4 redenen waarom Spanje een ideaal vakantieland is

4 redenen waarom Spanje een ideaal vakantieland is

Spanje is voor velen een favoriet vakantieland, zo ook voor mij. Als je mij al langer volgt, weet je dat ik een voorliefde heb voor Spanje. Op de middelbare school koos ik voor Spaans als tweede vreemde taal en in 2012 besloot ik naar Alicante te gaan om een taalreis te volgen. Vanaf dat moment was het hek van de dam en is mijn liefde voor het land, de taal, de cultuur, het klimaat en de gastvrije Spanjaarden alleen maar gegroeid. De vele reizen naar dit mooie land volgden. Toen ik in 2015 afgestudeerd was, kwam mijn grootste droom uit: ik ging in mijn eentje rondreizen door Spanje. Twee maanden lang reisde ik van het noorden naar het zuiden met de trein. Een bijzondere reis om nooit meer te vergeten. Daarom vandaag; 4 reden waarom Spanje een ideaal vakantieland is. Kijk je mee?

1. Strand / Stad combinatie

Het allerfijnste aan Spanje is toch wel de combinatie van stad en strand. Er liggen heel veel relatief grote steden aan de kust. Als je besluit om naar Spanje op vakantie te gaan, kun je er zowel een strandvakantie van maken als een citytrip. In de ochtend een stadje verkennen en op het terras zitten, om vervolgens te verkassen naar het strand en in de avond ergens een hapje te eten onder het genot van de Spaanse ondergaande zon. Top combinatie.

2. Gastronomie

Als Spanje ergens goed in is, is het wel de gastronomie. Hun uitgebreide manier van tafelen met lekkere sangria en talloze kleine hapjes (tapas) is iets bijzonders. Oh en dan ook nog die Spaanse ham. Die Spanjaarden weten wel hoe ze moeten dineren. Kunnen wij als Nederlanders nog wat van leren.

3. Prachtige stranden

Een ander punt waarom Spanje een ideaal vakantieland is, zijn de prachtige stranden. Je moet niet het strand in het centrum van Barcelona of Malaga bezoeken, maar pak de fiets of huur een auto en ga naar de kleine, niet zo toeristische stranden en je zult pareltjes van stranden ontdekken. Een auto huren in Spanje is iets wat ik iedereen kan aanraden. Het biedt je namelijk de mogelijkheid om naar de mooiste plekjes te gaan waar je anders nooit zou komen.

4. Authentieke binnenlanden

Wil je terug in de tijd? Breng een bezoek aan de binnenlanden van Spanje. Daar vindt je vaak nog het echte, authentieke Spanje van vroeger met kleine huisjes, veel gekleurde tegels en veel hout. Alleen al om die authentieke typische Spaanse huisjes vanaf de buitenkant te zien is al een hele beleving. Gegarandeerd dat je daar Instagram-waardige foto’s van kunt maken.

Dit zijn 4 redenen waarom Spanje een ideaal vakantieland is. Uiteraard zijn er nog veel meer voordelen waarom Spanje zo’n fijn land is. Aan het eind van de zomer ga ik eindelijk weer naar Spanje. Ik kan niet wachten totdat het moment daar is. We vliegen naar Alicante (terug naar de plek waar ik mijn taalreis volgde) om te genieten van een heerlijke strandvakantie, vervolgens reizen we per trein naar Madrid om daar nog een paar dagen te citytrippen.

Wat vind jij het leukste aan Spanje als vakantieland?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Darina says:

    Ik vind Spanje ook een geweldig land en vooral het authentieke en stad-strand combinatie.

Comments are closed.