5 redenen waarom op wintersport gaan zo leuk is

5 redenen waarom op wintersport gaan zo leuk is

De herfst is begonnen. De bladeren vallen van de bomen, de eerste storm is een feit en het wordt langzaamaan steeds een beetje kouder. Goed nieuws voor alle wintersporters onder ons, want dat betekent dat het wintersport seizoen steeds dichterbij komt. Sterker nog: het wintersport seizoen is op 1 oktober al officieel geopend. Veel mensen kunnen niet wachten. Daarom lees je hier waarom op wintersport gaan zo leuk is. 

Magisch wit

Het moment dat de eerste sneeuwvlokjes in Nederland vallen, maakt mijn hart altijd een sprongetje. En ik ben niet de enige in mijn familie, we zijn er allemaal dol op. Daarom dat ik regelmatig mijn skikleding aantrek om mijzelf te omringen in een magische witte wereld. Want magisch is het. Het geluid van knarsende sneeuw onder je voeten, de frisse alpenlucht, de dwarrelende sneeuwvlokjes en de mega gezellige aprés-ski.  

5 redenen waarom op wintersport gaan zo leuk is

Lekker de natuur in

Een andere reden waarom op wintersport gaan zo leuk is, is dat je lekker de natuur in gaat. Je brengt heel veel van je tijd door in de frisse alpenlucht terwijl je aan het skiën, snowboarden of sneeuw wandelen bent. 

Wintersport is duur, maar wist je dat je tegenwoordig ook op wintersport kan in Georgië? Dit is nog een beetje onontdekt, maar het is een stuk goedkoper dan Oostenrijk of Frankrijk. Handige tip om daar de volgende keer naar te kijken.

Shop de leukste gear

Voelen we ons niet allemaal een klein beetje beter als we leuke (ski)kleding dragen? Precies. We willen allemaal shinen met onze outfit op de skipistes of tijdens de aprés ski. Shop daarom je leukste gear. Zelf heb ik een paar weken geleden een fantastische ski-jas geshopt mét zwart-witte dierenprint en een bijpassende ski-broek. Je raadt het al, ik kan niet wachten totdat het zover is.

Liever een skit outfit shoppen voor je man, vriend of vader? Geef een ski-jas of ski-broek cadeau met Kerst.

Apres-ski mag niet ontbreken

Wie houdt er nu niet van een feestje? Aprés ski is één van de redenen waarom op wintersport gaan zo leuk is. Als je nog nooit naar een écht aprés ski feest bent geweest, heb je geen idee waar we het over hebben. Het is het allerbeste feestje. Oprecht!

Beste van beide werelden

Waarom op wintersport gaan ook heel erg leuk is? Het is het best van beide werelden. Je gaat de natuur in om te sporten, vervolgens duik je de sauna in of boek je een massage, warm jezelf op met een warme chocomel voor een knapperend haardvuur en je duikt je bed in en kruipt onder het dikke wol. Om helemaal zen wakker te worden en klaar te zijn voor een nieuwe dag.

Waarom vind jij op wintersport gaan zo leuk?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

 

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Larissa says:

    Aaah, leuk! Wintersport lijkt mij leuk vanwege de mooie omgeving, de winter… Maar dat -sport in ‘wintersport’ is niet zo mijn ding, haha. Zet mij maar een week tussen de sneeuwvlokken bij een haard met een boek en ik ben gelukkig, maar ik ga niet op de latten staan. 😉

Comments are closed.