5 bestemmingen voor op je wishlist

5 bestemmingen voor op je wishlist

Helaas kunnen we door corona tijdelijk niet reizen, maar dat betekent natuurlijk dat je wel alvast een bucket list kan maken met droom vakanties. Er zijn nog genoeg bestemmingen voor op je wishlist. Welke er op die van mij staan, lees je hieronder.

Throwback naar Barcelona

Vorig jaar rond deze tijd ‘woonde’ ik in Barcelona. Als ondernemer kan ik locatie onafhankelijk werken en een tijdje wonen onder de Spaanse zon is dan ook absoluut geen straf. Tijdens mijn tijd in Barcelona heb ik ook de nodige reizen gemaakt. Zo bezocht ik onder andere Vigo, San Sebastian en Bilbao. Hoewel ik al heel wat Spaanse steden gezien heb, staan er nog genoeg Spaanse bestemmingen op mijn wishlist.

De volgende reis gaat naar…?

Mijn laatste trip was in januari. Eind december vloog ik naar Barcelona om daar oud & nieuw te vieren en ik plakte er vervolgens een weekje aan vast. Niet wetende dat dat voorlopig mijn laatste reis zou zijn.

De volgende reis was eigenlijk naar Zeeland. Naar een fijne B&B aan het strand waar ik een week naar toe wilde gaan om te ontspannen, boeken te lezen en na te denken wat ik wil met mijn business. Dit werd hem helaas niet vanwege corona…

1. Slapen in een tiny house

Op nummer #1 qua bestemmingen op mijn wishlist, is slapen in een tiny house. Dit is natuurlijk geen bestemming op zich, maar wel een fantastische locatie waar ik enorm veel zin in heb. Het lijkt mij heerlijk om een in een klein knus huisje te slapen midden in de natuur. Hopelijk vind ik nog een betaalbaar tiny house.

>> Toffe dingen om te doen als je een paar dagen in Barcelona bent

2. Roadtrippen in Australië

Australië is een land dat heel hoog op mijn wishlist staat. Roadtrippen langs de oneindige lange kustlijn, genieten van de lekkerste cocktails aan de mooiste strandbarretjes om vervolgens de binnenlanden in trekken en te genieten van de prachtige natuur. En natuurlijk een tussenstop maken in Sydney.

Het aanvragen van een visum voor Australië is wel belangrijk. De vorige keer was ik wat laat met het aanvragen van een visum voor Amerika, dus dat gebeurt mij niet nog een keer… 😉 Gelukkig kun je via E-visums eenvoudig online een visum aanvragen.

3. Op ontdekkingstocht in Colombia

De meeste mensen verklaren mij voor gek, maar het lijkt mij echt heel tof om een keer op ontdekkingstocht in Colombia te gaan. Dit komt mede door mijn nieuwsgierigheid naar de enorme corruptie, de drugskartels en de miljoenensteden.

Door de Netflex serie Narcos ben ik nóg nieuwsgierig geworden. Het is absoluut geen bestemming die op de wishlist staat van veel mensen, maar wel op die van mij. Misschien wel door het avontuur en het surrealistische ‘verleden’ (alhoewel het is nog steeds een big business daar…) van al die drugs.

4. Naar de binnenlanden van Spanje

Dat ik een grote fan ben van Spanje, hoef ik vast niet meer uit te leggen. Ik heb ondertussen al heel wat gezien van dit prachtige land. Toch lijkt het mij onwijs tof om naar de binnenlanden van Spanje te gaan. Ik heb wel binnenlandse steden bezocht, maar eigenlijk niet de echte authentieke Spaanse dorpen in de bergen of de middle of nowhere en dat lijkt mij écht fantastisch. Deze ‘bestemming’ staat heel hoog op mijn reis wishlist.

Uiteraard wil ik natuurlijk wel al mijn reizen goed vastleggen. Met een mooie camera. Gelukkig is het niet meer nodig om een grote camera mee nemen, maar kun je ook hele toffe foto’s maken met je eigen telefoon. Zo heeft de Samsung a71 een hele goede camera. Wel zo handig om ook een samsung a71 hoesje te kopen, voor het geval dat je hem per ongeluk laat vallen. 😉

5. Terug naar Marrakech

Marokko is een fascinerend land. Qua mensenrechten of corrupte stelsel ben ik het totaal niet mee eens, maar het land heeft iets magisch. Het is zó anders dan alle andere culturen die ik tot nu toe heb leren kennen.

Marrakech vond ik fantastisch, maar de steden Essaouira, Fez en Meknes waren ook indrukwekkend. Ik wil dan ook heel graag terug naar Marrakech omdat het zo betoverend mooi is, zo anders, zo indrukwekkend en daardoor zo’n sprookje is!

Welke bestemming staat er op jouw wishlist?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

 1. Truus says:

  Dat tijdelijk reizen zou nog wel eens langer kunnen gaan duren dan we nu bedenken. We zitten in een gezondheids- en economische crisis. Het lijkt me niet gezond om de wereld over te vliegen en ik vraag me af of het straks nog te betalen is. En eerlijk gezegd denk ik ook dat het goed zou zijn! Voor mens én aarde. Ik ben in ieder geval wel van plan om wat minder ver te gaan reizen en zo mee te helpen aan een gezondere en duurzamere wereld.

  Mijn vijf favoriete bestemmingen liggen dan ook dicht bij huis:
  1. Borger, een leuke plaats in Drenthe, met een fantastische omgeving om te wandelen, fietsen, luieren aan een zandkuil of lekker te eten.
  2. Alkmaar, een leuke stad met historie, fijn om te winkelen of om uit eten te gaan.
  3. De Waddeneilanden, om het gevoel te hebben dat je even echt weg bent.
  4. Maastricht, met de grotten in de buurt, een dialect die je doet denken aan het buitenland en fantastische restaurants.
  5. Callantsoog, genieten van de zee, het strand en fietsen langs de leuke plaatsjes in de buurt.

Comments are closed.