop te klikken. Ook bij bordbeschrijvingen of pins naar blogposts die alleen uit keywords bestaan haak ik toch wel af. Waarschijnlijk heel handig om gevonden te worden, maar ook heel onaantrekkelijk voor gebruikers, vind ik.

  • Diolifestyle says:

   Bedankt voor je reactie. Alleen begrijp ik niet echt wat je bedoelt. Het doel van de beschrijvingen is dat zodra mensen gaan zoeken in Pinterest dat je gevonden wordt in hun zoekmachine of dat zodra mensen gaan Googlen in Google dat je gevonden wordt (pins zijn zichtbaar in Google).

   Ze bestaan uit allerlei relevante keywords en combinaties waarop mensen zoeken, dit verhoogt je vindbaarheid en is dus de bedoeling. Dit is helemaal niet schreeuwerig dat het een afflatie link is. Het is enkel en alleen een zo SEO vriendelijke SEO beschrijving van de pin of het bord.

Comments are closed.