Toffe & orginele webshops én merken die de moeite waard zijn #2

Toffe & orginele webshops én merken die de moeite waard zijn #2

Webshops, je hebt ze in allerlei vormen en maten. Sinds de opkomst van het internet zijn ze als paddestoelen uit de grond geschoten. De één werd succesvol, de ander niet. Als je anno 2018 nog een webshop wilt beginnen, moet je van goede huizen komen, want de concurrentie is immens. En al die webshops zijn lang niet allemaal goed, maar je hebt ook verborgen pareltjes. Kijk je mee?

Boetiekjes, conceptstores of andere unieke winkels

Zelf vind ik het maar al te leuk om te shoppen bij kleine boetiekjes, conceptstores of andere unieke winkels waar niet de hele meute shopt. Uiteraard shop ik ook bij de Zara of de Mango, maar ik vind het wel leuk om items te scoren die niet iedereen heeft en die af te wisselen met items van de grote winkelketens. Dit is ook de reden dat ik in 2016 de Lifestyle Factory Market organiseerde: een markt met allemaal toffe conceptstores. Mijn lijstje met toffe & orginele webshops én merken die de moeite waard zijn is ondertussen al aardig lang geworden. Dit is deel twee. Mocht je deel één gemist hebben, hier kun je hem terugvinden.

Heart to get kettinkje – Gouden oorbellen – Serax cactus vaas – Botanische printPoster – Body producten – Notitieboekjes – Fabienne Chapot tas

Interior Delights 

Interior Delights was één van de deelnemers tijdens de Lifestyle Factory Market. Ze verkopen allerlei toffe interieur spullen; kandelaars, vazen, posters en nog veel meer moois.

Fabienne Chapot via de Bijenkorf

De meeste mensen hebben vast al een keer van dit merk gehoord. Het is een Nederlands merk en vooral bekend van hun prachtige leren tassen én portemonnees die allemaal te herkennen zijn aan de sterren. Ze gebruiken dit vaak in hun patronen en laat ik daar nu net dol op zijn.. 😏 Het zijn eyecatchers van items. Vroeger heette het FAB, maar sinds een aantal jaar heet het merk Fabienne Chapot.

Madame La Poule

Als je op zoek naar iets vrolijks, dan weet ik zeker dat je in deze webshop gaat slagen. Ze verkopen namelijk heel veel toffe interieur spulletjes, papierwaren en keukenspulletjes. Als je leven een kleurrijke boost kan gebruiken, moet je zeker daar een kijkje nemen.Coeurblonde shop

Coeurblonde shop is één van mijn absolute favorieten. Dit komt door de look & feel die ze uitstralen op hun website, de prachtige items die ze verkopen en hun súper mooie Instagram account. Als je op zoek bent naar een uniek en leuk cadeautje voor een verjaardag, dan zou zeker een kijkje nemen in hun webshop. Oh en het leuke, ze hebben ook een blog naast hun webshop.

Folk conceptstore

Dit is ook al zo’n toffe online shop met interieur items én mooie kledingstukken. Vooral van hun posters ben ik fan.

Heart to get via Bol.com

Minimalistische sieraden zijn trendy en zelf vind ik ze erg mooi. Een klein, subtiel gouden of zilveren kettinkje kun je overal bij dragen. Net als een armbandje of een paar oorbellen. Een aantal jaar geleden ontdekte ik al dit merk en sindsdien ben ik fan.

Villa 8

Vorig jaar bracht ik samen met mijn vriend een bezoek aan Almelo. Ik wist dat er in de buurt een hele leuke conceptstore lag, dus daar moesten we even langsrijden. Villa 8 is naast een fysieke winkel, maar ook een online shop waar je hele leuke kaarten, kandelaars, sieraden én Yankee Candles hebt.

TIEN Tilburg

In mijn zoektocht naar hotspots in Tilburg kwam ik TIEN Tilburg tegen. Een super mooie gestylde winkel waar je niet zomaar voorbij mag lopen. Het is een snoepwinkel voor je ogen. Ze verkopen mooie sieraden, kleding én toffe interieur items. TIEN voldoet aan alle facetten van een conceptstore.

Welke webshop is jouw favoriet?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Sonia says:

    Heel leuk artikel en heel erg bedankt voor de vermelding. Ik zie ook shops waar ik nog niet eerder van had gehoord, maar inderdaad heel tof zijn.

Comments are closed.