5 manieren om geld te verdienen met je blog

5 manieren om geld te verdienen met je blog

Iedereen wil geld verdienen met zijn of haar blog en daar zijn talloze mogelijkheden voor. De meeste zijn voor de hand liggend, maar er zijn – als je er creatief over nadenkt – nog veel meer opties hoe je geld kunt verdienen met je blog. Want vergeet niet dat je blog jouw online portfolio is dat iedereen kan bekijken. En daarnaast heeft bijna iedereen social media accounts gekoppeld aan zijn of haar blog en die kun je ook slim inzetten om geld mee te verdienen. In dit artikel vind je 5 manieren om geld te verdienen met je blog.

1. Ga aan de slag met affiliatie programma’s

Waarschijnlijk heb je er al eens van gehoord. Je hebt in Nederland diverse affiliatie bedrijven. Kort gezegd vertegenwoordigt een affiliatie bureau diverse merken en zorgen ze ervoor dat je als merk zijnde reclame krijgt en uiteindelijk meer omzet. Het is goed om te weten dat elk affiliatie bedrijf andere merken vertegenwoordigt. Het is daarom niet handig om je maar bij één affiliatie bureau in te schrijven, want dan loop je inkomsten mis.

Affiliatie netwerken in alle soorten en maten

Het beste is om je bij alle affiliatie bureaus in Nederland in te schrijven, want dan kun je het meeste verdienen. Bijna alle redelijk grote bedrijven werken met affliatie programma’s. Als een bedrijf er niet tussen staat waar je het liefste wél geld mee wilt verdienen, kun je ook nog altijd naar hun eigen website gaan. Vaak hebben grote bedrijven namelijk ook hun eigen affliatie programma. Neem Wehkamp als voorbeeld. Zij werken niet samen met affiliatie bureaus, maar je kunt wel rechtstreeks (via hun) een account aanmaken en affiliatie links maken.

Dit zijn de grootste netwerken om je bij aan te sluiten:

 • Meld je hier aan voor Daisycon
 • Meld je hier aan voor Linkpizza
 • Meld je hier aan voor Awin (voormalige Zanox)
 • Meld je hier aan voor Tradetrackers

2. Deel via social media een affiliatie link

Heb je een nieuwe blouse gekocht waar je heel blij mee bent? Deel hem via je social media kanalen. Als je er vervolgens een affiliatie linkje bijvoegt waar andere mensen het product kunnen kopen, kun je op die manier je blouse terug verdienen.

Dit kan uiteraard ook met een vakantie die je geboekt hebt, een paar schoenen of een goed boek. De kans is minder groot dat mensen meteen een vakantie boeken via die link, maar wel aannemelijker dat mensen een boek of kledingstuk afrekenen waar jij dan weer een commissie aan verdiend.3. Verdien geld met je Pinterest account

Via Pinterest kun je eindeloos de mooiste reis foto’s pinnen, maar je kunt natuurlijk ook af en toe producten uit webshops pinnen. Als je aan al die producten die je uit een webshop pint, ook nog eens een affiliatie link hangt, kun je op een simpele manier geld verdienen. Zelf heb ik een redelijk groot Pinterest account (bekijk hem hier), maar je moet niet verwachten dat je meteen honderden euro’s gaat verdienen. Maar zodra je pins diverse keren gerepind zijn, kun je er een leuk zakcentje mee verdienen. Binnenkort komt er een uitgebreid artikel online hoe je op verschillende manieren heel eenvoudig geld kunt verdienen via Pinterest.

Wil je weten hoe ik duizenden bezoekers naar mijn website trek via Pinterest én hoe ik honderden euro’s per maand(!) verdien met Pinterest? Koop mijn e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ voor maar €12,95 en leer hoe jij dit ook voor elkaar bokst.

4. Ga aan de slag als spreker

Niet iedereen zal dit leuk vinden, maar het is wel een manier om geld te verdienen. Je blog is immers je portfolio. Als je al wat langer blogt, kun je je ervaringen delen. Regelmatig worden via Twitter, LinkedIn of in Facebook groepen, oproepen geplaatst waarin mensen op zoek zijn naar een spreker die meer kan vertellen over bloggen, social media, nieuwe vormen van communicatie (online), etc. Als je het niet erg vindt om te presenteren, is dit een ideale manier om betaald over je passie te praten.

5. Installeer Google Adsense

Quick win. Niet iedereen is fan van Google Adsense, omdat het werkt aan de hand van cookies. Je ziet advertenties die aansluiten bij jouw zoekgedrag op het internet. Heb je eerst bij Zalando gekeken voor nieuwe schoenen en bezoek je daarna mijn blog? Grote kans dat je op mijn blog in de Google Adsense ruimte die schoenen weer ziet. Toch is het een simpele manier om geld te verdienen. Zelf plaats ik in elk artikel een smalle horizontale banner van Google Adsense en in de sidebar vind je Google Adsense ruimtes.

Afhankelijk van de waarde van de klik, kun je ongeveer tussen de €0,15 en €2,50 per klik op de advertentie verdienen. Als mensen vervolgens ook nog een bestelling plaatsen bij bijvoorbeeld Zalando, is je klik meer waar en krijg je bijvoorbeeld €2,50 voor de klik. Deze inkomsten zijn uiteraard volledig afhankelijk van je aantal bezoekers.

Dit waren 5 manieren om geld te verdienen met je blog. Over een paar weken komt deel twee online waarin ik nog meer manieren deel hoe je geld kunt verdienen met je blog.

 Hoe verdien jij geld met je blog?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

21 comments

 1. Enigma says:

  Ik schrijf op Yoors, waar je ‘punten’ verdient aan de hand van pageviews. Telkens je een ‘mijlpaal’ oversteekt, krijg je een aantal punten. Op een zeker bedrag krijg je die punten uitbetaald in euro’s.
  Hoe beter de inhoud, hoe meer lezers en hoe meer je verdient.

 2. Jessica J. says:

  Ik schrijf heel soms een artikel met een gesponsorde link in. Verder word ik niet betaald, maar ik ben dan ook maar een hobbyblogger met daarnaast een fulltimebaan. Hier in België is het niet zo simpel om je bij de KvK in te schrijven en heb ik dus ook geen btw-nummer, vandaar.

 3. Shirley says:

  Ik heb toch zeker al 150 euro verdiend. Gelukkig heb ik geen ambitie om mijn inkomen uit mijn website te halen, dan was er nog een lange weg te gaan, haha. Het is wel een leuk extraatje natuurlijk.

 4. Stephanie says:

  Ik verdien geen geld met mijn blog, ik doe het er naast voor de fun omdat ik fulltime werk.
  Wel erg interessant artikel!

 5. Blijei.blog says:

  Wat een handig artikel. Vooral het spreken in het openbaar is een mooie manier om je kennis te delen.

 6. Annemieke says:

  Hoe zit het met belasting betalen? Omdat ik hierop geen antwoord weet houd het mij tegen om geld te verdienen met mijn blog. Wellicht kan je daar eens een artikel over schrijven of heb jij dit al gedaan.

  Ik hoor het graag

  Groetjes Annemieke

  • Diolifestyle says:

   Hi Annemieke,

   Bedankt voor je reactie. Dat heb ik nog niet gedaan, maar zal het meenemen en kijken of ik er een artikel over kan schrijven. Om geld te verdienen met je blog, moet je alleen een BTW nummer hebben. Geen KVK inschrijving, tenzij je veel geld gaat verdienen (meer dan 10K per jaar).

   • Dees says:

    Hoi! Leuk artikel! Wanneer vraag je een btw nummer aan? Bij welk bedrag? Want bij wehkamp wordt bijv geen btw ne gevraagd.

 7. Johan says:

  Een blog is echt geen word snel rijk ding, snel rijk bestaat dan ook niet tenzij je een mega mazzel hebt in een loterij.
  Je zal er vooral van moeten houden om wat te schrijven en dit is netjes geschreven.
  ga niet overboord met advertenties en begin al helemaal niet aan die iri pop-ups, daar jaag je je lezers alleen maar mee weg. gewoon volhouden is het beste, de rest leer je onderweg wel.

  • Diolifestyle says:

   Als je werkt met affiliatie marketing en dus regelmatig artikelen schrijft met daarin producten, kan het heel snel gaan. Zoals dit artikel: http://diolifestyle.nl/2018/04/20/summer-shopping-de-leukste-bikinis-op-een-rijtje/.

   Daarnaast hoe meer bezoekers hoe meer geld en vergeet niet dat je ook via social media en Pinterest geld via affiliatie marketing kunt verdienen. Als iemand voor €100,- iets besteld krijg je 10% commissie, dat is €10,-. Als je dat meerdere keren per dag hebt, gaat het aardig aan tikken.

   https://parkereninroermond.nl is een ander voorbeeld van een website met Google Adsense. Als je zorgt dat je goed vindbaar bent in Google, kun je met Google Adsense een paar honderd euro per maand mee verdienen. Als je creatief bent, kom je er wel. 😀

 8. Elisabeth says:

  Fijn om je artikel te lezen! Vroeg me al af hoe dat zat met affiliatie links. Hier is mijn antwoord 😉 Ik ga het ook proberen als beginnend hobbyblogger 😉

 9. Denise says:

  Ik verdien met affiliates en dat gaat goed. Voornamelijk reizen. Ik weet nog dat ik aan het begin dacht ‘Dat schiet écht niet op!’, maar nu ik rond de 40.000 bezoekers per maand zit loopt het wel. Niet helemaal vanzelf overigens, je moet ze wel een beetje slim plaatsen natuurlijk.
  Google Adsense heb ik nog steeds nooit gedaan. Misschien moet ik het toch eens gaan doen.

Comments are closed.