6 tips om productief te werken

6 tips om productief te werken

Productief zijn willen we allemaal. Het liefst sluiten we de dag af met een lege to-do lijst. Helaas blijkt dat in de praktijk vaak niet haalbaar. Tussendoor ben je vaak bezig om ah-hoc opdrachten uit te voeren, brandjes te blussen of te bellen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je zo productief mogelijk bent en het meeste uit een werkdag kunt halen? In dit artikel vind je 6 tips om productief te werken. 

1. Begin je dag fris en fruitig

Begin je werkdag goed. Blijf niet te lang in bed liggen, maar sta op tijd op. Ga eventueel sporten of pak een douche. Maak een gezond ontbijt en maak eventueel een korte wandeling van minimaal 15 minuten, zodat je wakker bent en helemaal klaar bent om de dag productief te beginnen.

2. Een opgeruimde werkplek

Lekker cliché, maar waar. Een opgeruimde werkplek zorgt voor een leeg hoofd, waardoor je je beter kunt concentreren. Als je werkplek opgeruimd is, krijg je ook meer rust in je hoofd en kun je minder snel afgeleid raken van alle spullen die er rondslingeren. Werk je vaak vanuit huis aan bijvoorbeeld de keukentafel? Zorg er dan voor dat alles rondom de keuken opgeruimd is, zodat je een fijne werkplek kunt creëren en wederom niet afgeleid kunt raken.

3. Leg je telefoon aan de kant

Heb je een bepaalde deadline? Leg je telefoon weg. Zo kun je niet in de verleiding komen om af en toe op je telefoon te kijken, waardoor je je concentratie verliest. Door hem weg te leggen mis je eventuele telefoontjes, maar ook hierdoor verlies je niet je focus.

Heb je geen strakke deadlines, maar wil je gewoon productief werken zonder gestoord te worden of zonder in de verleiding te komen om te appen? Leg dan ook je telefoon weg.

4. Zet je mail tijdelijk uit

We ontvangen dagelijks heel veel mails. De meeste mails kun je redelijk snel afhandelen, maar een klein deel vergt veel tijd. Om productief te werken helpt het heel erg om je notificaties of je volledige mail tijdelijk uit te zetten, zodat je tussendoor niet gestoord wordt als er een mail binnenkomt. De meeste mensen zijn nieuwsgierig en willen meteen kijken wat er in de mail staat. Maar als je dat doet, ben je niet meer geconcerteerd. Het is ook voldoende als je twee keer per dag je mail checkt.

5. Zoek afleiding

Misschien denk je nu “huh?”, maar niemand kan de hele dag productief werken zonder enige pauze. Daarom is het goed om af en toe even iets anders te doen. Ga een rondje lopen voor een frisse neus, speel een potje pingpong of ruim de afwasmachine uit. Zolang je maar minimaal 15 minuten kan afschakelen en een beetje beweegt, zodat je erna weer productief aan de slag kunt.

6. Rustige ruimte

In een ruimte waar de muziek hard aanstaat of veel mensen aan het praten zijn, kunnen maar weinig mensen zich goed concentreren. Ga op zoek naar een rustige ruimte waar je je kunt terugtrekken en productief aan de slag kunt.

Vermijd op je computer social media of andere afleiders en richt je alleen op datgene dat gedaan moet worden.Wat is jouw tip om productief te werken?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Dinja says:

    Goeie tips! Ik merk inderdaad wel als ik op tijd het bed uit ga dat ik veel meer dingen doe dan dat ik nog even een uurtje blijf luieren.
    En ik moet echt vaker mijn telefoon aan de kant leggen, ik betrap me er te vaak op dat – als ik iets wil doen – ik teveel op mijn mobiel zit.

Comments are closed.