7 tips voor een betere work-life balance

7 tips voor een betere work-life balance

Een betere work-life balance is een uitdaging van veel mensen. Niet alleen ondernemers hebben hier last van, ook mensen die in loondienst zijn. Want door de komst van de technologische revolutie en de maatschappij waarin we leven, is het vanzelfsprekend dat het altijd beter kan. Eigenlijk zijn we met zijn allen veranderd in Rupsje Nooitgenoeg, want the sky is immers the limit. Daarom vind je in dit artikel 6 tips voor een betere work-life balance.

1. Het begint bij jezelf

Je bent zelf de enige die iets kan veranderen aan de situatie, dus ga ermee aan de slag. Wees kritisch. Ga na waar je energie van krijgt en wat energie kost. Probeer de dingen die energie kosten langzaam los te laten. Het is veel beter voor je work-life balance om je te focussen op de dingen waar je energie van krijgt.

2. Verhoog je tarieven

Kun je de opdrachtstroom niet meer aan? Geen probleem. Dan verhoog je toch gewoon je tarieven. Is je uurtarief nu €85,- per uur? Verhoog hem dan naar €100,- per uur. Je zult minder opdracht krijgen, maar de opdracht die je wel krijgt, leveren je meer geld op. Win-win situatie. Je werkt minder, maar verdient meer.

3. Zorg goed voor jezelf

Hoe je het ook wendt of keert, het begint bij goed voor jezelf zorgen. Dus ga voor gezonde maaltijden, zorg voldoende rust en ontspanning en sport regelmatig.4. Zet al je notificaties uit

Zet op je telefoon AL je notificaties uit, ook van Whatsapp, Facebook en Instagram. Als er echt iets aan de hand is, belt iemand je wel. Door je notificaties uit te zetten, word je niet iedere keer geattendeerd dat er Whatsapp of mail binnen is. Je kunt het veel makkelijker los laten en ook productiever werken.

5. Ga slimmer werken

Er zijn altijd processen die beter kunnen. Ga na waar je veel tijd mee kwijt bent of iets waar je niet goed in bent. Check of er iemand anders in je team is die er veel beter in is of ga het anders uitbesteden, zodat jij je op andere dingen kunt focussen. Er zijn ook talloze tools die je kunt gebruiken om slimmer te werken.

6. Zeg vaker ‘nee’

Kom op voor jezelf en wees wat strenger. Zeg vaker nee. Niemand wordt gelukkig van een overvolle agenda en je geen idee hebt waar je moet beginnen. Zorg dat de werkdruk niet te hoog wordt.

7. Eet gezond en sport regelmatig

Nu denk je misschien wat heeft gezond eten en sporten met een goede balans te maken? Alles! Doordat je beter in je velt zit, gezonder en fitter bent, kun je veel meer hebben. Neem ook regelmatig vitamine pillen om eventuele te korten aan te vullen. Denk aan Omega 3 tabletten of vitamine D.

Met deze 6 tips voor een betere work-life balance moet het lukken om hier een betere balans in te vinden. Wat ook helpt, is een weekend offline gaan.

Wat is jouw ultieme tip voor een betere work-life balance?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.