5 tips voor het dekken van de eettafel

5 tips voor het dekken van de eettafel

Niets is leuker dan dineren aan een mooi gedekte eettafel met een groep vrienden. Of juist als je een avondje alleen thuis bent en uit wilt pakken voor jezelf en jezelf wilt verwennen. Maar waar moet je op letten als je de eettafel mooi wilt dekken? In deze blog delen we allemaal tips voor een mooi gedekte eetkamertafel. Lees je mee?

1. Dineer aan een mooie eettafel

Het begint natuurlijk bij de eettafel zelf. Of je nu een mooi erfstuk als tafel hebt, een eettafel die je net nieuw gekocht hebt of een eetkamertafel die je al jaren hebt en recent een opknapbeurt hebt gegeven. De eettafel is de basis. Afhankelijk van je huis zoek je een eettafel die past bij de rest van het geheel. 

2. Mooie tafelloper

Een andere tip voor een gezellige eettafel om aan te dineren is een tafelloper of een mooi tafellaken. Dat maakt het direct een stuk huiselijker en het voelt ook wat chiquer aan. Tegenwoordig kun je allerlei soorten tafellopers scoren met zelfs bijpassende servetten om het extra mooi te maken. 

3. Bestek dat past bij het geheel

Afhankelijk voor welke stijl je gaat, is het bestek een belangrijk element voor het dekken van een mooie eetkamertafel. Kies voor een goudkleurig bestek of een antiek zilveren bestek. Door zilveren bestek te combineren met kristallen glazen creëer je een klassieke look. Wil je liever een moderne stijl voor jouw eetkamertafel? Dan kun je kiezen voor een goudkleurig bestek in combinatie met strakke wijnglazen en strak servies.  

4. Investeer in mooi servies

Als je het leuk vindt om regelmatig de eettafel mooi te dekken, heb je mooi servies nodig. En wederom: dit hoeft niet veel te kosten. Je kan het mooiste servies bij de kringloopwinkel vinden, maar ook als je op vakantie gaat naar landen waar ze veel servies verkopen zoals in Portugal. Daarnaast hoeft nieuw servies niet duur te zijn. Bij allerlei winkels zoals FonQ kun je voor relatief weinig geld mooie borden, kommetjes en andere items vinden. 

Een ratatouille kan heel leuk zijn, maar je kan ook kiezen voor 1 soort servies als je juist houdt van een strakke setting. 

5. Kristallen glazen voor de fancy touch

Je hebt allerlei mooie kristallen glazen in allerlei vormen. Kristallen glazen in de vorm van een longdrinkglas, een wijnglas of een champagne glas. Je kan ze nieuw kopen of een keertje rondneuzen in de lokale kringloopwinkel. Een kristallen glas geeft je eettafel direct een touch-up. Het ziet er niet alleen feestelijk uit, het is ook nog een chique manier om je drankje te nuttigen.

Bonus tip: kaarsen

Om de eettafel extra gezellig te maken, is het leuk om een aantal kaarsen neer te zetten. Kaarsen die je in een oude antieke kandelaar zet die je van je oma geërfd hebt of bij de kringloop op de kop getikt hebt. Of kaarsen die je in een wijnfles zet en waar aan de randen van de wijnfles helemaal onder het kaarsvet zitten als teken dat je ze al vaak als kandelaar hebt gebruikt. Wat ook leuk is, is een olielampje.

Wat is jouw ultieme tip om de eettafel mooi te dekken?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *