Hoe combineer je een fulltime baan met een blog?

Hoe combineer je een fulltime baan met een blog?

Toen ik vijf jaar geleden begon met mijn blog had ik geen idee hoe het blog wereldje in elkaar stak. Vroeger – toen ik klein was – vond ik het fantastisch om dagboeken bij te houden. Waarom zou ik dan geen blog beginnen? Mijn eigen online dagboek op het internet.

Voor de fun

Het begon heel klein voor de fun, maar de afgelopen jaren is mijn blog flink gegroeid. Ik heb een community weten op te bouwen, volgers aan mij gebonden en ontzettend toffe samenwerkingen opgezet samen met allerlei soorten bedrijven. In 2017 steeg mijn omzet zelfs met 442,7%. Ik begon met mijn blog toen ik nog studeerde en dus alle tijd van de wereld had. Ondertussen ben ik al bijna drie jaar geleden afgestudeerd en werk ik alweer 2,5 jaar fulltime. Maar hoe combineer je een fulltime baan met een blog? In dit artikel ga ik daar dieper op in.


Werkpaarden en luxepaarden

Laat ik voorop stellen dat het zeker niet altijd piece of cake is. Ik werk als online marketeer bij een reclame bureau in hartje Amsterdam. Dagelijks reis ik ruim één uur heen naar mijn werk en één uur terug. Daarnaast heb je als online markteer geen 9-tot-5 baan en heb je te maken met dalen en hoge pieken. Maar ik hou heel erg van mijn werk, ik heb leuke collega’s en ga elke dag met veel plezier ernaar toe.

Zodra ik thuis kom van mijn werk, kruip ik weer achter de computer. Ditmaal achter mijn eigen computer, voor mijn eigen blog en freelance opdrachten. In drukke periodes zo’n drie avonden in de week en meestal werk ik óf een zaterdag of een zondag. Ik vind het helemaal niet erg om te doen, want ik vind het heel leuk om te werken.

Lees ook: een werkdag uit het leven van een online marketeer.Kiezen of delen

Een blog naast een fulltime baan heeft veel voordelen. Naast mijn baan, leer ik hoe het is om eigen baas te zijn, je eigen PR en marketing te doen, projectmanagement, te onderhandelen over de prijs etc. Oh en de laatste jaren ben ik ook een klein beetje wijzer geworden in de regels van de Belastingdienst. Daarnaast is het extra geld dat je naast je fulltime baan verdient ook niet verkeerd. Net als de barter deals (spullen of ervaringen in ruil voor een dienst). Ook leer je veel andere, interessante mensen kennen. Voor een bezig bijtje zoals mij, zijn dat allemaal hele leuke pluspunten.

Maar er zijn ook minpunten. Doordat ik veel werk, betekent dat ook dat ik concessies moet doen op andere vlakken. Ik heb minder me-time en ik spreek daardoor ook minder af met vriendinnen. Simpelweg om de reden dat ik niet én het hele weekend op pad kan en leuke dingen kan doen en kan werken. Het is of of. Maar ik vind het werk te leuk om het op te geven. En als je niet fulltime werkt in loondienst, krijg je ook veel minder carrière kansen terwijl ik dat ook heel belangrijk vindt. In plaats van een vol weekend feesten, doe ik één dag in het weekend leuke dingen en één dag in het weekend werk ik. Prima deal.

Conclusie

Al met al ben ik content. Een blog combineren met een fulltime baan is soms best lastig, maar als je het leuk vindt om te doen is het niet zo’n opgave. Het is wel aangeraden om productief te werken. Ik zou alles wat er door mijn blog op mijn pad is gekomen en wat ik allemaal heb geleerd, voor geen goud willen missen.

Hoe combineer jij een fulltime baan met een blog of andere activiteiten?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

11 comments

 1. Elien says:

  Interessant artikel!
  Ik ben zelf nu 2 jaartjes bezig met mijn blog, en verder ben ik vorig jaar freelancer geworden.
  Op dat moment dacht ik dus dat ik genoeg tijd ging hebben voor de blog, want dat is eigenlijk ook een beetje mijn bedrijf! Maar er is tijd te weinig haha, mijn klantjes komen eerst en de blog doe ik dus in het weekend!

  Chapeau dat je dit allemaal met een fulltime job combineert. You go girl!

 2. Sija says:

  Leuk om te lezen! Knap hoe je het allemaal combineert, maar dat lukt natuurlijk ook omdat het zo leuk is! Ik heb nog wel eens problemen met plannen, maar ook daar moet je je eigen weg in vinden denk ik. Je leert zoveel van bloggen!

 3. Darina says:

  Leuk om te lezen. Ik werk fulltime en blog er ook naast. Met een goede time management kom ik heel ver merk ik. Ook hou ik de weekenden zo veel mogelijk vrij.

 4. Jessica J. says:

  Interessant! Ikzelf blog ook naast mijn fulltimebaan, maar mijn blog blijft een hobby. Een hobby die me met veel plezier handenvol tijd kost, maar een hobby nonetheless. Ik zou er nooit m’n (tweede) baan van willen maken, want ik ben bang dat het dan een verplichting zou worden. Bovendien is de papierwinkel hier lang niet zo simpel als in Nederland, wat bloggen als (bij)beroep betreft.

 5. Larissa says:

  Knap hoor, dat je die afwegingen zo weet te maken! Het afgelopen half jaar werkte ik ook full-time en moest ik elke dag vier uur reizen, waardoor bloggen er doordeweeks al niet meer in zat. Ik plande alles in op de zondagmiddag- en avond, nam de zondagochtend rust/me-time en deed zaterdags leuke dingen. Het was pittig, maar het werkte. Bij jou werkt het dus ook! Fijn, hoor, die extra bijverdienste! 🙂

 6. Saskia says:

  Ik probeer nog altijd een goede balans te vinden tussen mijn (kleiner) blog, fulltime baan, sporten en alle andere bezigheden. Tegenwoordig hou ik er niet meer zo van om ‘s avonds achter de laptop te kruipen. Dus het zal op andere tijden moeten.
  Ik heb dan ook de keuze gemaakt om wat kleiner te blijven qua blog, minder te posten per maand en meer te genieten van mijn leven en leuke dingen.

 7. Eline says:

  Wauw! Hier kreeg ik een beetje kippenvel van. Wij hebben identiek hetzelfde verhaal én gevoel! Zelf ben ik ook 5 jaren geleden begonnen met bloggen en sinds 3 jaren ben ik eveneens fulltime online marketeer. Ik zou de combo werken/bloggen ook niet meer kunnen missen. Het is pittig, maar oh-zo-leuk.
  Liefs
  Eline
  @elinerey

Comments are closed.