8 tips om goedkope vliegtickets te scoren

8 tips om goedkope vliegtickets te scoren

Het voorjaar komt eraan. Hoogtijd om na te denken over je vakantieplannen. Vroeger ging je meestal één of hooguit twee keer per jaar op vakantie, maar tegenwoordig gaan we steeds vaker weg. Doordat vliegen niet meer zo duur is, pakken we ook steeds vaker het vliegtuig en maken we een korte citytrip. Mocht je denken dat het niet haalbaar is om veel te reizen als een fulltime baan met maar 25 vakantiedagen in een jaar hebt, dan heb je het mis. In 2017 ben ik 11(!) keer op vakantie geweest. Voornamelijk weekendjes weg, maar het is mogelijk. Je moet het alleen een beetje slim aanpakken. Maar hoe vind je nu goedkope vliegtickets voor een budget vakantie? In dit artikel vind je 8 tips om goedkope vliegtickets te scoren.

1. Schrijf je in voor kortingsmails

Je hebt heel veel vluchtmaatschappijen die allemaal eens in de zoveel tijd stunten met hun prijzen. Schrijf je daarom in voor hun nieuwsbrieven. Daarnaast is het ook handig om o.a. Skyscanner, Cheaptickets, Vliegwinkel in de gaten te houden. En het is slim om alerts in te stellen voor een bepaalde datum naar een bepaalde stad.2. In het weekend vliegen is duurder

Helaas.. Kijk of je bijvoorbeeld op maandag terug kunt komen in plaats van zondag. Of nog beter; reis door de week. Dat is goedkoper dan het weekend.

3. Kijk naar andere vliegvelden

Vaak kijken we alleen naar de prijzen van het dichtstbijzijnde vliegveld, terwijl het andere vliegveld goedkoper kan zijn. Het is altijd goed om dit uit te zoeken en uit te sluiten. Amsterdam is over het algemeen duurder dan bijvoorbeeld Eindhoven. En wat maakt het uit als je een klein uurtje langer in de auto zit als de tickets dan veel goedkoper zijn? Kijk ook eens naar vliegvelden als Rotterdam, Groningen, Weeze of Brussel.

4. Reis buiten het hoogseizoen

Lekker een open deur, maar waar. Het is goedkoper om buiten het hoogseizoen te reizen. Veel mensen willen het liefst in de zomer op vakantie, omdat veel mensen dan weg gaan en omdat het dan lekker weer is, maar financieel gezien is het beter om tussen september en mei te reizen.

5. Koop tickets op dinsdag, woensdag of donderdag

Het weekend zijn veel mensen op zoek naar tickets, waardoor de tickets vanzelf duurder worden. Je kunt daarom je vliegtickets het beste scoren op een dinsdag, woensdag of donderdag.6. Vlieg van verschillende vliegvelden

Misschien niet voor iedereen praktisch, maar ook dit kan veel geld schelen. Vind je het niet erg om vanaf Rotterdam heen te vliegen en terug te vliegen naar Eindhoven? Onderzoek wat de mogelijkheden voor jouw reis zijn.

7. Kijk naar vliegtickets in andere valuta

Het kan schelen om te kijken wat het kost in andere valuta. Reis je bijvoorbeeld naar Londen? Kijk dan wat het kost in ponden. Als de wisselkoers gunstig is, kun je het beter kopen in ponden in plaats van euro’s.

8. Check de prijs nog een keer via Google flights

Heb je een vlucht gevonden voor een scherpe prijs? Controleer nog één keer de prijs via Google flights. Zij zijn een onafhankelijke partij, dan weet je zeker weet of je de beste deal hebt.

Wist je dat de beste tijd om een vliegticket te scoren 54 dagen voor vertrek is? Daarnaast is het handig om te weten dat de prijzen vaak veranderen, soms wel 100 keer op één dag. Met deze 8 tips moet het wel lukken om goedkope vliegtickets te scoren. Succes!

Waar gaat jouw volgende reis naar toe?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

 1. Dana says:

  Handige tips! Zelf wist ik ze al maar voor anderen is het zeker handig. Voor dit jaar heb ik eigenlijk nog niks staan vanwege scriptie 🙂

 2. Jessica J. says:

  Wauw, dat de prijzen zo ontzettend vaak veranderen, wist ik niet! Wij bestellen meestal via CheapTickets, in het weekend. Volgende keer eens op een weekdag kijken.

 3. malu says:

  fijne tips! Ga ik zeker in mijn achterhoofd houden voor het einde van het jaar 😀
  xx

 4. Justine says:

  Handige tips! Ik gebruik zelf altijd skyscanner en dan zet ik prijs alarmen aan zodat ik zelf niet elke keer hoef te checken of het veranderd is. Zodra ik boek, delete ik mijn cookies en al die mikmak. Scheelt soms ook nog wel eens een tientje of twee!

Comments are closed.