Als je anders bent, ben je raar

Als je anders bent, ben je raar

Vorige week had ik opeens een mega dip, omdat ik realiseerde dat mijn tijd hier in Barcelona er bijna op zit. Want aan de ene kant helemaal wil ik helemaal niet terug naar Nederland. Het is zo fijn hier! Daarnaast heb ik het gevoel dat mensen allemaal dingen van mij verwachten als ik weer in Nederland ben. Dingen waar ik helemaal geen zin in heb. Ik weet dat je daar schijt aan moet hebben, maar dat is makkelijker dan gezegd dan gedaan.

Vrije vogel

Omdat ik ervoor gekozen heb om als freelancer te werken in plaats van in loondienst, zonder vriend naar Barcelona te gaan voor een paar maanden en daar te werken als Digital Nomad terwijl ik al bijna tien jaar een relatie heb en een koophuis in Nederland heb, ben ik ‘anders’. Anders dan alle andere mensen die braaf in loondienst werken en braaf bij hun partner in Nederland blijven. En wat anderen doen is prima. Maar ik ben niet zo. Ik ben iemand die heel erg gesteld is op haar vrijheid, grote ondernemersdromen heeft en verlangt naar buitenlandse avonturen.

Verwachtingspatroon

Omdat ik 27 ben, tien jaar een relatie heb, een koophuis heb en als freelancer werk, krijg je opeens te maken met allerlei verwachtingen. Verwachtingen vanuit het standaard verwachtingspatroon.

Mensen denken dat – zodra ik weer in Nederland ben – ik mijn ‘wilde haren’ vast verloren ben en voor altijd in Nederland blijf wonen. Maar alleen al bij die gedachte, ontstaat er een error in mijn hoofd. Het gevoel dat als ik straks terug naar Nederland ga, in een ‘gevangenis’ terecht kom, al mijn vrijheid opeens verdwenen is en precies alles volgens het boekje moet doen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Gisteravond had ik opeens een mega dip… ⠀ ⠀ Ik realiseerde dat mijn tijd hier in Barcelona er bijna op zit en dat ik aan de ene kant helemaal niet terug wil naar Nederland, want het is zó fijn hier. ⠀ ⠀ Maar ook omdat ik het gevoel heb dat als ik in Nederland ben, mensen allemaal dingen verwachten die ik niet wil. En ja ik weet dat je daar schijt aan moet hebben, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. ⠀ ⠀ En voor iedereen die denkt dat ik hier alleen maar het feesten ben. Baby, you are so wrong! Als je mij kent, weet je dat ik een work-a-holic ben… Ook hier in Barcelona. ⠀ ⠀ Ja, ik werk niet in loondienst en ga zonder mijn vriend naar het buitenland. Maar omdat ik ‘anders’ ben maakt mij dat geen slecht persoon. ⠀ ⠀ #okdoei #Barcelona #makeyourdreamscometrue

Een bericht gedeeld door Dionne (@diolifestyle) op

Spanje als tweede thuis

Voor de mensen die mij al langer volgen, weten dat ik een grote fan ben van Spanje. Regelmatig ben ik te vinden in een Spaanse stad. Is het niet voor een citytrip, is het wel voor een zonvakantie of voor een rondreis.

Spanje voelt heel sterk als mijn tweede huis. Een plek waar ik mij nog nooit één seconde onveilig heb gevoeld en waar ik het altijd erg naar mijn zin heb. Ik acht de kans daarom groot dat dit niet de laatste keer is dat ik voor langere tijd in Spanje ben. Wel heb ik het gevoel dat naarmate ik ouder word, het in de ogen van andere mensen steeds gekker wordt als je dan nog voor langere tijd naar het buitenland gaat. Fuck it. Als dit toch mijn droom is. Ik behoor tenminste wel tot het deel van de mensen die hun dromen waarmaakt.

Wil je weten hoe mijn eerste week in Barcelona bevallen is?

Anders zijn, is raar

Ieder mens is uniek en maakt andere keuzes. Omdat het gros van de mensen voor de veilige opties kiest, ontstaat er een bepaald verwachtingspatroon. Alleen dat verwachtingspatroon is niet voor iedereen van toepassing. Ik maak andere keuzes in mijn leven waar ik gelukkig van word. Ik word namelijk een beter mens van mijn vrijheid en het waarmaken van mijn dromen. Dus bestempel mensen die ‘anders’ zijn alsjeblieft niet als ‘raar’. Omdat ik ‘anders’ ben, maakt mij dat geen slecht persoon.

Heb jij soms ook last van het feit dat mensen andere dingen van je verwachten?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

12 comments

 1. Ik vind je helemaal niet raar, juist inspirerend. Leven volgens het boekje trekt mij ook totaal niet aan. Hoeft ook helemaal niet, ik kies mijn eigen weg en gelukkig is mijn vriend ook niet zo van volgens het boekje. Heerlijk!

  • Diolifestyle says:

   Dank je wel. 🙂 Je moet doen waar je gelukkig van wordt, maar soms is het lastig om het verwachtingspatroon volledig uit te schakelen..

 2. Annemieke says:

  Heey meis..

  Ja zo herkenbaar. Ook dat leeftijdgebonden, dat je een huis, baan, kids en een auto moet hebben. Word je toch leip van. Ik soms wel. Of dat samenwonen. Als je dan ergens nee op antwoord staan ze echt zo te kijken van he..🙄. Net of je mislukt bent ofzo pff haha. Andere keuzes maken en niet de rest blijven volgen, lekker raar en anderss zijn daar word ik gelukkig van :-).

  Groetjes Annemieke

 3. Darina says:

  Ik vind het juist geweldig dat je doet dit, dat je deze stap genomen hebt. Waarom alles volgens de regels en het boekje doen? Dit is juist inspirerend. Andere wegen verkennen en nieuwe dingen leren. Ik vind het heel inspirerend en zou zelf ook een keer een maandje naar het buitenland willen.

 4. Audrey says:

  Normaal is supersaai! Ik vind het alleen maar stoer en tof dat je dit gewoon doet. En hoe fijn is het dat dit in jullie relatie gewoon kan. Nee, laat die anderen maar lekker lullen. Het is jouw leven!

 5. Lilian says:

  Ik vind het niet raar. Bovendien, de mensen waar ik vaak de meeste bewondering voor heb, zijn mensen die het anders doen dan de meute. Tegelijkertijd denk ik ook vaak dat mensen mijn beslissingen niet ‘goed’ vinden, maar dat blijkt dan meer aan mij te liggen dan aan hun. Veel mensen zijn gewoon ‘raar’ en we snappen elkaar niet altijd 😉

  Maar lekker doen wat je wilt, lijkt me heerlijk een paar weken naar Spanje!

 6. Anna says:

  Mooi geschreven! Al ben je helemaal niet ‘anders’, je maakt misschien wel andere keuzes dan anderen. Maar dat is juist super mooi en krachtig! Ik vind de verwachtingen van anderen soms ook wel lastig en vermoeiend… Haha. Hopelijk voel je je net zo goed als je weer in Nederland bent en zo niet, is emigreren misschien ook wel een optie in de toekomst? Dromen mag 😀

Comments are closed.