How’s life? Persoonlijke update over de verhuizing, freelance opdrachten en mijn blog

How’s life? Persoonlijke update over de verhuizing, freelance opdrachten en mijn blog

Het is ondertussen alweer een hele tijd geleden dat ik een persoonlijke update deelde, dus het leek mij een mooi moment om te vertellen hoe het een en ander ervoor staat. Want er is nogal veel veranderd de laatste tijd. Zo heb ik samen met mijn vriend ons eerste koophuis gekocht (super spannend), krijg ik ontzettend veel freelance opdrachten binnen naast mijn 36 urige baan als online marketeer (handen te kort..) en heb je vast gemerkt dat mijn blog steeds meer aan het veranderen is. Van de mode blog die het ooit was, is bijna niets meer over. Hoog tijd voor een persoonlijke update.

Dromen over een eigen bedrijf

Als je mij al langer volgt, weet je dat één van mijn grootste droom is om een eigen bedrijf te beginnen. Niet zo zeer een groot bedrijf met allemaal personeel, nee. Ik wil graag als freelancer aan de slag. Fulltime. En dus niet meer aan de slag voor een baas. Na mijn bezoek aan de masterclass ondernemen voor content creators is het vlammetje om te gaan ondernemen alleen maar meer gaan aanwakkeren. Het lijkt mij fantastisch om eigen baas te zijn en zelf te beslissen op welke manier je iets aanpakt. Daarnaast is het stukje vrijheid ook iets wat erg lonkt. Het enige wat mij nu tegenhoudt, is financiële onzekerheid en mijn baan als online marketeer op dit moment. Maar soms moet je ook in het diepe springen en risico’s durven nemen. En daarnaast kun je na een bepaalde tijd vrij eenvoudig een zakelijke lening aanschaffen mocht dat nodig zijn om te kunnen groeien.

Kiezen voor financiële onzekerheid?

Als control freak vind ik het fijn om zekerheid te hebben en te weten waar ik aan toe ben. Als freelancer weet je nooit wat je die maand gaat verdienen. En dat is lastig. Daarnaast ben ik een onafhankelijke chick die altijd in staat wil zijn om alles zelf te kunnen betalen. Ook als ik net begin. Op dit moment werk ik als online marketeer bij een online marketing bureau waar ik het nog steeds erg naar mijn zin heb en de leukste collega’s heb. Dus stiekem wil ik daar ook geen afscheid van nemen. Maar er gaat echt ooit een moment komen dat ik spring. Een sprong in het diepe waar ik nu al mega van ga glunderen.

Te veel freelance opdrachten?

Niets nieuws. Al langere tijd werk ik als freelancer. Ik heb een handjevol vaste opdrachtgevers, maar het grootste deel komt om de zoveel tijd weer terug met een opdracht of het zijn nieuwe opdrachtgevers. Hartstikke leuk. Er komen betaalde artikelen op mijn blog of ik schrijf blogs voor andere websites. Alleen sinds november is het steeds drukker geworden en op dit moment is het zelfs zo druk, dat ik soms denk “Help!”.

Maar aan de andere kant laat dit wel zien dat ik nu al het een en ander heb opgezet, zodat als ik straks volledig voor het ondernemerschap kies, ik wel al een naam en netwerk en ondertussen al een financiële buffer heb opgebouwd, voor het geval dat ik de eerste maanden niet genoeg geld verdien om de hypotheek te betalen. Yes, dat lees je goed…

Shit is getting real

Soms kom je op zo’n punt dat je dingen serieus gaat aanpakken in je leven. Hoewel ik lange tijd geen voorstander was van het kopen van een huis, hebben we het uiteindelijk wel gedaan. Een nieuwbouwhuis. Nog een kleine maand wachten en dat gaat het gebeuren. Nog steeds is het heftig en voelt het extreem volwassen, maar elke maand meer dan €1000,- betalen aan particuliere huur gaat ook irriteren.

Het enige nadeel is de verhuizing. En al het geregel. De muren moeten gedaan worden, de vloeren moeten gelegd worden, er moeten leidingen verlegd worden, de tegels moeten gelegd worden, er moet een douchewand komen en noem het maar op. Dit is pas het topje van de ijsberg. Want de gordijnen en rolgordijnen die we nu hebben, nemen we niet mee. Dus die zijn we nu aan het uitzoeken. In ons huidige huurhuis hebben we allemaal standaard rolgordijnen, lekker makkelijk. In ons koophuis willen we het beter aanpakken en dus rolgordijnen op maat aanschaffen. Dat ziet er toch iets netter en mooier uit. Daarnaast moeten we natuurlijk al onze spullen verhuizen, moet het appartement ingericht worden en spullen gekocht worden, zodat het een eigen fijne plekje wordt. Stiekem kan ik niet wachten totdat we verhuisd zijn..

Droom jij ook om ooit voor jezelf te beginnen?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.