5 x voordelen werken in een co-workingspace

5 x voordelen werken in een co-workingspace

Werken in een co-workingspace heeft zo zijn voordelen. Het is beter voor de balans en je bent onder andere vaak een stuk productiever dan thuis. Maar hoe komt dat toch? Wat is het geheim van een goede co-workingspace? Freelancers zijn vaak een beetje huiverig als het gaat om co-workingspaces. Het zijn toch weer vaste lasten en waarom zou je een werkplek huren als je toch gratis(!) thuis kunt werken. Of dat nu de keukentafel is of zelfs een eigen werkkamer. Tijd om alle voordelen van werken in een co-workingspace op een rijtje te zetten. Kijk je mee?

1. Veel productiever

Het allergrootste voordeel van werken in een co-workingspace, is dat je over het algemeen véél productiever bent dan wanneer je thuis werkt. Hoe dat komt? Omdat je in een bepaalde werksetting zit. Je gaat de deur uit richting ‘kantoor’ en vervolgens ga je aan de slag. Doordat iedereen in een co-workingspace aan het werk is, stimuleert jou dat ook om aan de slag te gaan.

5 x voordelen werken in een co-workingspace

2. Het ‘echte’ werkgevoel

Als je een thuiskantoor hebt of simpelweg aan de keukentafel werkt, moet je de beschikking hebben over een ijzersterke discipline. Je moet zorgen dat je op tijd uit je bed komt en klaar bent om de dag te beginnen. Echter kies je er vaak voor om gemakkelijke kleding aan te trekken en jezelf niet helemaal klaar te maken voor de dag (geen make-up, niet je baard trimmen etc.). Hierdoor blijf je een beetje in een chill modus hangen, wat je eigen productiviteit in de weg kan staan. Door te werken in een co-workingspace moet je wel jezelf klaar maken.

Tip: Flexibele co-workingspace

Wist je dat er ook flexibele co-workingspaces zijn? Dat betekent dat je bijvoorbeeld in Amsterdam, maar ook in allerlei andere grote internationale steden, een co-workingspace kunt huren voor een x aantal uur. Of dat nu een paar uurtjes zijn voor een meeting, een halve dag of de hele dag. Heb je volgende week allerlei afspraken aan de andere kant van de stad? Geen probleem, dan huur je daar een co-workingspace. Dit is allemaal mogelijk via de app Get Croissant. Zelf heb ik hiervan gebruik van gemaakt toen ik tijdelijk als digital nomad in Barcelona woonde en nu ook in Amsterdam. En ik kan zeggen dat het een dikke, vette aanrader is!

3. Minder snel afgeleid

Een ander voordeel van werken in een co-workingspace, is het feit dat je minder snel afgeleid bent. In een co-workingspace kun je haast niets anders doen dan werken of netwerken met andere ‘collega’s’. Je gaat namelijk ook niet onderuit gezakt op je stoel zitten Netflixen. 

Eerlijk is eerlijk; thuis is het soms wel verleidelijk om toch nog even de was te doen of andere schoonmaakklusjes die op je liggen te wachten. 

4. Goed voor je netwerk

Sta je er eigenlijk wel eens bij stil hoe waardevol een co-workingspace kan zijn voor je netwerk? Als je bij een co-workingspace werkt waar meerdere freelancers werken die afkomstig zijn uit jouw branche, kan het je op die manier ook nog eens iets opleveren. Een ander voordeel van werken in een co-workingspace.

Lees ook: Dit zijn interessante boeken voor ondernemers.

5. Beter voor je werk-privé balans

Hoe hard we het ook roepen dat het wel snor zit met de balans tussen werk- en privé, in werkelijkheid is het toch lastiger dan gedacht als je elke dag thuis werkt. Vaak ben je overdag tussendoor nog bezig met huishoudelijke taken en in de avond kruip je soms toch weer achter die laptop. 

Door te werken in een co-workingspace kun je met jezelf de afspraak maken dat zodra je de deur uit gaat bij de co-workingspace dat je werkdag erop zit. 

Conclusie 

Veel mensen vinden het zonde van hun geld om een co-workingspace te huren. Toch is het verstandig om na te denken of de kosten niet opwegen tegen de baten. Als je tijdens de werkdagen dat je bij een co-workingspace zit vier keer zoveel werk kunt verzetten dan wanneer je thuiswerkt, dan is het het geld dubbel en dwars waard. Dit zijn de grote voordelen van van werken in een co-workingspace. Daarnaast zorgt een co-workingspace ook voor een betere balans tussen werk en privé en levert het je een netwerk van andere ondernemers op, waar je wellicht op een later moment sales uit kunt halen… Dus waar wacht je nog op?

Werk jij graag in een co-workingspace?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Sanne says:

    Geen ervaring mee, maar als ik zelfstandig zou werken, zou ik deze optie zeker overwegen! Alleen al voor het gezelschap wat ik toch zou missen als ik hele dagen alleen thuis zou werken.

Comments are closed.