5 tips voor een soepele verhuizing

5 tips voor een soepele verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen of sta je op het punt om te verhuizen? Succes! Het is algemeen bekend dat verhuizen voor stress zorgt, maar dat hoeft helemaal niet. Voorbereiding is het halve werk, zeker als je gaat verhuizen. Daarom vind je in dit artikel 5 tips voor een soepele verhuizing.

Maak een planning

Zodra je weet wanneer je gaat verhuizen, is het maken van een planning het allerbelangrijkste. Neem de tijd ervoor en denk goed na over welke zaken prioriteit krijgen, welke je niet mag vergeten en waar je op tijd mee moet beginnen zoals het bestellen van vloeren, gordijnen etc. Zorg dat je een realistische planning maakt. Als je besluit om een nieuwe bank te bestellen, moet je rekening houden met levertijd. De levertijd van banken is vaak 12 weken. Daarnaast hebben nog veel meer spullen levertijd; gordijnen kunnen ook lang op zich laten wachten. En het is natuurlijk niet handig (en mooi) om tijdelijk vuilniszakken tegen je raam te plakken.

Normaliter heb je geen grote bus of vrachtwagen om je hele inboedel mee te verhuizen. Ga na of iemand in je familie of vriendengroep je kan helpen of huur op tijd(!) een busje voor de verhuizing. Niets is zo vervelend als er geen busje meer beschikbaar is. Daarnaast is het fijn om – als je met meerdere mensen woont – aan te geven wie waar voor verantwoordelijk is.


Klussen?

Heb je een oud huis gekocht, ga je wonen in een nieuwbouwhuis of wil je je nieuwe huurhuis een upgrade geven? Dat kan. Ook hier is voorbereiding het halve werk. Denk van te voren na wat je allemaal moet of wilt gaan doen en maak ook hier een planning voor. Het is niet handig om eerst de vloer te leggen als je erna nog het hele huis moet schilderen. Zorg ook dat je alle spullen en benodigdheden op tijd in huis hebt, dat zodra je de sleutel krijgt meteen kunt beginnen.

Neem er de tijd voor

Of je nu een nieuwbouw(huur)huis koopt of een bestaand (huur)huis, vaak weet je ongeveer een maand van te voren als je gaat verhuizen. Als je eenmaal het besluit genomen hebt om te verhuizen, is het handig om alvast in je kelder of zolder te duiken en te kijken wat je wilt houden en wat je weg wilt doen. Vervolgens kun je in die maand tijd beginnen met inpakken. Als je elke dag wat spullen inpakt die je niet nodig hebt, valt het op het eind reuze mee. En je hebt vast spullen die je al kun inpakken; denk aan of je zomerkleren of je winterkleren. Afhankelijk van het seizoen waarin je gaat verhuizen, boeken, interieur spullen, spelletjes, bakspullen, keukenspullen die je niet vaak gebruikt, posters, schilderijen, servies (houdt alleen datgene over wat je echt nodig hebt) etc.

Spullen die je niet meer hoeft kun je of verkopen via Marktplaats of gratis naar de Kringloop brengen. Opruimen doet de mens goed.

Bestel je nieuwe keuken op tijd

Als je besluit om voor een nieuwe keuken te gaan, is het handig om ook hier rekening te houden met de lange levertijden. Maar daarnaast is het heel fijn om – voordat je besluit een keuken te bestellen – je exact weet wat je stijl is en wat je mooi vindt. Een keuken koop je niet zomaar. Keukens zijn er in allerlei soort en maten en in 100 en 1 verschillende stijlen. Hier heb ik bijvoorbeeld keukeninspiratie opgedaan. Daarnaast vind je op Pinterest de nodige plaatjes van droomkeukens, zodat je kunt ontdekken welke stijl jouw stijl is.
Schakel hulp in

Last but not least; schakel hulp in. Vele handen maken licht werk. Vraag of je familie, vrienden of andere kennissen tijd hebben om je een handje te helpen. Ook al is het maar een halve dag. Als je alles in je eentje moet doen, kost het heel veel tijd. Als je écht zo weinig mogelijk stress wilt krijgen van een verhuizing, kun je een verhuisbedrijf inschakelen. Dit kan op verschillende niveaus; van alles inpakken en verhuizen tot alleen de grote meubels verhuizen. Kost wel wat geld, maar scheelt heel veel gedoe.

Zo. Met deze 5 tips voor een soepele verhuizing moet het wel lukken om stress-vrij te verhuizen.

Ben jij al vaak verhuisd?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

  1. Merel says:

    Hele handige tips!
    Ik ben afgelopen week verhuisd en ben tot de conclusie gekomen dat die extra handen van familie/vrienden echt heel handig zijn haha. Zonder mijn ouders en vriend was ik nog steeds bezig geweest haha

Comments are closed.