Verhuisd en gesetteld + kleine sneak peak

Verhuisd en gesetteld + kleine sneak peak

Hé yoo! Ik leef nog. Na een veel te lange radiostilte, ben ik hier met een update. Want we zijn eindelijk verhuisd en deels gesetteld. Ondanks dat ik veel artikelen vooruit had geschreven, bleek het niet haalbaar om naast een fulltime baan een blog bij te houden. De afgelopen maanden heb ik elke vrije minuut gespendeerd aan het huis. We zijn al heel ver en wonen er ondertussen ook al, maar een nieuwbouwhuis is een never ending story (zeker bij mij..).. Kijk je mee?

Verhuisd naar ons eerste koophuis

De afgelopen maanden heb ik het hier en daar al kort verteld; mijn vriend en ik zijn verhuisd naar ons eerste koophuis. Een nieuwbouw appartement wel te verstaan. Vanaf het moment dat we de sleutel kregen was het liefde op het eerste gezicht. Het is een stuk groter dan ons vorige huis, veel meer comfort en heel dicht bij de stad.

Maar als je denkt “een nieuwbouwhuis is toch helemaal nieuw, daar hoef je niets aan te doen..” heb je het mis. De muren moesten geschuurd worden, vervolgens hebben we het hele(!) appartement behangen én geschilderd, stopcontacten aangelegd, leidingen verplaatst, tegelvloer gelegd in het washok, het hele appartement voorzien van een ondervloer + PVC vloer, lampen opgehangen, plinten gemaakt, kasten in elkaar gezet en nog veel meer.En dat alles hebben we ZONDER hulp van bedrijven gedaan. Uiteraard zijn onze ouders meerdere keren komen helpen (super lief!), maar voor de rest hebben mijn vriend en ik alles zelf gedaan zonder ook maar enige klus ervaring.

Ik vond het leuk om te doen en ben ook trots dat we het gedaan hebben, maar ik zou het nooit meer doen. De volgende keer koop ik wel een jurkje minder en gaan we een keer minder uiteten en dan huren we een bedrijf in om de muren en vloeren te doen. Want MEN wat kost dat tijd en energie. En na een lange dag werken, heb je lang niet altijd zin om nog te klussen. Ik begrijp nu pas dat bouwvakkers een zwaar beroep hebben. 😏

Langzaam begint het te landen

We zijn verhuisd en we kunnen er prima wonen, maar het is nog láng niet af. Er hangen nog bijna nergens lampen, de muur in de woonkamer moet nog een kleurtje krijgen, de kapstok ontbreekt (heel onhandig), we moeten nog de nodige meubels kopen, we hebben nog geen gordijnen in de woonkamer en er hangt nog helemaal niets aan de muur. En het liefst maak ik het NU allemaal af, zodat het huis ook af is. Maar helaas werkt dat niet zo in de praktijk met een drukke fulltime baan en af en toe leuke dingen doen in het weekend.
Zelf word ik er een beetje onrustig van dat het niet af is en er nog zoveel dingen gedaan moeten worden. Ik kan niet lekker een avondje achter mijn computer kruipen om te werken, als ik weet dat er nog zóveel gedaan moet worden in het huis. Ik zal vast moeten leren om het los te laten. Wat ik wel serieus niet begrijp is dat sommige mensen ook verhuizen en binnen no-time hun hele huis op de rit hebben en dus af hebben..?! Het ligt vast aan het feit dat wij geen klussers zijn..

New adventures

Nu de verhuizing achter de rug is en ons huurhuis verhaal definitief afgesloten is, merk ik al een klein beetje dat ik meer ruimte heb om aan de slag te gaan met mijn nieuwe plannen. Zo wil ik uiteraard eerst mijn blog weer up and running krijgen en uiteindelijk in een nieuw jasje steken, daarnaast ben ik een tijdje terug begonnen met parkereninRoermond.nl. Een mega simpele website (op Strato, doe dit noooooit) waar ik informatie geef over de parkeermogelijkheden in Roermond. Door de Google Adsense advertenties is dit een mooie manier hoe je online geld kunt verdienen. Ik wil deze website overzetten naar een WordPress website, want Strato werkt voor geen meter.

Verder heb ik ook nog een andere URL gekocht waar ik ongeveer hetzelfde als hierboven mee wil gaan doen. Daarnaast wil ik mijn Instagram account weer nieuw leven inblazen, meer affiliatie links delen via Pinterest (via Pinterest kun je héél eenvoudig geld verdienen..), zodat ik daar ook weer meer geld mee kan verdienen, ik wil mijn Google certificaten behalen én als laatste wil ik beginnen met mijn nieuwe project. Omdat ik dit allemaal doe naast mijn fulltime baan, zal ik dit niet binnen één weekend gefixt hebben, maar ik merk dat ik nu wel in het weekend of door de week hier steeds meer tijd voor heb.
Ook merk ik dat mijn blog meer in trek is. Ik krijg steeds meer mogelijkheden en aanbiedingen qua samenwerkingen en ik merk dat bedrijven vaker de waarde ervan inzien. Hopelijk kan ik met al deze side projects samen ervoor zorgen dat ik het vierde kwartaal van 2018 op een positieve financiële manier kan afsluiten. Voor het geval je je afvraagt; kun je online geld verdienen met een blog? JA! Hier & hier lees je hoe. Oók zonder een blog kan jij online geld verdienen.

Zo. Tot zover deze lange update. (en yes die sneak peak is echt heel klein..). Tijd om aan de slag te gaan en te zorgen dat mijn bovenstaande plannen ook werkelijkheid worden én dat mijn huis afkomt. Ik heb net een huge online bestelling geplaatst bij een aantal interieur webshops. Ik kan niet wachten om het allemaal te gaan stylen.

Wat vind jij het leukste aan verhuizen?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Dinja says:

    Wat een mooie kleur muur in jullie slaapkamer!
    Als ik zou gaan verhuizen (hopelijk ook binnenkort) zal ik alle hulp van familie en vrienden goed kunnen gebruiken. Alleen een vloer leggen (ik wil vinyl) laat ik door een bedrijf doen, de rest zelf want ik vind het op zich niet zo erg 😛

Comments are closed.