5 tips als je met de auto op vakantie gaat

5 tips als je met de auto op vakantie gaat

Het is zomer en dat betekent dat voor de meeste mensen de vakantie voor de deur staat. Na een jaar hard werken, zijn we toe aan een weekje naar de zon of gewoon een weekje ergens anders zijn dan thuis. Of je nu op vakantie in eigen land gaat, op autovakantie naar Frankrijk, een road trip gaat maken óf kiest voor een vliegvakantie, het is belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat. Niets is zo vervelend als je op vakantie erachter komt dat je je medicijnen, bikini of handdoeken bent vergeten. Maar als je met de auto op vakantie gaat, zijn er ook een aantal dingen belangrijk waar je rekening mee moet houden. Daarom deel ik 5 tips als je met de auto op vakantie gaat.

1. Autocheck

Voor je op vakantie gaat, is het slim om je auto te laten checken bij de garage. Ook al is je auto nog niet zo oud. Het is verstandig om een aantal basale elementen te laten controleren zoals de bandenspanning en het oliepeil. En wie weet komen ze nog wel iets anders tegen dat gerepareerd moet worden. Het is nog vervelender als je onderweg of op vakantie pech krijgt met de auto met iets dat je van te horen had kunnen verhelpen.


2. Weet wat de verzekering dekt

Als je besluit om met de auto op vakantie te gaan, is het handig om te weten wat voor een autoverzekering je hebt en wat die verzekering dekt. Heb je een WA-autoverzekering of een WA-plus autoverzekering of heb je een All risk autoverzekering? Zodra je weet wat voor een autoverzekering je hebt, is het handig om te checken wat er wel en niet vergoed wordt voor het geval dat je pech onderweg krijgt of nog erger; een ongeluk. Een tip: je autoverzekering vergelijken loont, want de kans is groot dat je de verzekering ergens anders tegen een goedkoper tarief kunt afsluiten.

3. Ken de regels in andere landen

Elk land hanteert andere regels die je moet naleven als je met je auto over de snelweg rijdt. Zo moet je in Frankrijk een alcoholtest bij je hebben (de controle is niet heel streng), moet je in diverse landen, zoals Oostenrijk vignetten hebben en in Spanje ben je verplicht een reservewiel in je auto te hebben. Nieuwe auto’s hebben vaak geen reservewiel meer, dus belangrijk om hierop te letten. Daarnaast is het in veel landen verplicht om een verbanddoos bij je te hebben.

Een ander land, betekent ook andere verkeersregels. Zo kan de snelheid op (auto)wegen anders zijn dan in Nederland.
4. Neem handige spullen mee

Als je een lange autorit gaat maken is het slim om een aantal handige spullen mee te nemen. Zo is het verstandig om een jerrycan met benzine mee te nemen voor het geval dat de tank leeg gaat tijdens een lange file. Daarnaast is het altijd handig om in de zomer genoeg drinken mee te nemen. Zorg dat je een aantal flessen water in de auto hebt liggen, maar ook wat te eten en een dekentje voor als het ‘s avonds koud wordt. Ook is het fijn om verfrissingsdoekjes en desinfecterende gel mee te nemen, zodat je je een beetje kunt opfrissen.

5. Vergeet alle belangrijke papieren niet

Naast je rijbewijs, kentekenbewijs, paspoort of ID en een pinpas, zijn er nog een aantal andere zaken die belangrijk zijn om mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een online schadeformulier die je op een handige plek op je telefoon opslaat, maar ook verzekeringspapieren. Zodat je in een geval van nood altijd snel en makkelijk bij je belangrijke papieren kunt.

Zo. Als je binnenkort met de auto op vakantie gaat, gaan deze 5 tips je vast helpen, zodat je goed voorbereid op vakantie gaat.

Waar ga jij dit jaar op vakantie?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. evelien says:

    Met de auto op vakantie gaan blijft heel erg fijn, ik ga over ruime twee weken naar het Griekse eiland Chalkidiki. Heel erg zin in!
    Liefs,
    Evelien

Comments are closed.