7 tips hoe je geld kunt verdienen met je blog

7 tips hoe je geld kunt verdienen met je blog

Geld verdienen willen we allemaal. Of dat nu via onze vaste baan is, als freelancer of als fulltime blogger. Als je in loondienst bent, hoef je je minder druk te maken of je wel uitbetaald wordt. Maar als freelancer of als fulltime blogger moet jezelf aan de slag om opdrachten binnen te halen en geld te verdienen. Er zijn talloze manieren hoe je geld kunt verdienen als freelancer of als blogger. In dit artikel geef ik 7 tips hoe je geld kunt verdienen met je blog. Niet zo zeer mét je blog, maar meer door je blog. Nieuwsgierig? Kijk snel verder!

1. Onderschat de waarde van je social media kanalen niet

Als je social media kanalen hebt, waar je redelijk wat volgers hebt (minimaal 1.000+ per kanaal), kun je deze kanalen gebruiken om geld mee te verdienen. Heb je een samenwerking met een bedrijf waar je een artikel voor schrijft? Geef aan dat je voor een X bedrag het artikel ook deelt via bijvoorbeeld Facebook en het desbetreffende merk erin tagt. Bedrijven vinden het niet gek om hiervoor te betalen. Of je maakt een package deal; één Instagram posts, één Facebook posts en één Tweet voor een leuk bedrag. Een hele simpele en makkelijke manier om extra te verdienen en dat vrijwel altijd lukt.

2. Geef een training

Doordat je regelmatig blogt en dus kennis deelt, ben je een autoriteit op dat gebied. Mensen kijken naar je op en nemen dingen van je aan, want jij hebt verstand van bloggen. Als je blogt over een bepaalde niché, heb je nog een extra voorsprong en kun je andere mensen die een blog willen beginnen, trainen. Uiteraard kun je nog veel meer soorten trainingen geven vanuit je blog. Deel je kennis over social media, het schrijven van een blog, geld verdienen met je blog en ga maar door.

Lees ook: 5 manieren om geld te verdienen met je blog

3. Schrijf een advertorial op je blog

Een simpele, voor de hand liggende mogelijkheid is natuurlijk het schrijven van een betaalde blog. Je hebt tegenwoordig talloze bloggers- en influencers bureaus die allemaal opdrachten verzamelen waar jij als blogger vervolgens op kunt pitchen. Ideaal. Denk aan BlogBrains, BlogSociety, TIM, Join, We are First, Influentials en natuurlijk LinkPizza. Zoals al eerder aangegeven, ben ik fan van LinkPizza. Ze hebben veel opdrachten én het is ook nog eens een affiliatie bureau, ze betalen goed en de communicatie is heel prettig!

Bedrijven zijn regelmatig op zoek naar bloggers die leuke content kunnen schrijven. Houd daarom social media in de gaten, want er worden regelmatig oproepjes geplaatst. Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd zelf een idee pitchen bij een bedrijf om aan de slag te gaan met een betaald artikel. Wees vooral creatief en zet hoog in, zodat wanneer de opdrachtgever iets minder wil betalen je alsnog je minimale tarief krijgt.

4. Ga aan de slag met affiliatie programma’s

Het beste is om je bij alle affiliatie bureaus in te schrijven, want dan loop je geen sales mis.

Dit zijn de grootste netwerken:

Wil je weten hoe ik honderden euro’s per maand(!) verdien met Pinterest? Koop mijn e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ voor maar €12,95 en leer hoe jij dit ook voor elkaar bokst.

5. Plaats banners op je blog

Via de affiliatie bureaus kun je van elk merk banners krijgen. Heb je een bepaald merk dat goed bij jou en je blog past dat je wilt uitlichten? Dat kan. Zoek uit bij welk affiliatie netwerk het desbetreffende bedrijf is aangesloten, en plaats vervolgens de HMTL code op je blog. Als bezoekers op je banner klikken en iets kopen, kun je daar geld mee verdienen.

Lees ook: 4 manieren om meer bezoekers naar je website te trekken

6. Ga aan de slag als (gast)blogger

Als blogger weet je als geen ander hoe het is om prikkelende artikelen te schrijven. Ook dit kun je op een slimme manier inzetten. Je kunt jezelf verkopen als gastblogger voor een andere webstites, maar je kunt ook op zoek gaan naar bedrijven die op zoek zijn naar een blogger voor hun bedrijf. Meestal krijg je daar niet voor betaald, maar is het reclame voor je eigen blog. Maar als je goed zoekt, vind je vast ook een leuke betaalde opdracht.

Hier vind je een overzicht van zowel gratis- als betaalde opdrachten voor gastbloggers.

7. Geef (bedrijven) advies over hun bedrijfsblog

Veel bedrijven kunnen nog veel leren als het gaat om bloggen. Trek daarom je stoute schoenen aan, zoek uit welke bedrijven hun bedrijfsblog een boost kunnen geven en ga aan de slag met een creatieve oplossing hoe jij denkt dat je het beter kunt aanpakken. Leg vervolgens contact met het desbetreffende bedrijf en stuur aan op een gesprek. In het begin zul je hier veel tijd en energie in moeten steken, maar zodra je eenmaal ergens binnen bent, kun je laten zien wat je waarde is. Wees vooral zelfverzekerd, jij bent de expert en de bedrijven hebben nog wat te leren. Neem daarom ook je adviesrol aan.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om online geld te verdienen en je eigen online business op te zetten. Als je er écht voor gaat, kun je veel geld verdienen. Alleen moet je soms even geduld hebben, want je gaat niet van de één op de andere dag veel geld verdienen. Dat heeft tijd nodig. Met deze 7 tips hoe je geld kunt verdienen met je blog, kun je alvast beginnen.

Hoe verdien jij geld met of door je blog?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

 1. evelien says:

  Oeh bedankt voor de tips! Ik ga ze allemaal even onderzoeken, super leuk <3
  Liefs,
  Evelien

 2. Layla says:

  Voorlopig ben ik niet echt op zoek om geld te maken door/met mijn blog, maar ik onthoud de tips zeker voor als ik later fulltime wil gaan bloggen.

 3. MC Kleuver says:

  Hey Dionne, wat een fijne blog. Erg bedrijfsgericht ben ik niet ingesteld en met social media moet ik meer doen, maar ik ben van mening dat ik anderen nog wat kan leren. Bedrijven zijn soms net zo tries t als mijn eigen kanalen ;p hahaha
  Groet Mitchel van http://www.mckleuver.nl

Comments are closed.