Waarom je moet investeren in jezelf

Waarom je moet investeren in jezelf

Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: het is heel erg belangrijk dat je investeert in jezelf. Je kunt op een aantal manieren in jezelf investeren. Enerzijds door te investeren in kennis, zodat jij een nieuwe skill aanleert of ergens beter in wordt, maar je kunt ook investeren in jezelf als het goed om me-time. Denk aan een massage, een dagje vrij of zelfs een vakantie. Maar waarom is dit zo belangrijk?

Kennis is macht

Het is een bekende uitdrukking, maar wel een hele belangrijke uitdrukking. Kennis is nu eenmaal macht. Als jij over veel kennis beschikt, dan kun je veel bereiken in je leven. Je kunt nieuwe skills aanleren of ergens heel goed in wordt en uiteindelijk zelfs een expert. Daarnaast – als je over veel kennis beschikt – zorgt dat er ook voor dat je een sterke positie claimt in het bedrijfsleven. Dit kan je als ondernemer heel ver brengen, maar als je in loondienst werkt, kan dit ook het nodige voor je opleveren. 

Investeren in me-time

Leuk hoor om ergens heel goed in te zijn of te beschikken over veel kennis. De kans is groot dat je vervolgens ook heel hard werkt of in ieder geval bovengemiddeld hard. Dat betekent dat het belangrijk is dat je op zoek gaat naar de juiste balans. Het is daarom heel erg belangrijk om te investeren in jezelf middels me-time dagen. Jezelf verwennen met iets waar je heel blij van wordt en vooral er alles aandoet om te ontspannen, want dat is het doel. 

Investeren in je bedrijf

Als je ondernemer bent, is het naast investeren in kennis, ook belangrijk om te investeren in je bedrijf. Om bijvoorbeeld de concurrent voor te blijven of om ervoor te zorgen dat je kunt groeien met je bedrijf. Het kan dan zo zijn dat je een groter pand nodig hebt, moet investeren in technologie of noem het maar op. Maar mocht je dat niet kunnen betalen, omdat je nu eenmaal veel aan het investeren bent, is het fijn dat je een lening aanvragen kan, wat uiteindelijk de business ten goede komt.  

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.