Voorjaarsschoonmaak door je kledingkast

Voorjaarsschoonmaak door je kledingkast

De afgelopen dagen scheen de zon volop. Een heerlijk gevoel na al die donkere- en grijze dagen. Het liefst wil je meteen naar buiten om de zon te aanbidden, maar helaas is het buiten nog erg koud, waardoor het fijner is om binnen achter het raam te genieten van de zon. Toch merk je aan alles dat de lente eraan komt; elke ochtend hoor je de vogeltjes fluiten en de dagen worden steeds langer. Yes! Dit zorgt ervoor dat ik afgelopen week nogal kriebelende handen kreeg en het liefst het hele huis aan kant wilde maken voor een grote voorjaarsschoonmaak en dan vooral mijn kledingkast. Want die puilt van ellende uit elkaar..

De grote voorjaarsschoonmaak

Niet alleen het voorjaar zorgt ervoor dat ik mijn kledingkast een grote opfrisbeurt wil geven. Ook de naderende verhuizing. Veel verhuisdozen van mijn studentenkamer zijn nu nog steeds niet uitgepakt, terwijl er alweer een nieuwe verhuizing aan zit te komen. Daarnaast heb ik ontzettend veel kleding. Ik ben zuinig met mijn kleren, zodat ik er lang plezier van heb. Maar dat betekent ook dat ik veel kleding heb, die ik al langer dan één jaar niet meer heb aangetrokken. Omdat ik zoveel kleding heb, draag ik al mijn kleding ook niet zo vaak en zijn de meeste items nog van goede kwaliteit.

Een aantal kledingstukken die ik écht niet meer mooi vind of niet meer passen, probeer ik te verkopen via Marktplaats, alleen dat kost best veel tijd en energie.. 

1 – 2 – 3- 4 – 5


Een frisse wind door mijn garderobe

Een verhuizing is een mooie stok achter de deur om op te ruimen. Bij alle kleding waar ik twijfel, nooit meer draag of niet meer mooi vind, wil ik weg doen. Verkopen op een markt, online of iemand anders er een plezier mee doen. Daarnaast kan mijn kledingkast ook wel een frisse wind gebruiken. Niet alleen omdat het voorjaar eraan komt, maar ook omdat ik voor mijn werk soms wat nettere kleding draag. En daarnaast is het veel leuker om outfits te dragen die op dit moment trendy zijn.

Business casual

Mijn kleding kan ook wel een upgrade gebruiken en dan vooral een paar mooie jurkjes. In mijn zoektocht naar wat meer business casual kleding, kwam ik online een aantal gave lente jurkjes bij Esprit tegen. Jurkjes zijn toch wat vrouwelijk en kleden wat chiquer af. En daarnaast kun je ze ook stoer dragen met een paar sneakers eronder als je geen belangrijke afspraak hebt waarbij hakken moet dragen.

Wat draag jij het liefst naar je werk?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Tineke says:

    Ik werk als gastouder bij een gezin met oudere schoolkinderen. Hier draag ik dus ook gewoon jurkjes met een vest erover heen. Ik hou de laatste tijd ook echt van comfy kleding,
    Liefs

Comments are closed.