Essentials voor je wintergarderobe

Essentials voor je wintergarderobe

De koude nachten hebben zijn in trede gedaan. De winterjas en zelfs de handschoenen zijn weer nodig. Dat betekent dat je ook je zomergarderobe moet omwisselen met je wintergarderobe. Oftewel: het is dikke truienweer. Grote kans dat je nog genoeg kledingstukken die nog prima een seizoen (of twee) meekunnen, maar het is niet heel gek dat je je kledingkast ook wilt upgraden met een aantal duurzame winter essentials. Waar je op moet letten, lees je hieronder. 

Kies voor duurzame merken

Om te zorgen dat je investeert in duurzame (winter)kleding waar je ook meerdere seizoenen profijt van hebt, is het verstandig om eerst uit te zoeken wat duurzame kledingmerken zijn en vervolgens te kijken naar de samenstelling van kledingstukken. Is het gemaakt van biologisch katoen of van wol? Of is het gemaakt van synthetische stoffen? 

Duurzame merken zijn wel vaak wat duurder. Nu is goedkoop vaak duurkoop, maar als merken duurder zijn, betekent dat niet direct dat ze duurzaam zijn en ook niet dat ze goede kwaliteit hebben. Dus let daar goed op als je nieuwe essentials gaat kopen voor je wintergarderobe.

Investeer in een goede jeans

Niets is fijner om te hebben, dan een goed passende en mooie jeans. Daarnaast is het ook fijn als de jeans wat langer meegaat in plaats van die goedkope jeans die na een halfjaar al stuk gaan. Ook is het fijn als je in de winter jeans hebt die wat dikker zijn en daardoor wat beter bestemd zijn tegen de kou. 

Als je op zoek gaat naar een nieuwe jeans, zul je van zelf zien dat ze wat dikker zijn dan in de zomer. Wel zo fijn. Een aantal fijne jeans merken zijn onder andere Scotch & Soda, Tommy Hilfiger, Lois en Armedangels.

Ga op zoek naar comfortabele warme schoenen

Een andere belangrijke winter essential zijn comfortabele warme winterschoenen. Denk aan laarsjes, boots of hoge sneakers, zodat je enkels lekker warm blijven in de kou. En daarnaast: als je investeert in hoogwaardige kwalitatieve schoenen, kun je daar ook 3, 4 of zeker 5 jaar.

Verkoop winterkleding die je niet meer draagt

Het is natuurlijk zonde om kleding in je kast te hebben hangen die je niet meer draagt. Zoek daarom altijd aan het begin van het nieuwe seizoen je winter- of zomergarderobe uit en kijk welke kledingstukken je het hele seizoen niet gedragen hebt. Als de kleding en dus ook schoenen nog goed zijn voor een tweede ronde, is het slim, maar vooral duurzaam om het te verkopen via Vinted. Zo krijgt je dikke trui of warme sjaal een tweede leven. 

Wat zijn essentials voor jouw wintergarderobe? 

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.