Hair Vitamins die wél werken

Hair Vitamins die wél werken

Het liefst willen we elke dag wakker worden met sterk, gezond en glad haar. De realiteit wijst helaas anders uit en moeten we ons haar verzorgen met allerlei fantastische haarproducten, zoals conditioners, serums, haarmaskers en andere leave-ins. Dit draagt allemaal bij aan gezond haar, maar toch zijn deze haarproducten soms niet genoeg om jouw haarprobleem volledig te verhelpen. Producten zoals shampoos, conditioners of lotions willen niet altijd werken, maar de haargroei kan dan wel van binnenuit gestimuleerd worden. Als het haarzakje over alle benodigde voedingsstoffen beschikt wat het nodig heeft om goed te kunnen groeien, dan zal de algemene haarconditie verbeteren. Door bepaalde voedingsstoffen in te nemen krijgt het haar een boost van binnenuit! Haarvitamines zijn steeds populairder geworden, maar wat doen die haarvitamines eigenlijk? Werkt het wel? En welke haarvitamines zijn het beste? 

Waarom werkt het? 

Of het nu komt door dagelijkse stress, ouderdom, hormonale veranderingen of overmatig gebruik van stylingproducten, het haar kan te maken krijgen met overmatig haarverlies en kan het beschadigd raken, afbreken of dof worden. Zo ervaart ongeveer 95% van de vrouwen vroeg of laat haarproblemen. Een slechtere haardos kan je flink onzeker maken. Onnodig: want door je lichaam een handje te helpen en de juiste supplementen te nemen, ziet je haar er binnen de kortste keren weer vol en stralend uit. Om haargroei te stimuleren is iedereen ervan bewust dat een goede voeding al verschil kan maken, maar door drukte schiet dat er wel eens doorheen. We zijn altijd bereikbaar, continu onderweg en elke dag bereid om de lat hoger te leggen. Maar hoe veel voldoening we er ook uithalen: ons drukke bestaan heeft een weerslag op ons lichaam. Stress en tekorten in voedingsstoffen geven ons haar flink wat te verduren. Vitaminen dragen bij aan een gezonde haargroei, vermindert haarbeschadiging en haarbreuk. 

Welke belangrijke voedingsstoffen zijn te vinden in haarvitamines die het haar van binnenuit gezonder maakt?

Biotine & foliumzuur

De meest bekende vitamine voor het haar zijn biotine en foliumzuur. Biotine zorgt voor een gezonde haargroei door een bijdrage te leveren aan de productie van keratine. Foliumzuur speelt een cruciale rol voor de bescherming van het DNA in ons lichaam en voor de celdeling. Het is dan ook hierdoor de eerste stap op weg naar vol haar, omdat de haarzakjes hierdoor in staat zijn om nieuw gezond haar te vormen. Ook ondersteunt foliumzuur de groei van weefsel in het lichaam en daardoor ook de haargroei. Op deze manier helpt foliumzuur haaruitval te voorkomen.

Selenium en Zink

Dit zijn mineralen die nodig zijn voor het in stand houden van gezond haar. Een tekort aan zink en selenium in het lichaam kan leiden tot verminderde groei en kan zelfs haaruitval tot gevolg hebben.

Bamboo Extract

Bamboe extract wordt gewonnen uit de bladeren en takken van de bamboe plant. Bamboe extract is van nature rijk aan silica (75%), een essentiële voedingsstof waarmee droog en beschadigd haar glanzender en gezonder wordt. 

Aminozuren

Er zijn drie belangrijke aminozuren: carnitine, cysteïne en taurine. Deze aminozuren stimuleren de haargroei door de toevoer van voedingsstoffen naar de haarwortels te verbeteren en de energieproductie te verhogen. 

Vitamine B3 (Niacine)

Zorg dat je voldoende vitamine B binnenkrijgt. Niacine, oftewel vitamine B3 bevordert een gezonde hoofdhuid en bloedsomloop. Het is een van de top voedingssupplementen als het aankomt op het voorkomen van haarverlies. 

Vitamine C

Vitamine C zorgt ervoor dat de opname van ijzer bevordert wordt. Dit is een belangrijk antioxidant die de haarvaten stimuleert zodat er genoeg voedingsstoffen naar de hoofdhuid worden toegevoerd. Het voorkomt dat de haarwortels verzwakken. 

Vitamine A 

Zorgt voor een gezonde hoofdhuid waarbij het haar vanaf de wortel intens wordt gevoed.

Bevorderen haarvitamines de haargroei?

Omdat haarvitaminen de haargroei vanuit het lichaam voeden, kan je na ongeveer drie maanden resultaten te zien. Voor maximale haargroei resultaten kan het soms oplopen tot zes maanden. Dit komt doordat haarvitamines alle belangrijke ingrediënten bevatten om bij te dragen aan een gezonde haargroei. Denk aan vitamine A, vitamine C, actieve mineralen, maar ook foliumzuur en biotine. Deze ingrediënten worden opgenomen door je lichaam, komen in je bloedbaan terecht en voeden uiteindelijk de haarzakjes. 

Omdat haarvitamines de haargroei van binnenuit bevorderen valt het haar niet meteen uit nadat je bent gestopt met het nemen van vitamines, omdat ze in overeenstemming zijn met je natuurlijke haargroei cyclus. 

>> Ontevreden over je eigen lichaam? 5 tips!

OASE Hair Vitamins

Tegenwoordig zijn er al een aantal haarvitamines op de markt gekomen en is het bij sommige meer of minder de moeite waard. Daardoor is het lastiger om de juiste keuze te maken. Verbeterhaar is een webwinkel die zich al meer dan 6 jaar uitsluitend focust op producten tegen haarproblemen. De specialist heeft ruime ervaring in allerlei producten en de werkzaamheid hiervan. OASE Hair Vitamins is als beste uit de test gekomen wanneer het op “haar vitamine” aankomt. OASE Hair Vitamins heeft gewonnen omdat, de haarvitamines vol zitten met de juiste natuurlijke ingrediënten voor een optimale en duurzame haarverzorging. OASE Hair Vitamins zijn namelijk revolutionaire, vegan Soft Gums™ die bijdragen aan mooi, lang, gezond en glanzend haar. Ze zijn gecreëerd om het haar van binnenuit te versterken, verzorgen en sneller te laten groeien. Deze speciale haarvitamines zorgen voor prachtig lang, sterk en gezond haar en verkleinen ze bovendien het risico op haarbreuk. Doordat OASE Hair Vitamins de haarstructuur verbetert, groeit het haar sneller en voller, krijgt het een gezonde uitstraling en een mooie glans. Daarnaast voorkomt deze gummie haarbreuk, zodat het haar optimaal kan groeien. Voor het haar geldt: gezond van binnen, mooi van buiten!

Hoe werkt het?

De meeste gummies bevatten gelatine: een bindmiddel dat uit slachtafval (meestal huiden en botten van runderen en varkens) wordt gehaald. Andere gummies gebruiken een vernieuwde variant: pectine. OASE Hair Vitamins onderscheidt zich doordat ze een nieuwe methode ontwikkeld, namelijk om ingrediënten in een gummy te verwerken zonder gebruik te maken van gelatine of pectine: Soft Gums™. Dit is in samenwerking met een Zwitsers bedrijf. De gepatenteerde methode zorgt voor een ‘bouncy’ structuur in de Soft Gums™. Daarnaast zijn de Soft Gums™ vegan en halal gecertificeerd.

OASE Hair Vitamins bevatten alle voedingsstoffen die we in dit artikel eerder hebben behandeld in een dosering dat precies goed is om het maximale uit de haarzakjes te halen. Bovendien is er rekening gehouden om niet over de veiligheidsmarges te treden, zo weet je dat het veilig is om in te nemen.

Probeer het zelf!

Probeer je dus steeds de nieuwste shampoo, conditioner of lotion, maar bevordert het niet je haargroei? Haarvitamines zijn dan de perfecte oplossing om weer een mooie volle haardos te krijgen. Een perfecte uitkomst om te snoepen met mate.

Wat je jouw ultieme haartip?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.


Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Sanne says:

    Interessant! Ik slik af en toe “huid, haar, nagels” pillen van het Kruidvat merk, maar of het nu echt iets doet? Baat het niet dan schaadt het niet denk ik meer, haha. Ik had dus geen idee hoelang je zoiets nu moet slikken voor je resultaat kunt zien, maar ik mag nog wel eventjes doorslikken.

Comments are closed.