Eetkamer inspiratie tips

Eetkamer inspiratie tips

Nu de dagen weer korter worden, het langzaam kouder wordt en je weer regelmatig met een dekentje op de bank zit, is niets fijner dan je huis klaar te maken voor het najaar. Misschien is het wel tijd om je eetkamer te pimpen, het lichtplan van je woonkamer weer even onder de loep te nemen of eindelijk die fabulous eetkamerstoelen te bestellen. Om je een handje te helpen, vind je hieronder eetkamer inspiratie tips. 

De plek om elkaar te ontmoeten

De eetkamer is vaak een plek waar je na een lange werkdag de dag doorspreekt, in de avond een lekkere maaltijd eet of in het weekend je kopje koffiedrinkt terwijl je de krant leest. Daarom is het des te belangrijker dat je de eetkamer gezellig inricht, investeert in eetkamerstoelen die lekker zitten en kiest voor een mooie eetkamertafel waar genoeg plek is voor iedereen. 

Eetkamer inspiratie tips

Om te zorgen dat je optimaal gebruik kan maken van je eetkamer, is het belangrijk dat je je focust op de drie belangrijkste key pieces in een eetkamer: eetkamerstoelen, de eetkamertafel en het lichtplan. Als deze drie elementen in balans zijn, kun je je eetkamer verder afstijlen. 

Eetkamerstoel kiezen

Bij het uitzoeken van nieuwe eetkamerstoelen is het belangrijk dat je goed test of ze lekker zitten. Zijn ze wel mooi, maar zitten ze niet zo lekker? Dan moet je het niet doen. Ga in allerlei verschillende houdingen zitten om te testen welke stoel het beste zit én ook nog eens helemaal bij je gepimpte eetkamer past.

Eetkamertafel uitzoeken

Ook bij een eetkamertafel moet je niet alleen kijken naar een tafel die er mooi uitziet. Hij moet ook praktisch zijn. Dat betekent dat hij de juiste hoogte heeft, ook in combinatie met de eetkamerstoelen. Daarnaast is het – afhankelijk van je situatie – belangrijk dat de tafel niet vlekgevoelig is als je bijvoorbeeld een keer een kop koffie omgooit of als je kinderen de tafel gebruiken als kleurplaat. 

Het lichtplan

Minstens zo belangrijk en iets wat vaak wordt vergeten als je je eetkamer gaat opknappen. Een lichtplan helpt je kiezen voor de juiste verlichting in verschillende scenario’s. De ene keer wil je de krant of een boek lezen en heb je goed licht nodig, maar na een werkdag of tijdens het avondeten is het juist veel fijner als je enkel gezellig dimlicht hebt. 

Conclusie

Als je op zoek bent naar inspiratie om je eetkamer een touch-up te geven, is het slim om eerst via Pinterest uit te zoeken wat je mooi vindt. De volgende stap is het uitzoeken waar je die meubels en lampen daadwerkelijk kan uitproberen en aanschaffen. Als laatste is het tijd voor de details: de inrichting om de eetkamer extra gezellig te maken. 

Hoe zorg jij ervoor dat jouw eetkamer gezellig ingericht is?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *