5 tips om een budgetproof winter garderobe samen te stellen

5 tips om een budgetproof winter garderobe samen te stellen

Het liefste willen we allemaal een goed gevulde kledingkast met meerdere winterjassen, tientallen schoenen en genoeg warme winter outfits zodat je elke dag iets anders kunt dragen. Maar voor de meeste mensen is dit niet realistisch en eigenlijk moet je dit ook niet willen. Het is natuurlijk zonde als je kledingstukken maar een paar keer draagt, want grote kans dat de trends die nu helemaal hip and happening zijn, je daar volgend jaar op uitgekeken bent en het dus niet meer draagt. Daarom is het altijd verstandig om te investeren in kwalitatieve, tijdloze items die je vervolgens afwisselt met trendy kledingstukken van dit moment. Maar hoe kun je nu een duurzame, budgetproof winter garderobe samenstellen? Dat lees je in dit artikel. 

1. Organiseer een kledingruil

Organiseer samen met vriendinnen of met mensen uit de buurt een kledingruil en ga shoppen in andermans kledingkast. Grote kans dat je iets moois tegenkomt dat je vaak voor een prikje mee mag nemen.

2. Shop via overkoepelende websites

De keuze is reuze als het gaat om online webshops. Het zijn er zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet en niet weet of die ene trui nu goedkoper aangeboden wordt bij een concurrent ja of nee. Om dat te tackelen, zijn er allerlei verzamel websites zoals Shop-a-like.nl ontstaan. Op dit soort websites vind je het aanbod van heel veel andere webshops in één overzicht. Hoé handig is dat? Als je er zeker van wilt zijn dat die ene winterjas niet goedkoper is bij een andere webshop, zijn dit idéale websites die je moet bezoeken.

Een ander voorbeeld hiervan is Locals United. Zij vertegenwoordigen allerlei boetiekjes en andere kleine winkels die een kleine webshop hebben. Door hun krachten als kleine ondernemer samen te bundelen en een grote webshop te beginnen, zorgt dat voor veel draagvlak en meer klandizie.3. Ga vintage shoppen

Vintage is populairder dan ooit. Plan samen met je moeder of vriendinnen een dagje Amsterdam en maak een rondje langs alle mooie vintage winkels die Amsterdam rijk is. Gegarandeerd vind je daar de mooiste items voor een prikje. Het is niet alleen beter voor je portemonnee, het is ook beter dan nieuwe kleding koppen.

Buiten Amsterdam kun je in veel meer steden je slag slaan in toffe vintage winkels. Google maar en voor je het weet vind je allemaal toffe plekken.

4. Sla je slag tijdens de sale

Waarom zou je de volle pond betalen voor een winterjas als je hem een paar maanden later voor de helft kunt shoppen? Precies. Zonde van je geld. Shop daarom altijd in de sale alle kledingstukken die je graag wilt toevoegen aan je budgetproof winter garderobe. Zorg dat je voordat de sale begint nog vooruit kunt met de je huidige winterkleren. Het levert namelijk veel geld op als je wacht tot de sale begint.5. Ga outlet shoppen

Stiekem is het old-skool winkelen ook nog steeds heel erg leuk als het niet zo druk is.. In Nederland heb je diverse outlets: Designer Outlet Roermond, Rosada Outlet Roosendaal en Bataviastad in Lelystad. Dus wil je een keer merken shoppen tegen een budgetproof prijs? Dan zijn deze outlets zeker aan te raden.

Wat is jouw ultieme tip om een winter garderobe budgetproof samen te stellen?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Elisabeth says:

    Nog een paar tips: wees eens tevreden met wat je hebt. Je hoeft niet elk jaar 100 kledingstukken naar de laatste mode te hebben. Zoek het in een paar nieuwe dingen die je met ‘oude’ combineert. Koop kleding die je echt leuk en comfortabel vindt, in plaats van je in het nieuwste van het nieuwste te hijsen, ook als dat je eigenlijk niet staat. Zoek het in laagjes: koop voor de herfst/winter liever een of twee leuke vesten om over shirtjes te dragen dan een stapel nieuwe truien. Koop goede tijdloze shirts in heel veel kleuren en combineer die met vesten, truien en jasjes. Koop goede accessoires, maar koop ook wat hele hippe accessoires die je misschien maar één jaar kan dragen (maar dan wel een goedkope versie). Maak elk jaar in het voorjaar een ‘moodboard’ van wat je zéker nog wil dragen en zoek daar iets nieuws bij dat het jaar daarna ook nog draagbaar is. Zorg dat je mooie kleurencombinaties hebt; een paar basisstukken in zwart/blauw/bruin/groen gaan járen mee. Is het een jaartje niet in de mode, leg het dan weg tot een volgende keer. Breng alles wat je een jaar niet gedragen hebt naar de kringloop.
    Deze tips komen van iemand die een gewone maat 44 heeft, en dus vaak niet kan winkelen in zaken waar ‘graatmager’ de norm is. Van iemand die niet rijk is maar wel graag leuke dingen draagt. Van iemand die niet piepjong is maar wel bij de tijd wil blijven. En vooral van iemand met een eigen stijl die niet slaafs de mode volgt. Ik heb een paar kledingstukken van 10 jaar oud die elke keer als ik ze draag (maar niet elke dag natuurlijk) nog steeds complimenten ontlokken omdat ze me zo goed staan.

Comments are closed.