5 woonaccessoires die zorgen voor sfeer in huis

5 woonaccessoires die zorgen voor sfeer in huis

Een huis moet jouw eigen fijne plek zijn. Een plek waar je je even kunt terugtrekken, lang kunt tafelen met familie of juist de boel op stelten kunt zetten door een feestje met vrienden te vieren. Wat je plan ook is, het is belangrijk dat het een gezellige, sfeervolle plek is waar je je thuis voelt. Maar hoe creëer je nu een fijn thuis? Regel nummer #1: zorg dat er spullen staan die van jou zijn en/of een bepaalde herinnering hebben. Daarnaast zijn een aantal woonaccessoires die zorgen voor sfeer in huis. Welke dat zijn, lees je hieronder in het artikel.

1. Bloemen & Planten

Maak van je huis een eigen #urbanjunlge. Oké, dit is misschien weer iets teveel van het goede, maar je snapt wat ik bedoel. Planten zorgen voor een bepaalde sfeer in huis. Het staat zo lekker gezellig, een plant. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om heel veel planten en bloemen in huis neer te zetten, maar het werkt ook al als je twee grote planten in je woonkamer zet met een bos verse bloemen.


2. Verlicht je woonkamer met kaarsen

Wacht je ook tot het moment dat er ooit een keer tijdens een sneeuwstorm de stroom uitvalt en dat je je woonkamer moet verlichten met kaarslicht? Ik wel. Maar omdat de kans ‘helaas’ erg klein is dat het gebeurt, kun je ook alle grote lampen in de woonkamer uitdoen en alleen een sfeerlamp aan laten en de rest van je woonkamer verlichten met tientallen kaarsjes. Gegarandeerd succes, want je hebt sfeer in huis.

Ben je nog op zoek naar mooie items voor in huis? Bekijk de woonaccessoires van Biano eens. Ze hebben heel veel toffe items in hun webshop staan waarmee je je huis heel gezellig en sfeervol kunt inrichten.

3. Sierkussens

Een bank zonder kussens of een bed zonder kussens is niet gezellig. Sla je slag en ga op zoek naar de mooiste kussens voor bij je bank en op je bed. Het zit niet alleen veel lekkerder, maar het zorgt ook voor een knus en gezellig gevoel. Je kunt helemaal wegzakken in een berg kussens. En wat betreft het bed, willen we niet allemaal een Cinderella bed met tientallen kussens?

4. Gordijnen

Niets is zo fijn om tijdens de donkere dagen je gordijnen dicht te doen in je woonkamer. Zo heb je geen last van pottenkijkers én daarnaast zorgt het ervoor dat het jouw eigen holletje wordt. Het geeft meteen een bepaalde geborgenheid en sfeer aan je woonkamer, waardoor het een stuk gezelliger aanvoelt. Dus heb je nog geen gordijnen? Hup, naar de winkel en ga op zoek naar mooie in-between gordijnen want je wilt niet het gevoel hebben alsof je in een gevangenis woont..


5. Wanddecoratie

Van lege, witte muren wordt niemand blij. Geef je muur een likje verf in een warme kleur en ga aan de slag met mooie wanddecoratie. Kies voor een gezellig wandkleed, een wandrek of een aantal mooie posters. Wat ook erg tof is, zijn een aantal spiegels bij elkaar hangen in verschillende maten, vormen en kleuren. Dat zorgt voor een heel speels effect.

In dit artikel vind je 5 woonaccessoires die zorgen voor sfeer in huis. Natuurlijk zijn er nog veel meer items die zorgen voor gezelligheid, maar dit zijn toch wel de echte eyecatchers als het gaat om sfeer.

Wat zorgt volgens jou het beste voor sfeer in huis?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest

*Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.