3 x boeken voor startende ondernemers

3 x boeken voor startende ondernemers

Als je begint met ondernemen komt er heel veel op je af. Om je een handje te helpen vind je in dit artikel allerlei toffe boeken voor startende ondernemers, want je moet namelijk veel regelen. Denk aan je inschrijven bij de KVK wat overigens geen drol voorstelt, maar dat terzijde, het schrijven van een businessplan en zeker wel zo belangrijk – verdienmodellen bedenken en uitwerken. Je moet per slot van rekening wel geld verdienen. Daarom is het heel fijn om je te omringen met andere ondernemers. Ondernemers die in dezelfde schoenen als jou hebben gestaan en dus als geen ander weten hoe dat is.

1. De edele kunst van Not Giving a F*ck

Eén heel bekend boek: The Subtle Art of Not Giving a F*ck. Of in het Nederlands beter bekend als de De Edele Kunst van Not Giving a F*ck. Het is een zelfhulpboek dat je eigenlijk een soort van spiegel voor houdt. “Welkom in het echte leven”.

In het echte leven heb je te maken met onzekerheden, tegenslagen en minder leuke dingen. En al die dingen vormen je tot de persoon zoals je nu bent. Ga deze struggles niet uit de weg, maar beat them. Je wordt er uiteindelijk beter van.

Het is vooral een tof boek voor Millenials. Soms is het een beetje flauw, maar het is absoluut een aanrader voor startende ondernemers.

De Edele Kunst of Not Giving a F*ck is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com voor €20,99

5 x boeken voor startende ondernemers

2. Nice Girls Don’t Get The Corner Office

Speciaal een boek voor vrouwelijke ondernemers die aan het begin van hun carrière staan. Werk je het liefst non-stop omdat je bang bent niet hard genoeg te werken en zeg je tegen alles ‘ja’ om aardig gevonden te worden?Forget it! Zo werkt het niet in het leven. Daarom vind je in het boek allerlei handvaten en adviezen die je helpen te zorgen dat jij niet dezelfde fouten maakt die heel veel andere vrouwen wel maken. Zo pis je niet naast de pot en zorg je ervoor dat je je felbegeerde promotie haalt.

Het is een heel praktisch boek vol met tips & tricks waar je direct mee aan de slag kunt in de praktijk. Hierdoor is het een heel interessant boek voor startende ondernemers.

Nice Girls Don’t Get The Corner Office is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com en kost €15,99.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden hoe je een passief inkomen kunt creëren? Dit zijn 12 tips hoe je ervoor zorgt dat je geld verdient terwijl je slaapt.

3. Babe, you got this.

Dit boek is geschreven door o.a. Emilie Sobels, de girlboss achter #workmode, de co-working space voor vrouwelijke ondernemers in de creatieve sector. Als je op zoek bent naar een inspirerende girlboss om te volgen, dan is Emilie zeker weten een aanrader.

Het boek Babe, you got this is eigenlijk een uitgebreid interview waarin allerlei ‘grote’ girlbosses aan de tand worden gevoeld. Ze delen hun tips & tricks in de hoop startende ondernemers te inspireren.

Het boek leest makkelijk weg omdat het in spreektaal is geschreven. Daarnaast staan er veel handige tips & tricks in voor als je net besloten hebt om voor jezelf te beginnen. Dus absoluut een van de boeken voor startende ondernemers die niet mag ontbreken uit je collectie.

Babe, you got this is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com en kost €17,99

Wat is jouw favoriete boek voor startende ondernemers?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

3 x boeken voor startende ondernemers

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

  1. Hahah, deze drie boeken staan toevallig bovenaan mijn leeslijstje! ‘De edele kunst van not giving a f*ck’ ben ik aan het lezen 🙂

    Liefs,
    Marloes

Comments are closed.