5 clichés die elk jaar weer gebeuren als je op skivakantie gaat

5 clichés die elk jaar weer gebeuren als je op skivakantie gaat

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur en daar worden we natuurlijk allemaal erg blij van. Ik bedoel: wie houdt er nu niet van wintersport? Zelf kan ik niet wachten om weer lekker de bergen in te gaan. In september was ik nog op workation in Oostenrijk en had het op de bovenste toppen al gesneeuwd. Ik heb dan ook heel veel zin in dit nieuwe seizoen. En om dit nieuwe seizoen af te trappen, deel ik 5 cliché die altijd gebeuren als je gaat skiën. 

1. De eerste après ski avond ga je net iets te ver

Je kent het wel: je bent eindelijk aangekomen in het mooie wintersportgebied en je hebt er zin in. Lekker skiën in de frisse alpenlucht om vervolgens van de berg af te skiën en uiteindelijk te eindigen bij de favoriete après ski bar waar je al een aantal jaar komt. Heel leuk – en misschien iets te leuk – waardoor je de eerste avond iets te ver bent gegaan. Ach ja: het zet tenminste wel direct de toon voor de rest van de vakantie. 

2. Je vergeet je favoriete ski trui

Een klassiek voorbeeld. Skikleren nemen toch net altijd wat meer ruimte in beslag dan je zou willen. Dus dat kans is groot dat je net als ik elk jaar wel weer iets vergeet. Of dat nu je favoriete dames hoodie is, je Protest dames vest of stiekem de skibroek van je partner. De kans is groot dat wel iets vergeet. Daarom: pak lekker genoeg mee en zorg dat je van alles minimaal twee hebt, dan kom je je skivakantie wel door. Als stinkt het op het eind naar zweet of bier. Of allebei. 😉

3. Die ene avond in de sauna is stiekem heel fijn

Stiekem ben je van binnen nu ook weer niet zó’n grote party animal, waardoor de kans groot is dat je na een of twee avondjes doorhalen in de après ski bar stiekem ook alweer zin hebt om lekker een avondje te Netflixen of nog beter na een hele dag doorgebracht te hebben op de pistes, lekker gebruik te maken van de wellness. 

4. Na je wintersportvakantie, ben je toe aan een nieuwe vakantie

Leuk hoor die wintersportvakantie. De hele dag op skies staan en genieten van de frisse berglucht en in de avond helemaal lam gaan tijdens de après ski. Maar aan het einde van de rit is een skivakantie stiekem heel erg hard werken. Je sport de hele dag en gaat elke avond op stap. Logisch dat je aan het eind toe bent aan een echte vakantie. 😉 

5. Je komt aan van een ski-vakantie

Je zult denken: hoe kan dit nou? Je bent toch de hele dag lekker buiten? Vergeet niet alle alcohol die je nuttigt en de nodige vette happen die je naar binnen werkt. Jazeker: je bent lekker sportief bezig, maar er komen ook heel wat calorieën binnen.

Ik ben in ieder geval erg blij met mijn nieuwe wintersport kleding van Protest, zodat ik er weer een seizoen tegenaan kan. Mocht je ook nieuwe items willen shoppen: met de code diolifestyle10 krijgt je 10% korting op de hele collectie tot en met 31-3-2023.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.