4 tips voor een prikkelende blog titel

4 tips voor een prikkelende blog titel

Opvallen met een prikkelende blog titel én je blog. Dat wil je. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen op jóuw blog klikken en niet die van een concurrent? Daar zijn een aantal handige trucjes voor. Welke dat zijn lees in het artikel hieronder met daarin 4 tips voor een prikkelende blog titel.

Inhoudsopgave

1. Voeg een urgentie toe

Zodra er een bepaalde urgentie aan toegevoegd wordt, zijn mensen sneller geneigd te klikken op het artikel. Ze hebben het gevoel dat ze NU iets moeten doen aan hun probleem. Voorbeelden zijn;

  • “Waarom je vandaag nog aan de slag moet met…”
  • “Dit moet je weten voordat…”
  • “Doe jij dit op deze manier? Fout. Zo los je het..”
Opvallen met een prikkelende blog titel én je blog. Dat wil je. Maar hoe

2. Biedt een oplossing voor een probleem

Ga aan de slag met hele concrete artikelen waarin je een oplossing biedt.

  • “5 tips hoe je de beste Facebook campagnes neerzet”
  • “Verdien je geen geld met affiliatie marketing? Dit moet je doen”
  • “Meer verkeer naar je blog? 5 tips!”

3. Ga op de stoel zitten van je doelgroep

Denk vanuit je doelgroep. Wat zouden zij Googlen? Waar zijn ze naar op zoek? Of nog beter welke woorden in en welke volgorde zoeken zij als ze een antwoord willen krijgen op hun vraag.4. Wees heel specifiek

Hoe concreter, hoe beter, want op die manier verhoog je de relevantie en is de kans groter dat mensen op je blog titel klikken. Door gebruik te maken van getallen maak je het al meteen een stuk specifieker.

Zo. Met deze 4 tips zorg je voor een prikkelende blog titel. Het is ook een kwestie van testen. Soms werkt een artikel met daarin een X aantal tips heel erg goed en soms werkt het juist beter als je oplossing voor een probleem aanbiedt. De blog titels moeten vooral niet te lang zijn en mogen soms best wel een beetje op het randje zijn. Je wilt per slot van rekening mensen over de vloer hebben. Een voorbeeld van een titel die het erg goed doet is deze: “Hoeveel geld ik in november verdiend heb met mijn blog“. Ik hoef je niet uit te leggen dat iedereen héél nieuwsgierig is en wil weten hoe hoog het bedrag is..

Wat vind jij een prikkelende blog titel?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

4 tips voor een prikkelende blog titel

Dionne, 28, freelance online marketeer met een passie voor bloggen, online marketing en ondernemen.

9 comments

  1. Sanne says:

    Goede tips weer, thanks! Kan hier wel wat mee :). Ik ben meestal ook vrij specifiek in mijn titels en probeer ook op de SEO te letten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.