5 tips om van je huis een fijn thuis te maken

5 tips om van je huis een fijn thuis te maken

Als je lekker op vakantie bent geweest, is het heel fijn om weer thuis te zijn. Je eigen huis hoort als thuis te voelen en moet ervoor zorgen dat je helemaal tot rust kan komen. Iets waar ik niet zo goed in ben.. Ook wanneer je thuiskomt van een lange werkdag, wil jij optimaal kunnen genieten. Maar hoe maak jij je huis nou zo comfortabel en fijn mogelijk? In dit artikel vind je 5 tips om van je huis een fijn thuis te maken. En vooral hoe je in je woonkamer een perfecte sfeer kan creëren. 

1. Begin met volle moed

Het is belangrijk dat je deze metamorfose met veel energie begint. Als je met veel tegenzin probeert je huis meer sfeer te geven zal dit helaas niet veel resultaat opleveren. Maar zin kun je maken!


2. Ga voor sfeerlicht

De manier waarop je je huis verlicht kan veel invloed hebben op de sfeer. Als jij bijvoorbeeld één grote lamp hebt die de hele kamer verlicht kan dit er erg ongezellig uitzien. Kies voor meerdere verschillende  lampen die je verspreid over de kamers heen zet. Hierbij kun je lampenkappen kiezen die bij het interieur passen of die juist veel contrast hebben met het interieur en er dus goed uitspringen.

3. Go green!

Planten zijn niet alleen goed voor de gezondheid, maar geven ook enorm veel sfeer aan je interieur. Wanneer je één grote plant neerzet zal dit een echte eyecatcher worden. Ook is een optie op meerdere verschillende planten bij elkaar te zetten om een mooi kleureffect te creëren. Tegenwoordig zijn de cactussen en vetplantjes erg populair. Deze planten zijn trouwens ook eenvoudig te onderhouden, want ze hebben maar weinig water nodig.

4. Maak gebruik van stof

Tegenwoordig zijn veel huizen heel strak en praktisch ingericht met zwarte en witte tinten. Dit kan voor een kil en steriel gevoel zorgen. Dit kun je voorkomen door hier en daar stof te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een vloerkleed, een kleedje of kussens voor op de bank of een gebreide poef. Ook kun je dit voorkomen door hier en daar warme kleuren toe te voegen.

5. Kies een mooi schilderrij voor aan de muur

Nog een manier waarmee je jouw woonkamer meer sfeer kunt geven, is door het te personaliseren. Dit kun je doen door middel van schilderijen en foto’s. Een schilderij dat bij jou past of foto’s van jullie favoriete vakantie zal je een fijn gevoel geven wanneer je thuiskomt. Je kunt veel creatieve dingen doen met kunst, kies bijvoorbeeld een foto of patroon uit en print dit op het behang of kies voor meerdere verschillende lijstjes die je als een collage aan de muur hangt!

Heb je weinig tijd of geld en wil jij de sfeer in je huis toch verbeteren? Met kleine decoraties kun je al een heel eind komen. Met bijvoorbeeld een nieuw dekbedovertrek, kussenslopen of een kleurrijk kleed kun je al veel wonderen doen. Denk bijvoorbeeld aan jouw perfecte vakantie of hotel en probeer kleuren die je hierbij voelt over te brengen in jouw kamers. Hou jij bijvoorbeeld van een exotisch land met witte stranden, kies dan voor felle kleuren bij het uitkiezen van kussens, dekentjes of lampenkappen.

Hoe zorg jij voor een gezellige sfeer in huis?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. gea says:

    Dat vindt ik zeker goede tips! Ik houd vooral van groen in huis door middel van planten. Daarnaast niet te veel opgepropt op 1 plek. 🙂

Comments are closed.